Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ja bocs az tenyleg lemaradt hogy ez csak egy proba volt hogy mindket tipushoz jo e a forrasztas.

a muanyagban a racsni volt elszarodva a masikban a menet igy adta magat hogy osszeforraszam.

haver huzta egyik veget en a masikat es atment a teszten.

• kboross@t-online.hu kedveli ezt

regi/hibas agyvaltokat veszek.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

tegnap óta nézegetem és tudom, hogy szomorú, de mégsem értem. :/

Ja, nem vagy egyedül... Tudom, hogy mindkét végét mihez lehet csatlakoztatni, csak azt nem értem, miért ? Mire jó ?

You can never have "enough" bikes.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.126 hozzászólás

tegnap óta nézegetem és tudom, hogy szomorú, de mégsem értem. :/

• kboross@t-online.hu kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

regebbi es az azt koveto vezerlo lanc spanolo-bowden csatlakozas hazilag elkovetve forrasztassal.

tart olyan jol mint a gyari.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.126 hozzászólás

ezmiez?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

DSC03209_zpsf88236be.jpg

KETTLER ALURAD

KETTLER ALURAD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

A Shimano eddig ismert agyváltó családja (Nexus 3-4-7-8, Alfine 8-11) tavaly (?) egy új taggal bővült: kijöttek egy 5 sebességes aggyal. Eddig csak japán és USA-katalógusokban szerepelt, de kb. egy hónapja láttam Szegeden az egyik sportáruházban egy ilyen Inter 5-ös váltóval szerelt bringát.

Most a Bikemag Aprón is felbukkant egy eladó példány: http://apro.bikemag....5-l254271.html# .

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Nagyon szépen köszönöm az infót! Holnap reggel próba! :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Nem csak shimanonal.szinte mindegyiknel van olyan sebesseg ahol hajtas kozben is racsnizik az agy.
  • Vidinger kedveli ezt

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Szóval akkor fogok még ilyen "kalapácshangal" találkozni a Shimano agyváltóknál!? 

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Normalis.

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Hali! Egy kis segítségre lenne szükségem! A kérdés az lenne, hogy Nexus Inter7 SG-7C21 agyban hajtás közben kell e kalapácshangnak hallatszódnia? A régi 3CC shimano agy az igen, kattog, de mondjuk a Sachs és Sram agyakra nem jellemző hogy kalapácshangot ad ki hajtás közben, csak ha a lánckerék áll (szabadonfutás) Shimano agyakban nem vagyok jártas és inkább kérdezek mielőtt szétszedném hiába. 
Köszönöm előre is a választ ha valaki tud segíteni! :)

fkaroly

fkaroly

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Ja, van róla kép:

IMG_20140923_163102551.jpg

la82pafr10cug2mxoucj_thumb.jpg

y6fzlo94luhl5tfv7c0k_thumb.jpg

g0a4u2uwsm23vdl6e794_thumb.jpg

eladó bowdenek, külsők és hüvelyek

fkaroly módosította - 2014. szeptember 26. - 07:40

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Nekem sikerült "okosba", azaz lustaságból a hibát áthidalva megoldanom ezt.

Pont most került hozzám a bowdenes vezérlésből egy, ennek a pozicionálása a váltókarban van. A tengelyen lévő klikkbox-szal pedig frankón  lehet kompenzálni a tengelyirányú eltérést.

"Tüneti kezelés"

Ja, van róla kép:

IMG_20140923_163102551.jpg

kboross@t-online.hu módosította - 2014. szeptember 24. - 08:14

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

3cc makacs egy allat.

en is megszivtam vele mert nem mindegy hogyan lovi be a konuszokat az ember.

azt javaslom hogy az egyik oldali konuszt hagyd fixen es akkor beallitasnal tuti nem maszik el a tengely.

Nekem sikerült "okosba", azaz lustaságból a hibát áthidalva megoldanom ezt.

Pont most került hozzám a bowdenes vezérlésből egy, ennek a pozicionálása a váltókarban van. A tengelyen lévő klikkbox-szal pedig frankón  lehet kompenzálni a tengelyirányú eltérést.

"Tüneti kezelés"

tos

tos

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

oké, köszi szépen a segítséget.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
1 decit betoltesz mindent visszaszerelsz majd mind a 3 fokozatban jaratsd meg.orran szajan kopi majd a koszt.

Ez a fajta szerelek nem igenyel karbantartast.max mosd le.
  • tos kedveli ezt

tos

tos

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

ha ez megvan leugrik a box es kihuzhato a tolorud.ekkor onts bele amit csak akarsz, ezt kovetoen pedig tolorud vissza majd boxot utkozesik told ra a tengelyre majd fixald a meroleges csavarral.

hat ennyi.ezek utan mar nem igenyel semmi beallitast.

mennyi olajat kell hozzá önteni, kávés-, teáskanálnyi? vagy fecskendőből hány cm3? váltóhuzal (ami a váltókartól fut hátra a boxig) nem igényelt karbantartást (mármint a bovdenek jót tesz, tudom)? ezért kérdeztem a váltóbeállítás mikéntjéről. 

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Ha már említve lettem akkor pici technikai problémák után hozzá szolnék :-/ Pár éve nyúzok egy Sachs Pentát,Dreigangot,valamint egy mezei Favorit kontrást hóba sárba terepen aszfalton. Sokszor kiálva felfelé stb Mind ezt 130 kilósan :-D A lánckerék körül semmi gond a váltószerkezetben már látható némi elhasználódás,és a túlzott terhelés kezdeti nyomai. De szerintem rendszeres karbantartással, terhelés alatti váltás kerülésével, és ha a lánckerekek adta áttétel kiválasztásánál figyelembe vesszük a gyári ajánlást simán birnia kell a strapát.
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

amit linkeltél, az cruiserbe való, az ebike-nál van az is, de ez biztos 130 (körüli) OLD-vel volt.
ja, láncos. (az baj? mondjuk szimpatikusabb lenne valami olyan, ami nem áll ki oldalra)
azt elfelejtettem megnézni, mi van pontosan ráírva a testre, mert ilyen típusszámmal tényleg nem látok semmit, csak pár hasonlót a honlapon.

a legigazibb az lenne, ha használtan, fűzött kerékkel találnék ilyesmit (most van egy Alfine 8 szett 75-ért, már-már jó árnak is gondolom, csak nincs rá most ennyi), de tárcsásat legritkább esetben árulnak 622-es felnivel.
persze, szimpatikusabb lenne helyből 135mm. közben leesett, a Nexusnál azért írták valahol az alátétezést, mert ott lehet mindkét oldalra 2,5mm, csak az persze V-fékes kerék volt..
(az Alfine-nál szimpibb lenne egy 3 sebis, ami cserébe könnyebb)

ja, mégvalami: lehet, hogy az én hülyeségem, de a 3 körmös (még ha igazi köröm lenne, de azok csak kis buckák....) lánckerékrögzítésről az jut eszembe, hogy boltbajáráshoz -max kisebb szatyorral- még okés, de kiállva küzdéshez valahogy gyengének tűnik. ez a legnagyobb félelmem eleve az agyváltókkal is, marhára utálnám, ha úgy kéne hazatolnom.

:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D