Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Most pucolgatom a Pentát, és hát sajnos kosárban kaptam, és hiányos.
A rajzon lévõ 13-mas alkatrész simán csereszabatos kábé az összes Torpedóéval, így ezt nem volt gond pótolni.
Viszont a 18-as már nem ilyen egyszerû. Ezen a tengelyen a lapra köszörült rész mélyebb 0.5 mm-rel, mint a Dreigang-é, így ha azzal pótolom, az éppen nem fordul meg a tengelyen, de forog valamennyit. A hézagolást ellátja, a másik funkciója meg gondolom összesen annyi, hogy kímélje a zégergyûrût a kopástól.
Mit gondoltok ? Jó lehet, ha ezzel pótolom ?

You can never have "enough" bikes.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Eleg a fek oldalt megbontani es onnan beonteni egy keveset a fekpofara.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

dezs520

dezs520

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
:) rendben,akkor szétkapom...köszi!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Hat kellene kenni.

dezs520

dezs520

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
...ja igen,kamionoknál használatos nyeregzsírt felhigítottam olajjal,ami nagyon híg tejföl álagot kapott,azzal kentem meg vékonyan,viszont a kontra bordás tapadó felületét nem kentem be,hiba volt?

dezs520

dezs520

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
El szeretném "dugni" a váltás lehetõségét,így ez a gripshift kiesik,végülis lehet a hagyományosnál maradok,csak gondoltam kényelmesebb a klikkes verzió...
Csak a húzólánc,a mûanyag közbetét,és a váltókar kellene,a többi megvan.(körmös alátét stb.)

Igen láttam egyenként minden beszerezhetõ,de gondoltam a postán tudok valamennyit spórolni,ha egy helyröl jönnének az alkatrészek.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Sziasztok,átépítés alatt áll egy XB3 as orosz csoda,egy SS jellegû minimál stilusu bringa lessz.
Olvastam sok helyen,hogy a méh telepen lehet sok jó dolgot találni,így hát el is mentem,és rá leltem egy befûzött H3111-es Sachs váltóta amit 300 forintér (visszamérve) el is hoztam.
Szétszedttem kitakarítottam,lezsíroztam,a por védõk a kontra rudazat,illetve az agy ház ujra fényezve lettek.
Viszont semmi más nincs hozzá,ezért kérdezném a fórumozókat,hátha esetleg valakinek elfekvõben szerelék ehez a tipushoz.
A kis láncos tolórúd is el van szakadva 
Láttam Sturmey Archeres poziconált váltókart vázra szerelhetõt,egy ilyet szeretnék feltenni az ülés alá,tudja kezelni a régi váltót az uj váltókar?
Láttam sokan panaszkodttatok a szeged retro-ra...nem hiába...írtam neki az oldalukon és facebookon is,még csak válaszra sem méltatnak 

Szia !
Igen, jó hozzá a S-A pozicionált karja, sõt, ha nem pozicionáltat akarsz, bármely váltókar jó hozzá, csak érezni kell, hol a közepe... ;) (Csak vicceltem...)
Kb minden szereléket be lehet szerezni hozzá, bár egyre nehezebb. A Húzólánc (nem tolórúd), a mûanyag közbetét, a kerékanyák (10.5 x 1 mm), az alátétek(elfordulásgátlós és fontos), és a pozicionált váltókar, együtt, ha minden összejön, 7000 Ft. A SRAM T3, SRAM iMoiton 3 alkatrészei is jók hozzá, pl Gripshift jellegû váltókar is kapható hozzá.
Elég sok alternatív váltókart lehet hozzá csatolni, pl. régi Shimano click-shiftekhez is belõhetõ a váltás... Ja, a zsírral csínján bántál ? Nem kell bele sok... Inkább sok-sok olaj !

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Nem olyan ritka boltban is lehet venni.
Csernyinel 2.keruletben tuti van.
De nem tudom hiva valosi vagy.

dezs520

dezs520

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Szia,igen,kisebb utalásokat olvastam már itt hogy "jó",de jó lenne a megerõsítés....ja és jó lenne ha a pozicionált verzio lenne (fokozatváltáskor érezhetõ a karban is a váltás)
És szereléked nincs hozzá?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Hello.
Ha jol tudom hasznalhato hozza a sturmey de Boros kolega majd meg megerosit.

dezs520

dezs520

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok,átépítés alatt áll egy XB3 as orosz csoda,egy SS jellegû minimál stilusu bringa lessz.
Olvastam sok helyen,hogy a méh telepen lehet sok jó dolgot találni,így hát el is mentem,és rá leltem egy befûzött H3111-es Sachs váltóta amit 300 forintér (visszamérve) el is hoztam.
Szétszedttem kitakarítottam,lezsíroztam,a por védõk a kontra rudazat,illetve az agy ház ujra fényezve lettek.
Viszont semmi más nincs hozzá,ezért kérdezném a fórumozókat,hátha esetleg valakinek elfekvõben szerelék ehez a tipushoz.
A kis láncos tolórúd is el van szakadva 😞
Láttam Sturmey Archeres poziconált váltókart vázra szerelhetõt,egy ilyet szeretnék feltenni az ülés alá,tudja kezelni a régi váltót az uj váltókar?
Láttam sokan panaszkodttatok a szeged retro-ra...nem hiába...írtam neki az oldalukon és facebookon is,még csak válaszra sem méltatnak 😡

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Eladó Alkatrész, felszerelés Szabolcs-Szatmár-Bereg: SRAM 7 sebességes agyváltó
ime egy hirdetes amiben van hajtas oldali kiskonusz porvedo.azert ennyit nem er a dolog:D

Boros: ha talalsz olcson teljes s7-t akkor szolj szetdobjuk a koltsegeket meg a szereleket-agyat.

Rendben !

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Eladó Alkatrész, felszerelés Szabolcs-Szatmár-Bereg: SRAM 7 sebességes agyváltó
ime egy hirdetes amiben van hajtas oldali kiskonusz porvedo.azert ennyit nem er a dolog:D

Boros: ha talalsz olcson teljes s7-t akkor szolj szetdobjuk a koltsegeket meg a szereleket-agyat.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
sajna nekem is csak 22-es van.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nincs valakinek elfekvoben egy 24 fogas fogaskereke?
cserebe fel tudok ajanlani egy 22 fogast.

szijhajtashoz kell de csak 22-t talaltam es a 24-s jobb lenne.

faterrok

faterrok

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszi :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
na az egy nagyon kiraly valto hasznald egesszeggel.

faterrok

faterrok

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sram s7

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás