Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Meg van a ludas:a tengely elfordulását megakadályozó körmös alátétek vannak totál elnyalódva...Ez volt az eddig megesett összes hiba forrása.Szóval jöhet a kövi epizód: körmös alátéteket keresni :)

Van az is 500/db :-)

You can never have "enough" bikes.

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Meg van a ludas:

a tengely elfordulását megakadályozó körmös alátétek vannak totál elnyalódva...
Ez volt az eddig megesett összes hiba forrása.
Szóval jöhet a kövi epizód: körmös alátéteket keresni :)

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Jártam úgy, hogy a tengelyen volt sérült a menet, ami hasonló problémákat okozott. Nézd meg esteleg a kónusz menetet is, hátha......

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
probald meg ugy meghuzni a kontra anyat es a konuszt hogy kozeraksz egy reces alatetet.

de eleg furcsa mert az elanhoz 15 eve nem nyultak es minden popecul mukodik pedig sokkal bonyolultabb.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Lassan eldurran az agyam, lehet hogy a dilettantizmusom miatt, de az agyváltó megint összeszorult. Magyarázza el nekem valaki légyszíves, hogy mi az oka annak, hogy a kontrafékezés-kiállva elindulás jellegû, eddig általam teljesen normálisnak gondolt használattól a kontra-oldalon szépen, de módszeresen elmásznak a kónusz-anyák? Eddig azt gondoltam, hogy a kinti anya ugrál el, de a jelenség úgy mûködik, hogy az eleve elmászott anyák miatt lazul ki a tengely a papucsból, és ezután persze el is mozdul. Valaki már tapasztalta ezt a jelenséget?

Egy gondolatom támadt, hogy a két kónusz anyát nem feszítem egymásnak kellõképp...

Lehet hogy ez az agyváltó téma nem nekem lett kitalálva, de nem akarom hagyni magam!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Bocsánat a félreértésért.

De az üzletet nem azért becsmérlem, mert nincs náluk mondjuk fullkarbon hajtómû azonnalra. Hanem tapasztaltam ott pár furcsa dolgot az utóbbi idõben. Ha érdekel, privátban megírom.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

OFF

Inkább ne akard megtudni. Lehet, hogy egy ilyen anyájuk éppen maradt vissza, de mondjuk próbálj náluk külön kónuszt venni elsõ agyba, valami jobb minõségût...
Én az utóbbi idõben már kerülöm õket, pedig tõlünk 10 perc gyalog, régebben oda szoktam szaladgálni minden vacakért, de most már bizonyos okokból inkább nem.

Szerintem egyrészt alaposan félreértetted, Pali arra a boltra kíváncsi, ahonnan én tudok venni hiányciknek számító cuccokat, másrészt meg nem tudom, miért kell becsmérelni egy üzletet, ahol mindenki más számára beszerezhetetlen cuccot nem mindig tudnak adni...
Ahonnan én tudok venni, olyan srác a tulaj, aki, valahol talál ritkán beszerezhetõ alkatrészt (plusz én is mindig mondom neki) mindet elhozza. Lehet, hogy több nekem sem lesz ??? :(

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
OFF

Inkább ne akard megtudni. Lehet, hogy egy ilyen anyájuk éppen maradt vissza, de mondjuk próbálj náluk külön kónuszt venni elsõ agyba, valami jobb minõségût...
Én az utóbbi idõben már kerülöm õket, pedig tõlünk 10 perc gyalog, régebben oda szoktam szaladgálni minden vacakért, de most már bizonyos okokból inkább nem.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Most hívtam a vitált Fehérváron, nekik még volt egy, azért hétvégén beugrom, de ha úgy alakulna, meg foglak keresni. (tudom, hogy milyen elfoglalt vagy, nem akarlak feleslegesen túráztani.)
Azért azt lassan szeretném tudni, hogy pontosan milyen bolt az, ahol minden, van, fõleg olyan dolgok, amik még a nagykerben sem léteznek :D

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Hívtam õket, passzolják a dolgot...
Felhívtam a biker kft.-t azt mondták, hogy a SRAM áthelyezte a gyártását, ennek kapcsán kivezettek pár alkatrészt a gyártásból, pl a nyitott és zárt anyát, meg a tengelyt is, úttyhotty egyelõre úgy tûnik benéztem.
HA valakinek van bontott T3, P5, S7-hez való anyája, örömmel megvenném, függetlenül attól, hogy zárt vagy nyitott...

Rengeteg bontott anya van otthon...
DE!
Nem adok el szívesen belõle ;), mert nem biztos, hogy tökéletes.
Viszont van új is, zárt is, nyitott is. Milyet szeretnél ? 500 Ft-ért lehet nálunk kapni. :)

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz

Hívtam õket, passzolják a dolgot...
Felhívtam a biker kft.-t azt mondták, hogy a SRAM áthelyezte a gyártását, ennek kapcsán kivezettek pár alkatrészt a gyártásból, pl a nyitott és zárt anyát, meg a tengelyt is, úttyhotty egyelõre úgy tûnik benéztem.
HA valakinek van bontott T3, P5, S7-hez való anyája, örömmel megvenném, függetlenül attól, hogy zárt vagy nyitott...

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Ejha !
Karstilo.net - Startseite

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Hehe...
Lehet ez volt a baj az elõzõvel is, mert az az anya sem volt eredeti...
DE azért csavarboltban jellemzõen kapható ilyesmi ugye?

Asszem mégsem hehe...
Csavart a csavarboltból elv nem jött be...
Javaslatok?

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Sziasztok!

Egy Alfine S-500 agy boldog tulajdonosa vagyok immár szerintem legalább 3 éve.
Legutóbb nagyjából 1 éve esett át karbantartáson, ami ugye az olajfürdõt jelenti. Azóta kb 9000km kerülhetett bele. Mostnában 2szer játszott olyat, hogy nehéz fokozatban mikor indulok..nyilván tapostam a pedált rendesen, szalajtott egyet. Egyszer 7esben, egyszer 8asban. Nem estem orra, csak mondjuk egy negyed pedálfordulatig nem történt semmi, utána indult meg a hajtás.
izgulhatok, hogy valami kezd nagyon elkopni benne, vagy csak újból karbantartásért kiáltozik, vagy én vagyok túl erõs? :D

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Az anya 10.5x1 mm !

Hehe...
Lehet ez volt a baj az elõzõvel is, mert az az anya sem volt eredeti...
DE azért csavarboltban jellemzõen kapható ilyesmi ugye?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Megoldódott a probléma.
Annyi volt a baj hogy a nem hajtás oldali anya, ami a papucsba rögzíti a kereket, szar volt, elnyalódott. Ennek folyományaként folyamatosan leugrott, én meg tekerés közben többször keresztbe rántottam a kereket, emiatt a kónuszcsavarok rászorultak, így nem funkcionált megfelelõen a cucc. Most elvileg jó, csak még nem tudtam beszerelni, mert tegnapelõtt realizáltam, hogy nem hagyományos 10, hanem 11-es a menet, gondolom amiatt mert le van lapolva 9-esre a tengely. Szóval most próbálok anyát szerezni, remélhetõleg ma sikerül.
Annyi haszna volt, hogy teljesen szétszedtem, megvizsgáltam a rendszert, és már nem vagyok pánikba esve a szerelgetésétõl.

Ha már szétszereltem, gondoltam kicserélem benne a csapágyakat, de nem tudtam szerezni sehol. Golyó volt így csak azok lettek átpakolgatva.

Az anya 10.5x1 mm !

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Megoldódott a probléma.
Annyi volt a baj hogy a nem hajtás oldali anya, ami a papucsba rögzíti a kereket, szar volt, elnyalódott. Ennek folyományaként folyamatosan leugrott, én meg tekerés közben többször keresztbe rántottam a kereket, emiatt a kónuszcsavarok rászorultak, így nem funkcionált megfelelõen a cucc. Most elvileg jó, csak még nem tudtam beszerelni, mert tegnapelõtt realizáltam, hogy nem hagyományos 10, hanem 11-es a menet, gondolom amiatt mert le van lapolva 9-esre a tengely. Szóval most próbálok anyát szerezni, remélhetõleg ma sikerül.
Annyi haszna volt, hogy teljesen szétszedtem, megvizsgáltam a rendszert, és már nem vagyok pánikba esve a szerelgetésétõl.

Ha már szétszereltem, gondoltam kicserélem benne a csapágyakat, de nem tudtam szerezni sehol. Golyó volt így csak azok lettek átpakolgatva.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hu hanyszor megneztem mar ezt a videot:D

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

boross:irigyellek hogy megismerhetted a shimano rendszeret.
ha jol ertelmezem a akkor az elan is hasonlo elven rogziti a nap kerekeket.
de a felezo/duplazo mechanikara meg nem jottem ra.

torpedo szerintem sem por kenesu.
de akkor grafitos zsir!?

Láttam valahol régi raktárkészletbõl származó, használatlan dreigang-ról képet, megbontott állapotban. vagy sárga, vagy piros zsír volt benne. Biztos, hogy nem grafitos...
Elan-ról:
Sachs Elan - YouTube