A rossz sebessegbe valtas az gaz vagy nem valt vagy uresbe valt de hogy pl 3 bol 5 be valt az para.vezerlesproblema lesz.az as7 gyengeje.
Nocsak gyengéje is van? Mi az a vezérlés probléma? Bowden, jobb kéz, ilyesmi?
A rossz sebessegbe valtas az gaz vagy nem valt vagy uresbe valt de hogy pl 3 bol 5 be valt az para.vezerlesproblema lesz.az as7 gyengeje.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
A Sachs van úgy 15 éves, de ez bicikli nem ment összesen 100 km-t. Akár mûködhetne rajta a váltó is.
Viszont a váltó rapszodikusan kapcsol. T0bbnyire jól, de nem ritkán nem abba a sebességbe, amibe várom, idõnként tekerni kell a pedállal két-hármat miközben kattog, míg beáll valami sebességbe. Ez lehet beállítási probléma?
You can never have "enough" bikes.
barmilyen kerekpar boltban megteszik neked kb 4-5000ft ha nem kell kullot cserelni.
de en is meg tudom neked csinalni egy sorert.
A hûtõborda holtjátékára szükség van a görgõs-fék önbeállása miatt, de mivel másokat is idegesített a már zörgése, többféle megoldás is született a hang csökkentésére. Nálam az Ikeá-ban (is) kapható öntapadós filc bútorláb-alátét vált be a legjobban, - a kb. 10 Ft-os nagyságút 3-felé vágtam, és ráragasztottam a hûtõtárcsa oldalára. A holtjáték megmaradt, de alig "lötyög", és fékezés nélkül sem zörög.
Bocs, hogy ebbe a régi hsz-be kontárkodok bele, de a 7-esre szerintem sem mondja a sí-manó, hogy terhelés alatt válts vele, sõt. A 8-asoknál viszont van már olyan széria, amit agyonmaketingeltek azzal, hogy terhelés alatt is lehet vele váltani, mert ilyenolyan kuplungot raktak bele. A pontos típusát már nem tudom, de vigyázni kell, mert ha jól emlékszem a típusjelzésbõl ez nem derül ki, úgyhogy az ember könnyen széttaposhat egy ezzel nem rendelkezõ 8-ast. (Amúgy csak onnan tudom, hogy mikor két éve megvettem az elsõ 7-esemet, elõtte utánaolvastam az agyváltós tapasztalatoknak és egy fórumon egy futárgyerek említette, hogy milyen baró, hogy terhelés közben is lehet váltani. Kipróbáltam, persze azonnal éreztem, hogy ez nem lesz jó, visszaolvasva vettem észre, hogy a futár egy 8-asról írt...)
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
De nem épp' a Shimano-ról állítják, hogy nyomaték alatt is lehet vele váltani ???