Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Itt a képeken van egy p5 clickbox, bár a szövegben nem tesz róla említést:
Ha esetleg valaki ilyenekre vadászna :)

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
nem, valaki rámlicitált. De nem is bánom, mert sok lett volna a vége, rádásul kboross kolléga eladja amit itt posztolt pár hsz-el feljebb A javíthatósága miatt jobb is lesz, mint a vaterás tipus. Meg én továbbra is ragaszkodom hozzá, hogy szimpatikusabb a markolatváltó :)

Pali

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
sikerult megvenned a vateras valtokar-box egyseget?
(vateran nem talaltam)
ha igen mennyi lett a vege?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Ha meglesz a csere, azért szerintem felboncolom azt a fajtát is, már csak okulás végett is. Igyekszem én is fotós idegenvezetést tartani a dologról :)
Csak legyen már itt a szett :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nekem is ilyen volt.tenyleg egyszeru a csere.sot az egesz szerkezet egyszeru.
hozzam darabokban jutott el az egesz box de jozan paraszti eszel ossze is tudtam szerelni es mukodott.

jart nalam a srac aki vette egy egesz bicot super7 el.
neki a box on nem volt finomhangolasi lehetoseg.pont olyan volt mint a vateras.
szerintem ott gyarilag van pozicionalva a box es mi egyszeru halandok ne is piszkaljuk.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Kicseréltem a bowdent, mert a bowdenház viseltes volt. Régebbi tipus volt, így még csavaros, nem ragasztott-préselt.
A németekre jellemzõen zseniálisan egyszerû a bowden cseréje.
Készültek róla képek is:
kilkk

You can never have "enough" bikes.

LOUDnesz

LOUDnesz

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
jesz, akkor az rendben van, egy sárga, körmös-recés alátét figyel a zárt végû csavar alatt. tudom, hogy inkább "láncos" téma, de hátha segít még itt is valakinek: megtudtam, hogy 10-30mm-t belóghat a laza ágon a lánc, nem gáz.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha hatul csuszkal az agy akkor huzd meg az anyakat jobban vagy tisztisd meg az agy vaz kozti kapcsolatot.
elvileg a shimano ad az agyhoz tengelyelfordulas gatkot ami reces.tehat megfleloen meghuzott csavarok melett meg sem szabad mozdulnia az agynak.

LOUDnesz

LOUDnesz

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
köszönöm a megnyugtatást. azért gondoltam, hogy esetleg lehet köze, mert ha a lánc nem nyúlhat ennyit, akkor a rögzítés tájékán kéne keresgélnem ami már az aggyal is kapcsolatba hozható. még egyszer köszi!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
persze hogy normalis.ha atom feszes lenne akkor elcseszne az agy csapagyait es tekerni is nehez lenne.
amig nem esik le a lanc addig nincs baj.es nem kell fosni nem tesz rosszat a lanctanyeroknak sem.

ui:egyebkent az agyvaltonak ehhez szinte semmi koze.

LOUDnesz

LOUDnesz

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni a tapasztalt "kollégáktól", hogy az normális, hogy kéthetente (200-250 km) nyúlik egy kicsit a lánc, ami ráadásul (most már) egy BMX-es KMC verzió? Nem esik le, csak zavar, hogy szerelgetni kell, illetve félek, hogy szétkoptatja az új fogaskereket, hajtókart. Egyébként egy 3-as Nexus agyról van szó saját hajtókarral. Nézegetem útközben az egysebiseket és irigylésre méltó a feszességük, pedig azok nagyobb terhelést kapnak. 100 kiló vagyok de soha nem állok ki a nyeregbõl...nem értem...Köszi elõre is!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
azert ovatosan.eloszor kezben forgasd at.nem akarom hogy rossz velemenyed legyen a forumrol:D
es a vegeredmenyrol feltetlen szamolj be :P

Dömper

Dömper

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszi!Na remélem tényleg ilyen egyszerû a megoldás.Vannak olyan váltók, ahol ha a kontrát megbontod a fokozatokkal is gond lesz.remélem ebben az esetben nem így van.
Robbantott ábrám van hozzá.Egy próbát megér a szerelés.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
meg nem csinaltam ilyet de ismerve a szerkezetet azt mondom hogy a fekbetet kiszerelesevel es az alatt levo kis gorgok elhagyasaval kiiktathato a kontra.

Dömper

Dömper

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Segítségre lenne szükségem!
Tudja valaki, hogy a Nexus 7-es váltóból hogyan lehet kiiktatni a kontrát?Szabadonfutósnak kéne lennie.

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Írtam mailt, nagyon köszi!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

És az a váltókar elkelt végül?
Nekem új ez az agyváltó dolog: A clickbox az a lfsz ami az agyon kívül, de hátul van?
Ha abban van a fokozat pozicionálás, akkor nem lehet a cuccot használni ilyen mezei surmó váltókarral, ami csak húza a bowdent?
Szerinted ha nem teljesen frankó a kar, akkor ne is vegyem meg? (mert azért még így is használhatónak tûnt a cucc).
mi a baj a markolatváltóval?
Neked nincs elfekvõben semmi alkatrészed esetleg?

Megnéztem neked:
a markolatváltós kar click-box-szal együtt 3900 Ft, külön van tolórúd is hozzá, meg a kis piros pozicionáló is, ha kellene.
Én a bontottat odaadom olcsón, ha kellene esetleg.
Csõ

You can never have "enough" bikes.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
enyem csavaros volt.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

hat par csavarral van osszefogva a ket fele.

ime:SRAM S7 Schaltungsprobleme - MTB-News.de | IBC Mountainbike Forum

A német szöveg szerint össze van ragasztva vagy öntve, csavarhúzóval feszegette szét. Inkább vettem egy komplett markolatváltót clickboxxal postával együtt 7400 Ft-ért Némethonból.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hat par csavarral van osszefogva a ket fele.

ime:SRAM S7 Schaltungsprobleme - MTB-News.de | IBC Mountainbike Forum