ja bocs az tenyleg lemaradt hogy ez csak egy proba volt hogy mindket tipushoz jo e a forrasztas.
a muanyagban a racsni volt elszarodva a masikban a menet igy adta magat hogy osszeforraszam.
haver huzta egyik veget en a masikat es atment a teszten.
ja bocs az tenyleg lemaradt hogy ez csak egy proba volt hogy mindket tipushoz jo e a forrasztas.
a muanyagban a racsni volt elszarodva a masikban a menet igy adta magat hogy osszeforraszam.
haver huzta egyik veget en a masikat es atment a teszten.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
tegnap óta nézegetem és tudom, hogy szomorú, de mégsem értem. :/
Ja, nem vagy egyedül... Tudom, hogy mindkét végét mihez lehet csatlakoztatni, csak azt nem értem, miért ? Mire jó ?
You can never have "enough" bikes.
regebbi es az azt koveto vezerlo lanc spanolo-bowden csatlakozas hazilag elkovetve forrasztassal.
tart olyan jol mint a gyari.
A Shimano eddig ismert agyváltó családja (Nexus 3-4-7-8, Alfine 8-11) tavaly (?) egy új taggal bővült: kijöttek egy 5 sebességes aggyal. Eddig csak japán és USA-katalógusokban szerepelt, de kb. egy hónapja láttam Szegeden az egyik sportáruházban egy ilyen Inter 5-ös váltóval szerelt bringát.
Most a Bikemag Aprón is felbukkant egy eladó példány: http://apro.bikemag....5-l254271.html# .
Hali! Egy kis segítségre lenne szükségem! A kérdés az lenne, hogy Nexus Inter7 SG-7C21 agyban hajtás közben kell e kalapácshangnak hallatszódnia? A régi 3CC shimano agy az igen, kattog, de mondjuk a Sachs és Sram agyakra nem jellemző hogy kalapácshangot ad ki hajtás közben, csak ha a lánckerék áll (szabadonfutás) Shimano agyakban nem vagyok jártas és inkább kérdezek mielőtt szétszedném hiába.
Köszönöm előre is a választ ha valaki tud segíteni!
Ja, van róla kép:
eladó bowdenek, külsők és hüvelyek
Edited by fkaroly, 2014. September 26. - 07:40.
Nekem sikerült "okosba", azaz lustaságból a hibát áthidalva megoldanom ezt.
Pont most került hozzám a bowdenes vezérlésből egy, ennek a pozicionálása a váltókarban van. A tengelyen lévő klikkbox-szal pedig frankón lehet kompenzálni a tengelyirányú eltérést.
"Tüneti kezelés"
Ja, van róla kép:
Edited by kboross@t-online.hu, 2014. September 24. - 08:14.
3cc makacs egy allat.
en is megszivtam vele mert nem mindegy hogyan lovi be a konuszokat az ember.
azt javaslom hogy az egyik oldali konuszt hagyd fixen es akkor beallitasnal tuti nem maszik el a tengely.
Nekem sikerült "okosba", azaz lustaságból a hibát áthidalva megoldanom ezt.
Pont most került hozzám a bowdenes vezérlésből egy, ennek a pozicionálása a váltókarban van. A tengelyen lévő klikkbox-szal pedig frankón lehet kompenzálni a tengelyirányú eltérést.
"Tüneti kezelés"
ha ez megvan leugrik a box es kihuzhato a tolorud.ekkor onts bele amit csak akarsz, ezt kovetoen pedig tolorud vissza majd boxot utkozesik told ra a tengelyre majd fixald a meroleges csavarral.
hat ennyi.ezek utan mar nem igenyel semmi beallitast.
mennyi olajat kell hozzá önteni, kávés-, teáskanálnyi? vagy fecskendőből hány cm3? váltóhuzal (ami a váltókartól fut hátra a boxig) nem igényelt karbantartást (mármint a bovdenek jót tesz, tudom)? ezért kérdeztem a váltóbeállítás mikéntjéről.
amit linkeltél, az cruiserbe való, az ebike-nál van az is, de ez biztos 130 (körüli) OLD-vel volt.
ja, láncos. (az baj? mondjuk szimpatikusabb lenne valami olyan, ami nem áll ki oldalra)
azt elfelejtettem megnézni, mi van pontosan ráírva a testre, mert ilyen típusszámmal tényleg nem látok semmit, csak pár hasonlót a honlapon.
a legigazibb az lenne, ha használtan, fűzött kerékkel találnék ilyesmit (most van egy Alfine 8 szett 75-ért, már-már jó árnak is gondolom, csak nincs rá most ennyi), de tárcsásat legritkább esetben árulnak 622-es felnivel.
persze, szimpatikusabb lenne helyből 135mm. közben leesett, a Nexusnál azért írták valahol az alátétezést, mert ott lehet mindkét oldalra 2,5mm, csak az persze V-fékes kerék volt..
(az Alfine-nál szimpibb lenne egy 3 sebis, ami cserébe könnyebb)
ja, mégvalami: lehet, hogy az én hülyeségem, de a 3 körmös (még ha igazi köröm lenne, de azok csak kis buckák....) lánckerékrögzítésről az jut eszembe, hogy boltbajáráshoz -max kisebb szatyorral- még okés, de kiállva küzdéshez valahogy gyengének tűnik. ez a legnagyobb félelmem eleve az agyváltókkal is, marhára utálnám, ha úgy kéne hazatolnom.