Wow, nagyon köszi! Bármi egyéb infótok van, jöhet!
MTB Hungary fb csoportban pont van egy pár napos post a 2004-esről (ráadás földi a posztoló) meg írja is hogy megvan neki a track
MTB Hungary fb csoportban pont van egy pár napos post a 2004-esről (ráadás földi a posztoló) meg írja is hogy megvan neki a track
Szerintem még ma is végig tudnék menni azon a pályán, nagyon szerettem, versenyen kívül is sokat jártam.
Megpróbálom valahogy papírra/ térképre vetni az útvonalat, mert elég nehéz lenne így leírni a dolgokat. HHH-ról a kéken indultunk le, aztán a zöldön kb virágos nyeregtől le a téglagyárin, aztán a 10-es mellett a porban az eperföldek mellett majd fel a meredek aszfalton, és át a Köves-bércen (nem kerülve) be borosjenőre, onnan egri vár, majd el a kevélyek alatt (nem rajtuk keresztül), majd hosszú hegy, onnan szentkereszt, majd fel a piroson Dobogókőre, onnan le és el prédikáló felé, de nem teljesen hanem le kisrigóhoz onnan meg a fellegvár felé vitt az út (ezt ki kell nézzem pontosan térképen)
megvan az eredeti nyomtatott pálya-térkép otthon, kitúrom majd... 24 éve volt az első Duna Maraton 2000-ben... elképesztő, hogy hogyan rohan az idő...
dobogókőről a piros3szögön jött le királykuti nyeregbe, ott balra fel az erdészetin hubertus konyhó felé, csak mikor keresztezi a piros+ ott jobbra, de letér arról is egy jobbossal (azt térképen én se tudnám) kisrigóig, keritése mellett szentlászlóra, ott a zöld krp jelzésen meredek utca majd köves erdészeti szentlászló hegytető parkolóig, onnan asszem aszfalt pap rétig, pap réten az urak asztala felé csak a rét mögött letérsz a dózerre -100 méter múlva belefut a kék/piros-, akácos árkon (kék+ illetve jelölt bringaút) le balra, végén balos vizverés rétig és onnan már nincs meg .... de nagyjából a bobpálya parkolónál érsz ki, kilátónál sipálya mellett le...(de lehet ez a vége már csak visegrád visegrád etapokban volt)
dobogokő alatti kurfli már csak az újabb hosszúkban volt ?
Edited by Bikertigger, 2024. July 29. - 16:36.
Pár régi motorossal beszélgettem az elmúlt hetekben, akik versenyeztek a valamikori régi Duna Maratonon - amelyik a Budai Várból startolt - de még olyanoknál is a múlt homályába vész az útvonal, akik rendszeresen a Budai-hg., a Pilis és Visegrád erdei ösvényeit koptatják.
Bárkinek megvan még az első Duna Maraton rendezések útvonala, térképe esetleg?
A Hármashatárhegy tetejéig már nagyjából megvan az útvonal , csak hát hogy onnan hogyan ment tovább a Kevélyre és onnan is tovább, arra nem igazán emlékeztek a megkérdezettek - pláne, hogy állítólag rengeteg volt az eltévedés (rossz nyelvek szerint nem feltétlenül véletlenek is). GPS-log ugye nincsen még ezekről, 2000 körül többségünk nem igazán ismerte még a GPS-nek még a létezését sem.
Szerintem még ma is végig tudnék menni azon a pályán, nagyon szerettem, versenyen kívül is sokat jártam.
Megpróbálom valahogy papírra/ térképre vetni az útvonalat, mert elég nehéz lenne így leírni a dolgokat. HHH-ról a kéken indultunk le, aztán a zöldön kb virágos nyeregtől le a téglagyárin, aztán a 10-es mellett a porban az eperföldek mellett majd fel a meredek aszfalton, és át a Köves-bércen (nem kerülve) be borosjenőre, onnan egri vár, majd el a kevélyek alatt (nem rajtuk keresztül), majd hosszú hegy, onnan szentkereszt, majd fel a piroson Dobogókőre, onnan le és el prédikáló felé, de nem teljesen hanem le kisrigóhoz onnan meg a fellegvár felé vitt az út (ezt ki kell nézzem pontosan térképen)
megvan az eredeti nyomtatott pálya-térkép otthon, kitúrom majd... 24 éve volt az első Duna Maraton 2000-ben... elképesztő, hogy hogyan rohan az idő...
Edited by Mars, 2024. July 29. - 16:01.
Pár régi motorossal beszélgettem az elmúlt hetekben, akik versenyeztek a valamikori régi Duna Maratonon - amelyik a Budai Várból startolt - de még olyanoknál is a múlt homályába vész az útvonal, akik rendszeresen a Budai-hg., a Pilis és Visegrád erdei ösvényeit koptatják.
Bárkinek megvan még az első Duna Maraton rendezések útvonala, térképe esetleg?
A Hármashatárhegy tetejéig már nagyjából megvan az útvonal , csak hát hogy onnan hogyan ment tovább a Kevélyre és onnan is tovább, arra nem igazán emlékeztek a megkérdezettek - pláne, hogy állítólag rengeteg volt az eltévedés (rossz nyelvek szerint nem feltétlenül véletlenek is). GPS-log ugye nincsen még ezekről, 2000 körül többségünk nem igazán ismerte még a GPS-nek még a létezését sem.
Mostanra talán teljes biztonsággal kimondható, hogy a hétvégi DM Esztergomban elmarad: nulla visszajelzés a szervezőktől, odinban sem változott a státusz, és az offline beszélgetések alapján is mindenki azt mondja, ebből már semmi sem lesz.
Ennek apropóján cimboráimmal abban maradtunk, hogy DM ide, vagy oda, mi akkor is megyünk egy jót! Méghozzá megismételjük a régi, visegrádi középtávot:
https://www.komoot.de/tour/75370053
Akinek van kedve csatlakozni, vasárnap 07.07.-én a visegrádi sportpályáról indulunk 10-kor. Nem az idő, a teljesítmény, meg a KOM-ok gyűjtése a cél, csak egy jó bicajozás!
Aki csatlakozna, privátban írjon.
Edited by osi22, 2019. July 01. - 10:05.
Egyelőre nulla infot sikerült szerezni.
Köszi Jani a próbálkozásod.
Azt gondolom, ha közel két héttel a hivatalos versenyidőpont előtt is nulla az információ (ahogy hónapok óta), akkor sajnos el kell könyvelnünk hogy ebből semmi nem lesz.
Összeségében most már talán jobb is, ha elmarad, mert egy ilyen tömegrendezvényt nem lehet pikk-pakk összedobni.
Remélem ahogy egy fórumtárs írta, legalább majd a nevezési díjat visszautalják, ha már idáig jutottunk...
Kedves Jani,
Megtennéd kérlek, hogy utána jársz ennek a DM anomáliának és akár Bikemag cikként is írsz róla?
Köszönjük szépen!
Üdv: Grig
Egyelőre nulla infot sikerült szerezni.
A sebesség mindent megold.
Tud bárki erről valamit? Tervezzük vagy ne tervezzük? Foglaljak szállást vagy majd aznap reggel kiderül hogy lesz-e verseny? Ismeri valaki személyesen a szervezőket? Vagy menjünk demonstrálni az Andrássy útra:)?
Mi a véleményetek erről: Megpróbáljunk utánajárni és legyen cikk az eredményről a magazinban?
Kedves Jani,
Megtennéd kérlek, hogy utána jársz ennek a DM anomáliának és akár Bikemag cikként is írsz róla?
Köszönjük szépen!
Üdv: Grig
Hm, eladó nevezést jöttem venni (tizenéve mindig előneveztem, de most ez kimardt ennyiért) - de látom már az is kérdéses lesz-e mire menni?
Faszántos... Egyébként érdekes hogy ekkora csönd belfeér a szervezők részéről...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Ez csak többnyire a szervezőkön múlik.
Úgy két hete azt mondta, még nem döntöttek hogy lesz-e. Ha nem, visszautalják a pénzeket.
Köszi szépen az infót!
Inkább nem kommentelem a tartalmát, azt hiszem mindenki le tudja magának szűrni ebből a konklúziót...
Mi az akadálya a verseny megrendezésének??? Nincs pénz, nincsenek engedélyek, jogi viták vannak Harang úrékkal? Ez a nulla kommunikáció katasztrófa. OFF: Kicsit hasonló volt, amikor tavaly v. tavalyelőtt elterjedt a hír, hogy valaki meghalt a Drótszamár fesztiválon. Ott se bírtak megszólalni a szervezők. A végén a tévéből tudtuk meg, hogy szerencsére nem halt meg...
ON: Jó lenne ha valamilyen nyilatkozatot kinyögnének kedves rendezők. Ezután a pocsék tavasz után szívesen elmennék.
Ha Kiss Tamás (a főrendező) adna egy rövid helyzetjelentést, hogy mire számíthat a ca.180 nevező, az szerintem mindenféleképp javítana a jelenlegi állapoton.
Úgy két hete azt mondta, még nem döntöttek hogy lesz-e. Ha nem, visszautalják a pénzeket.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Erről is és minden magyar mtb versenyről is.
Ez csak többnyire a szervezőkön múlik.
A sebesség mindent megold.