Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Duna Maraton | Esztergom

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
326 hozzászólás a témában

#181
LGee

LGee

    vendég

  • fórumtag
  • 106 hozzászólás
 

A kórházsztori valahogy így ment: többször bekonferálták hogy most szigorúan tilos a fejkamera, max kormányon lehet. Ádám megkérdezésre jófej volt de a pályahivatalnok kérlelhetetlen (volt egy ilyen bemondás a fejkameráról hogy "neki szabad mert ő médiás". Vicc volt persze de a pályabiztos nem vette a lapot és érdekes szelektív hallásról tanuskodott, miszerint azt nem hallotta (azt igen hogy az előző mondatban bemondta hogy egyáltalán nem szabad)). Szóval arra a kompromisszumra jutottam hogy kézben fogom pl. a rajtnál, aztán meg megállok egy körbepillantásra, frissítőknél meg ilyesmi.

 

Ez egy teljesen jogalap nélküli baromság, tavaly a Bükk maratonon is előkerült a téma, aztán beérték azzal, hogy felírták a rajtszámom és azt, hogy saját felelősségre hordom a sisakon. Azt elhiszem, hogy az UCI tiltja, de ezeknek a maratonoknak, illetve licenc nélküli embereknek semmi köze az UCI szabályzáshoz. Láttam egy Sony-t sisakon, illetve az (Uluwatu, figyelsz?) egyik Mesterbike-os - szerk.: Mesterbike mezes srác rögzített kézből is.

Párszor vettem fel én is kézből a GoPróval, de tapasztaltam, hogy elég lehetetlen feladat két dologra figyelni.
Szerintem a kormányról készült felvétel nem sokat ér, többek közt nem tudsz oldalt fordulni, kanyarba előre "benézve" felvenni vagy az útfelszínt bemutatni. A rázkódásról nem is beszélve.

Lassan én is beállok az *EZÉRT* minek fizetni? táborba...

LGee módosította - 2015. július 06. - 10:56

LGee


#182
LGee

LGee

    vendég

  • fórumtag
  • 106 hozzászólás
Sziasztok!

Gratulálok a bármelyik távot teljesítőknek!

A pályával kapcsolatban érthető, hogy az erdő jelenlegi állapotában nem lehetett nagyot alkotni, mindenesetre sok helyen nagyon szar és veszélyes volt a nyom. Mivel sok lenne, ha mindent leírnék, igyekszem pár pontban összefoglalni:

- A legkirívóbb negatív élmény a sípálya tetején álló konferanszié volt, valaki szólhatna neki, hogy újabban nem szokás buzizni. Tudja valaki, ki ez?
- Biztos eltérő fogalmaink vannak a táblázásról, de a veszélyes helyeket előre lehetne jelezni valamilyen formában.
- Pár helyről minimális munkával ki lehetett volna szedni pár ágat, tuskót. A Tetves viszont szépen ki lett pucolva.
- Főleg a visszafelé tartó szakaszokon sok helyen hiányzott az irányjelzés elágazásoknál, persze a nyomokat lehetett követni.
- Bőven volt elszórt szemét, de korántsem annyi, mint korábban, talán javul a helyzet.
- A frissítőhelyek szerintem kielégítőek voltak, jó volt a pogácsa meg az energiaital is, nem volt túl édes az izó stb, a "személyzet" mindenhol kedves volt, egy köszönömöt mindenképpen megérdemelnek.
- Nekem jelenleg a zsebben gél +vésztartalék zabszelet, kulacsban tiszta víz, frissítőknél meg szinte csak izó +banán a bevált stratégia.
- A nézőknek meg üzenem, hogy ha már úgyis ott állnak, ugyan biztassanak már, nincs rosszabb, mint mikor egy Hajrá! nem fér bele...!

üdv
LGee

LGee módosította - 2015. július 06. - 10:42

  • cakes kedveli ezt

LGee


#183
MSONAJ

MSONAJ

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Azért mégis érdekel hol értél be! (nekem is két defektem volt,a 2. nál vártam a pótbelsőt!) :)


Team Heavy Pedál Szeged

#184
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Szerintem elég balesetveszélyes volt a kijelölt nyom én sokkal több bukást láttam mint eddig bármikor. Remélem csak az én statisztikám csalt.


Nem csak a te statisztikád csalt, a kórházban 7 kollegát láttam csak amig ott voltam (ezt mindjárt elmagyarázom :)), többek között napszúrással, tetanusz térdsebre (2x), pólyás kar és egy csúnya feketedő foltos vállast. Állítólag a helyszinen 38 sporttársat látott el a mentő (amiben legalább az egyik amelyik nem sokkal arrébb bukott amikor szereltem nincs is benne, kissebb horzsolásokat szenvedett csak). Az kórházi orvosnő szerint ilyen még nem volt, szó szerint azt mondta hogy "meg kéne óvni a szervezőt"  :D

A középtáv pályája javarészt (kátyús) erdészúton haladt, ezt jövőre sürgősen át kéne szervezni mert eléggé unalmas volt, most nagyon úgy néz ki hogy utolsó pillanatban lett összedobva b és c-tervekből. Összehasonlíthatatlan a Visegrádihoz amiben mindenféle finomság volt (vár föl és le, a Visegrádi sípálya szerpentines/egynyomos környéke, Tetvesárok, Dobogókőről lefelé a single track stb.). Az elején volt benne egy kis élvezhetőbb egynyomos lefelé, ha nem az elején lett volna mert szépen beragadt a tömeg, szóval jól rá lehetett pihenni a későbbiekre. A sípályát kétszer is meglátogattam előtte úgyhogy nem volt meglepetés, de kellemes se ebben a hőségben. Többször meg kellett állnom a vádlim miatt, a tolós részt majdnem negyed óra alatt abszolváltam. Most jól készültem, a beszorulásokon kívűl addig nagyon jól ment, tele voltam energiával fölfelé is, ez viszont jól megtörte. Gondolom hogy a tetején valaki beszólt hogy mit gondol a szervezőkről (nem volt egyedül ilyesfajta megnyilvánulásokban) de az egy pár kollegának nem esett jól hogy bekonferálták hogy mindenki aki tolja az buzi  :)

Nemsokkal utána kétszer is defekteltem (UST két helyen kiszakadt, aztán a berakott belső is), csomó helyen egyszerűen nem lehetett kerülgetni a köveket az 5 centi széles nyomvájútarajról. A hőség nekem nem ártott, végig jól éreztem magam de este hazaérve több mint 5 éves alacsonysúly rekordot mértem (-3,5 kg a reggelihez képest!), pedig közvetlen a verseny után is megittam vagy 4 kulaccsal (nem tudom mi volt a max, de egyik rápillantásnál 40,4°C-t mutatott az órám).

A verseny során egyszer sem estem, nagyon vigyáztam mert rendkívül csúnya volt a pálya, végtelen kátyútenger az egész. Messze verte Vértesboglárt. A kórházsztori valahogy így ment: többször bekonferálták hogy most szigorúan tilos a fejkamera, max kormányon lehet. Ádám megkérdezésre jófej volt de a pályahivatalnok kérlelhetetlen (volt egy ilyen bemondás a fejkameráról hogy "neki szabad mert ő médiás". Vicc volt persze de a pályabiztos nem vette a lapot és érdekes szelektív hallásról tanuskodott, miszerint azt nem hallotta (azt igen hogy az előző mondatban bemondta hogy egyáltalán nem szabad)). Szóval arra a kompromisszumra jutottam hogy kézben fogom pl. a rajtnál, aztán meg megállok egy körbepillantásra, frissítőknél meg ilyesmi. A rajtnál ebből az lett hogy mint egy kezdő eldőltem amikor megtorpant elöttem a tömeg  :) Neki egy sporttársnak, és úgy szólt valaki hogy véres a tárcsád (az nem derült ki hogy kié). Nem éreztem, nem is nagyon néztem meg, végigtekertem és utólag derült ki hogy kell bele egy öltés. Szóval igen, biztonságosabb a fejkamera a fejen mint levéve  :P A Magyar egészségügyről annyit hogy felírtak mindenfélét (a biztosító fizet) amit nem is kaptam, pl. érzéstelenítőt, amikor még meg is akartak röntgenezni akkor viszont már megköszöntem az ellátást; tetanuszt viszont kaptam akármennyire tiltakoztam hogy már volt az utolsó 5 évben ("Magánál van a papír róla? Na tessék, akkor jogilag nem vállalhatjuk anélkül" - konkrétan megzsaroltak hogy nem látnak el ha nem számlázhatják ki azt is). A másik srácot is el akarták vinni röntgenre akinek ránézésre csak felületes horzsolásai voltak (tetanuszt ő is kapott).

Csináltam videót de most rövid lesz mert egyszerűen túl veszélyes lett volna félkézzel a kátyútengerben, egy állókép meg nem sokat mond az akcióról, csak tájképekre jó, szóval abból, frissítőkből meg a sípályaszenvedésből lesz egy kis összeállítás :)

Köszönöm a pumpákat/segítséget/belsőket laciklon-nak, rabbit-nak és 2 másik sporttársnak (valakitől autoszelepest kaptam :)) Tanulság ilyen pályára: 2 vagy 3 pótbelső, 4-5 patron vagy +pumpa.. A helyezésemről ne kérdezzetek.. :mellow:


  • LGee, MSONAJ, laciklon és 2 további fórumtag kedveli ezt

#185
tete007

tete007

    vendég

  • fórumtag
  • 144 hozzászólás

http://www.tempospor...load/teljes.pdf



#186
Tûzvirág

Tûzvirág

    vendég

  • fórumtag
  • 39 hozzászólás
Mi is túléltük a hőséget és nyomokat és köszönjük a szervezők munkáját.

Nekem sem lett személyes kedvencemnez a pálya annak ellenére hogy a Pilist egyébként nagyon szeretem. A sípálya meg különösen nem. (és nem kifejezetten cipőbarát a dolog...)
Szerintem elég balesetveszélyes volt a kijelölt nyom én sokkal több bukást láttam mint eddig bármikor. Remélem csak az én statisztikám csalt. Mindenesetre jobbulást az érintetteknek.
És ezúton külön köszönöm a mecseki sporttársaknak hogy felszedtek az út közepéről, szerencsésen megúsztam a bukfencet. 😊

Tûzvirág módosította - 2015. július 05. - 19:46


#187
vdavid

vdavid

    vendég

  • fórumtag
  • 242 hozzászólás

sziasztok! 

Mindenkinek elismerésem aki ma végigtekerte ebbe a hőségben a DunaMaratont! Gratulálok mindenkinek.

A sérülteknek mielőbbi jobbulást! 

 

u.i. a dobogókői sípálya nem lett a kedvencem...



#188
vdavid

vdavid

    vendég

  • fórumtag
  • 242 hozzászólás

sziasztok! 

Mindenkinek elismerésem aki ma végigtekerte ebbe a hőségben a DunaMaratont! Gratulálok mindenkinek.

A sérülteknek mielőbbi jobbulást! 

 

u.i. a dobogókői sípálya nem lett a kedvencem...


  • cakes kedveli ezt

#189
CSEKONICS

CSEKONICS

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 376 hozzászólás

Férfi Master 2 középtáv nevezés eladó 4000ft


Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

#190
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Vigyázz, nehogy eless! :)

 

Igen, emlékeztetett Vértesboglárra ;)



#191
Hegyisport Klub

Hegyisport Klub

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás

Kedves Versenyzők!

 

A HEGYISPORT KLUB immár harmadik éve várja a közép – és a hosszútáv versenyzőit a Duna Maraton egyik legfrekventáltabb frissítőállomásán.

2015-ös évben megváltozott a pálya, így nem Pilisszentlászlón, hanem Dobogókőn építjük fel a minden igényt kielégítő frissítőállomást, a sípálya tetején.

 

Pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve várjuk szeretettel a két táv versenyzőit!

Amint azt megszokhattátok lesz itt minden, kolbászos és töpörtyűkrémes falatka, hideg energia ital és hideg sör, hűvös dinnye, citromgerezd, banán és nápolyi. pogácsa......... (jó jó, persze lesz hideg víz és izotóniás ital is).

Ezen felül infótáblák a hátralévő távról és frissítőállomásokról, szervizpont és szívet melengető klasszikusok fognak szólni a hangszórókból.

 

Hajrá

 

https://www.facebook...54378635&type=3


  • görögdinnye és zeezoltano kedveli ezt

#192
LGee

LGee

    vendég

  • fórumtag
  • 106 hozzászólás

azért felfele csak megoldod... :)

Meg, de az a felvétel nem sokakat fog lázba hozni. :)


LGee


#193
h_geri

h_geri

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 459 hozzászólás

Még gondolkozom, vigyem-e a GoPrót, de ha nem tudom elvenni a kezem a kormányról, nincs sok értelme :)

azért felfele csak megoldod... :)



#194
LGee

LGee

    vendég

  • fórumtag
  • 106 hozzászólás

Az eredeti 32MB helyett "csak" 5MB-os "optimalizált" térkép, amit vélhetően könnyebb megnyitni (2GB RAM mellett az eredetit a böngésző nem igazán akarja megjeleníteni), de azért látszik rajta minden:

 

http://imgur.com/yYAlTHe

 

 


LGee


#195
LGee

LGee

    vendég

  • fórumtag
  • 106 hozzászólás

Még gondolkozom, vigyem-e a GoPrót, de ha nem tudom elvenni a kezem a kormányról, nincs sok értelme :)


LGee


#196
mgy

mgy

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Vigyázz, nehogy eless! :)

Bár nem a hivatalos pályán, de ahol erdészeti utakon jártam majdnem mindenhol keményre száradt magasfalú mély nyomvályús, mezők szélén meg keskeny de rejtett, fűvel benőtt nyomvályús, nagyon oda kell figyelni :unsure:



#197
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Bár nem a hivatalos pályán, de ahol erdészeti utakon jártam majdnem mindenhol keményre száradt magasfalú mély nyomvályús, mezők szélén meg keskeny de rejtett, fűvel benőtt nyomvályús, nagyon oda kell figyelni :unsure:

 

Úgy néz ki nagy meleg lesz megint, két kulacs ajánlott (tegnapelőtt már 37°C volt a napon, ehhez vasárnapra adj hozzá kb. 4-5-t).


  • LGee kedveli ezt

#198
Wave

Wave

    vendég

  • fórumtag
  • 72 hozzászólás

Köszönöm.



#199
DMRezső1

DMRezső1

    újonc

  • fórumtag
  • 12 hozzászólás

Sziasztok!

 

Frissítő helyek:

 

Mini táv:

5 km (Vaskapu parkoló)

 

Rövid táv:

5 km ( talán Vaskapu parkoló a neve)

13,6 km (Barátkúti erdészház)

22,2 km  (Vaskapu parkoló)

 

Közép táv:

5 km (Vaskapu parkoló)

13,6 km (Barátkúti erdészház)

23.7 km (Cser-kút)

33.2 km (Dobogókő)

49 km (Barátkúti erdészház)

57,6 km (Vaskapu parkoló)

 

Hosszú táv:

5 km (Vaskapu parkoló)

13,6 km (Barátkúti erdészház)

23.7 km (Cser-kút)

33.2 km (Dobogókő)

42.9 km (Pilisszentlászló)

53.3 km (Pilisszentkereszt, csak víz)

56.7 km (Dobogókő)

72.5 km (Barátkúti erdészház)

81 km (Vaskapu parkoló)

 

 

Pálya talaja:

 

sok helyen rosszabb mint a tavalyi a nagy arányú fakitermelések miatt, tehát inkább keményebb gumi, mert köves, rázós szakaszok vannak szép számmal

 

Azt, hogy miért Esztergomból indul, Harangot kell kérdezni.

 

Sok turistautas verziót (pl Dkőre Piros fel) a természetvédelmi hatóság húzott ki, és kényszerített a rosszabb minőségű erdészeti utakra, egyébként az új erdőtörvény csak együttes jelölés esetén engedi a biciklis használatot, úgyhogy lobbizni kell, hogy minél több turistaút is lehessen bicikli út, és akkor mehet újra ott a verseny.

 

Jó versenyzést mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

 

Üdv! G. Rezső


  • zeezoltano és Wave kedveli ezt

#200
Wave

Wave

    vendég

  • fórumtag
  • 72 hozzászólás

Ez nekem semmit nem mond.Azt is meg lehet tudakolni,hogy kilóméterre hol lesznek?