Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2011. március 22. - 22:37
viszont visszatérve erre az "alkarod fektesd a felsõcsõre" dologra, hogy is van ez pontosan?
Írta 2011. március 22. - 22:31
Nettó hülyeség.
úgy van. ha összehasonlítunk 2 pl 56-os vázat, eltérhet a felsõcsõ, más lehet a villa elõrefutása. agresszív vagy nem agr geometriától is függõen eltérhet a tengelytáv, tehát egy 56-os váznak 98 és 101 cm között lehet a tengelytávja. tehát ezért nem pontos a kormány & elsõagy kitakarás játék. például az én vázam tengelytávja 99,5 cm és a 11 cm-es stucni takarja az agyat. ha hosszabb lenne a tengelytáv (pl a bikemagon teszteltek vmi merida evo-t és 54-es váznak 102 cm-s tengelytávja volt, ami azért érdekes, a tesztelõnek is feltûnt), azt hihetném, rövid a stucni
+ a stucni&agy takarás azon is múlik, hogy 0 cm vagy akár 4 cm magas távtartót használunk a stucni alá
Írta 2011. március 22. - 22:21
más források szerint, ha a bicajon ülve lenézek, a kormánynak ki kell takarni az elsõkerék tengelyét, ez viszont nálam is így van.
Nettó hülyeség.
Írta 2011. március 22. - 22:19
184 cm-hez szerintem is jónak kell lennie az 57+12 cm
ha rákönyökölsz az alkaroddal felsõcsõre, úgy hogy a felkarod hozzáér a nyeregorrhoz, és kinyújtod a tenyered: eléred a kormányt? egy egyszerû matek szerint éppencsak el kell érni
a túl rövid stucni nagy súlyt pakol a felkarra, vállakra és fájni fog
7 cm stucninál kiállva tekerve rúgni fogod a kormányt
itt egy példa http://mikesbikes.co...it1sideview.jpg szerintem még ez se nagyon fekvõ poíció
egy idõben mentem rövid vázzal és szerintem rövid stucnival, a derekam fájt tõle, taláén mert nem volt a hátam elég domború, íves
magát a kormányt kéne elérni, vagy csak a stucniig kéne elérni? mert eszerint nekem hosszú a bicajom (igaz, slopingos a váz, ezért vízszintes alkarral néztem)
más források szerint, ha a bicajon ülve lenézek, a kormánynak ki kell takarni az elsõkerék tengelyét, ez viszont nálam is így van.
Írta 2011. március 22. - 21:40
ha rákönyökölsz az alkaroddal felsõcsõre, úgy hogy a felkarod hozzáér a nyeregorrhoz, és kinyújtod a tenyered: eléred a kormányt? egy egyszerû matek szerint éppencsak el kell érni
a túl rövid stucni nagy súlyt pakol a felkarra, vállakra és fájni fog
7 cm stucninál kiállva tekerve rúgni fogod a kormányt
itt egy példa http://mikesbikes.co...it1sideview.jpg szerintem még ez se nagyon fekvõ poíció
egy idõben mentem rövid vázzal és szerintem rövid stucnival, a derekam fájt tõle, taláén mert nem volt a hátam elég domború, íves
Írta 2011. március 22. - 19:53
Itt szintén valamilyen UCI elõírásra gondolsz? Egyébként miért kötöd magad a szabályhoz?
Nem, csak arra, hogy kb mi az optimális. Mert Cancellara-nál szinte mindig teljesen függõlegest látok, másoknál pedig látok egy kis szöget. Nálam is van szög benne.
Én már csak ilyen vagyok, szeretem betartani a sportban a szabályokat, munkaköri ártalom
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. március 22. - 19:49
próbáld meg hogy kicsit elõbbre tolod a nyerget, az is segíthet
ne told sehova a nyerget. az nem a felsõcsõhossz kompenzálására van. És amit bloke írt, az nagyon jó észrevétel. Fõleg magasabb embereknél gyakori. 100as stucninál ne nagyon tegyél bele rövidebbet szerintem. Hozzá kell szokni a helyes testtartáshoz. Nekem is ez volt amikor tavaly vázat cseréltem h 120ast hosszúnak éreztem, mert nem vagyok hajlékony, de szándékosan nem tettem bele rövidebbet. Pár hét alatt hozzá lehet szokni.
Írta 2011. március 22. - 19:40
Ha nem nézem a kormányt, hanem csak magát a pozíciót akkor nem is tûnik durvának.
Tegnap vettem egy acor könyöklõt. A beállítása nem volt bonyolult, csak a millió rossz helyen levõ csavar meghúzkodása tartott sokáig. A kormányt leraktam amennyire csak tudtam, rá a könyöklõ, nyereg 1cm-t elõretol (többet az uci szabály miatt nálam nem lehet), kicsit megdönt elõre és hajrá. Érdekes könyöklõvel menni, furcsa, hogy nincs a karomon súly és így ha akarom egy kicsit tudom homorítani a hátamat. Egyensúly és kanyar gondom nem volt, mondjuk városon kívül sík országúton nem is nagyon lehetne. Hátszélben egész jól lehet haladni így. A városba beérve nem a váltókart hiányoltam a könyöklõrõl, hanem a fékkart
. A felkarban kb mekkora szög lehet a függõlegeshez képest?
Itt szintén valamilyen UCI elõírásra gondolsz? Egyébként miért kötöd magad a szabályhoz?
Írta 2011. március 22. - 19:35
Neszeneked hajlékonyság.
Kormány-nyereg magasság eltérés dúrva....
http://www.cyclingwe..._st19_evans.jpg
Ha nem nézem a kormányt, hanem csak magát a pozíciót akkor nem is tûnik durvának.
Tegnap vettem egy acor könyöklõt. A beállítása nem volt bonyolult, csak a millió rossz helyen levõ csavar meghúzkodása tartott sokáig. A kormányt leraktam amennyire csak tudtam, rá a könyöklõ, nyereg 1cm-t elõretol (többet az uci szabály miatt nálam nem lehet), kicsit megdönt elõre és hajrá. Érdekes könyöklõvel menni, furcsa, hogy nincs a karomon súly és így ha akarom egy kicsit tudom homorítani a hátamat. Egyensúly és kanyar gondom nem volt, mondjuk városon kívül sík országúton nem is nagyon lehetne. Hátszélben egész jól lehet haladni így
Írta 2011. március 22. - 19:14
Írta 2011. március 22. - 19:07
De komolyan, ha nem feküdne annyira a bringán lehet egy kicsivel jobban menne hegyre. De tényleg csak egy kicsivel.Írjunk Cancellara-nak, hogy ne nyújtson többet és garantált a Tour gyõzelem.
Írta 2011. március 22. - 18:58
Lehet ezért megy az egyik jól hegyre a másik meg síkon.
Írjunk Cancellara-nak, hogy ne nyújtson többet és garantált a Tour gyõzelem.
Írta 2011. március 22. - 18:53
Én végigjártam ugyanezt az utat. Nekem is iszonyat hosszúnak tûnt a stucni elsõre és nagyon sokáig tartott, amíg ráéreztem az országúti pozícióra. Kezdõknél én mindig azt látom, hogy teljes kinyújtott kezekkel, elõracsopott vállakkal és a hátuk felsõ részét görnyesztve ülnek és még így is újheggyel fogják a kormányt. Próbálj meg minél inkább a csípõnél elõredõlni, a medencecsontot "elõreforgatni", így egyenes lesz a hát. Nem árt hajlékonynak lenni sem, de emlékszem, hogy a Cyclingnews-on volt egyszer egy cikk a Saxo-sok Specialized-os korszakából, amikor Andy Pruitt-al állították be a pozíciót, és míg Cancellara simán leteszi a tenyerét a földre, addig a Schleck-ék még újheggyel sem érték el, tehát még a profiknál is nagy különbségek vannak.
Lehet ezért megy az egyik jól hegyre a másik meg síkon.
Írta 2011. március 22. - 18:34
12cm.ahogy próbálgattam,úgy tûnt 7 centissel jó lenne,de akkor ha azt mondjátok,majd hozzászokok
Én végigjártam ugyanezt az utat. Nekem is iszonyat hosszúnak tûnt a stucni elsõre és nagyon sokáig tartott, amíg ráéreztem az országúti pozícióra. Kezdõknél én mindig azt látom, hogy teljes kinyújtott kezekkel, elõracsopott vállakkal és a hátuk felsõ részét görnyesztve ülnek és még így is újheggyel fogják a kormányt. Próbálj meg minél inkább a csípõnél elõredõlni, a medencecsontot "elõreforgatni", így egyenes lesz a hát. Nem árt hajlékonynak lenni sem, de emlékszem, hogy a Cyclingnews-on volt egyszer egy cikk a Saxo-sok Specialized-os korszakából, amikor Andy Pruitt-al állították be a pozíciót, és míg Cancellara simán leteszi a tenyerét a földre, addig a Schleck-ék még újheggyel sem érték el, tehát még a profiknál is nagy különbségek vannak.
Írta 2011. március 22. - 18:16
Írta 2011. március 22. - 18:05
Írta 2011. március 22. - 17:49
Akkor szokjad még egy kicsit. 7cm-es stucnival az nagyon rövid lenne, még nekem is, pedig csak 178cm vagyok. A mostani mekkora?184 cm:)
Írta 2011. március 22. - 17:20
Írta 2011. március 22. - 17:17
Milyen magas vagy? Már elfelejtettem.elvileg jó a váz mérete,56 körüli vázat tanácsoltatok,a váz pedig 57-es,szóval nem kellene nagy problémának lennie.egyébként merida 880-as vázról van szó,2007-es.gondolkoztam én is ezen,hogy lehet csak még szokatlan az üléspozíció.
Van rá esély, hogy a monti után szokni kell, nekem is jó sok idõmbe került, de egyszer csak azt vettem észre, hogy magasan van a kormány.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére