Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

Demire

Demire

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

A rossz sebessegbe valtas az gaz vagy nem valt vagy uresbe valt de hogy pl 3 bol 5 be valt az para.vezerlesproblema lesz.az as7 gyengeje.

Nocsak gyengéje is van? Mi az a vezérlés probléma? Bowden, jobb kéz, ilyesmi?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
A rossz sebessegbe valtas az gaz vagy nem valt vagy uresbe valt de hogy pl 3 bol 5 be valt az para.vezerlesproblema lesz.az as7 gyengeje.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

A Sachs van úgy 15 éves, de ez bicikli nem ment összesen 100 km-t. Akár mûködhetne rajta a váltó is.
Viszont a váltó rapszodikusan kapcsol. T0bbnyire jól, de nem ritkán nem abba a sebességbe, amibe várom, idõnként tekerni kell a pedállal két-hármat miközben kattog, míg beáll valami sebességbe. Ez lehet beállítási probléma?

Na igen. Majdnem tuti, hogy egy nagygenerál után olyan szépen muzsikálna, mint egy Stradivari ...
Mosás, új olaj, beállítás...

You can never have "enough" bikes.

Demire

Demire

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
A Sachs van úgy 15 éves, de ez bicikli nem ment összesen 100 km-t. Akár mûködhetne rajta a váltó is.
Viszont a váltó rapszodikusan kapcsol. T0bbnyire jól, de nem ritkán nem abba a sebességbe, amibe várom, idõnként tekerni kell a pedállal két-hármat miközben kattog, míg beáll valami sebességbe. Ez lehet beállítási probléma?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
eszembe jutott:D de nem erre megy ki a jatek.
igazabol kivancsi vagyok mert muzsikal rosszul.meg sosem lattam hibas s7-t pedig ha jolszamolom mar 5db-ot generaloztam.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

barmilyen kerekpar boltban megteszik neked kb 4-5000ft ha nem kell kullot cserelni.
de en is meg tudom neked csinalni egy sorert.

esetleg az S7 szettet is beszámítod... ;)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
barmilyen kerekpar boltban megteszik neked kb 4-5000ft ha nem kell kullot cserelni.
de en is meg tudom neked csinalni egy sorert.

Demire

Demire

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Üdv,

ki lehet-e cserélni egy rosszul muzsikáló Sachs Super 7 váltót Shihano R36 -ra, a nélkül hogy új felniben, küllõben gondolkodnék? A Sachs is 36 küllõs. Kellene rá egy görgõs fék is, mert a Sachs kontrás volt.
tudtok valakit ajánlani Budapesten erre a munkára?

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
sziasztok!

Tud valaki bármilyen infót, hogy itthon értelmes áron hol lehet az alfine porvédõ leszedõ szerszámot beszerezni? tl-af10 a kódja.
németeknél van 12eur körül, ehez képest akkor sejtem az itthoni árakat :S
esetleg valakinek pár napra lenne kölcsön egy?

köszönöm!

moklys

moklys

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
És nem fog elolvadni leolvadni?

A hûtõborda holtjátékára szükség van a görgõs-fék önbeállása miatt, de mivel másokat is idegesített a már zörgése, többféle megoldás is született a hang csökkentésére. Nálam az Ikeá-ban (is) kapható öntapadós filc bútorláb-alátét vált be a legjobban, - a kb. 10 Ft-os nagyságút 3-felé vágtam, és ráragasztottam a hûtõtárcsa oldalára. A holtjáték megmaradt, de alig "lötyög", és fékezés nélkül sem zörög.

moklys

moklys

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszi.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Bocs, hogy ebbe a régi hsz-be kontárkodok bele, de a 7-esre szerintem sem mondja a sí-manó, hogy terhelés alatt válts vele, sõt. A 8-asoknál viszont van már olyan széria, amit agyonmaketingeltek azzal, hogy terhelés alatt is lehet vele váltani, mert ilyenolyan kuplungot raktak bele. A pontos típusát már nem tudom, de vigyázni kell, mert ha jól emlékszem a típusjelzésbõl ez nem derül ki, úgyhogy az ember könnyen széttaposhat egy ezzel nem rendelkezõ 8-ast. (Amúgy csak onnan tudom, hogy mikor két éve megvettem az elsõ 7-esemet, elõtte utánaolvastam az agyváltós tapasztalatoknak és egy fórumon egy futárgyerek említette, hogy milyen baró, hogy terhelés közben is lehet váltani. Kipróbáltam, persze azonnal éreztem, hogy ez nem lesz jó, visszaolvasva vettem észre, hogy a futár egy 8-asról írt...)

Rendben, köszi a tájékoztatást !
Annyira nem voltam képben, nem ez a fõ "szakterületem" :)...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A régebbivel ha terhelés alatt is váltasz, addig nem ugrik át, amíg nem csökken le a nyomaték.
Vagyis amit sokan ismerünk az akkor vált át ténylegesen, amikor nincs erõátvitel, hiába nyomod át a vezérlõt.
Régebben próbáltam, amikor az volt a fõ bringám, így mûködött. (Ma már fõleg bevásárlásra használom.)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

jfekete

jfekete

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

De nem épp' a Shimano-ról állítják, hogy nyomaték alatt is lehet vele váltani ???

Bocs, hogy ebbe a régi hsz-be kontárkodok bele, de a 7-esre szerintem sem mondja a sí-manó, hogy terhelés alatt válts vele, sõt. A 8-asoknál viszont van már olyan széria, amit agyonmaketingeltek azzal, hogy terhelés alatt is lehet vele váltani, mert ilyenolyan kuplungot raktak bele. A pontos típusát már nem tudom, de vigyázni kell, mert ha jól emlékszem a típusjelzésbõl ez nem derül ki, úgyhogy az ember könnyen széttaposhat egy ezzel nem rendelkezõ 8-ast. (Amúgy csak onnan tudom, hogy mikor két éve megvettem az elsõ 7-esemet, elõtte utánaolvastam az agyváltós tapasztalatoknak és egy fórumon egy futárgyerek említette, hogy milyen baró, hogy terhelés közben is lehet váltani. Kipróbáltam, persze azonnal éreztem, hogy ez nem lesz jó, visszaolvasva vettem észre, hogy a futár egy 8-asról írt...)

jfekete

jfekete

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Ahogy ridelife kolléga mondja, itt hernyócsavar rögzíti a bovdent, sajnos nem a késõbb alkalmazott nagyszerû kiakasztós megoldás. De szerencsére ezt szerelni sem nagy etvasz, a japók bolondbiztosra csinálták, ezt onnan tudom, hogy még én is elboldogultam vele :)
Óvatosan szedd le róla fogóval a bovden kupakot és tedd olyan helyre, hogy ne veszítsd el, mint én (vagy legyen nálad egy új), lazítsd ki a hernyócsavart és egyszerûen húzd ki elõre a bovdent. Fényképezd le elõtte több szögbõl, hátha jól jön majd a visszarakáskor, de ahogy említettem eléggé maguktól a helyükre passzolnak a dolgok. Arra vigyázz, hogy a bovden vége ne legyen szõrös, mert akkor macerás visszadugni a járatba. A fekete bovden tartó elem végérõl ha jól emlékszem nem is kell lecsavarni az állítót (a fotódon a balszélen látszó fényes csavart és tartozékait), hanem csak simán ki lehet húzni, de ebben már nem vagyok 100%-ig biztos. Ha mégis szétszeded arra figyelj, hogy van benne egy rugó, azt ne veszítsd el.
Amúgy ha már kiszeded a kereket és javaslom, hogy szedd le a tengelyrõl a szerelék részeit (két egymásba kattanó mûanyag tárcsa, a bovden távtartó fekete fém - ez nyúlik elõre - plusz maga a fényes fém "aktivátor", amiben a hernyócsavar is van - ez is két részbõl áll). Mosd le szépen ezeket wd40-nel, sokkal szebb lesz utána a váltás. A visszarakás nem bonyolult, minden jelölve van pöttyökkel, menni fog, mint a legózás.
Sok sikert!

[quote name='moklys']még lenne egy kérdésem. Tegnap próbáltam leszedni a hátsó kereket. Néztem videókat hogyan kell kiakasztani a bowdent a váltóból. De nálam nem kiakasztós szerintem én legalábbis úgy látom. sg-7r46 modell. E videó alapján akrtam csinálni: How To Remove a Shimano Nexus 7 Nexus 8 Hub and Inter-M Roller Brake Rear Wheel - YouTube

KETTLER ALURAD

KETTLER ALURAD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Megnéztem: SG7C21-es, (szerintem a tiéd kontrakarján is rajta van), - érdekes módon az általam látott ilyen típusú agyakról mindrõl hiányzott a körbefutó gyári matrica a pontos számmal és a gyártás helyével...

KETTLER ALURAD

KETTLER ALURAD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Szia!

Pont ilyen váltó (és váltókar) van a feleségem bicajában is, majd mindjárt megnézem, mi a pontos típusa.

moklys

moklys

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Frenkit hol találom?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
keprol ugy nez ki hogy a hernyocsavar tartja a bovdent.
vidd el frenkihez vagy a cserny kp ba ha nem magad akarsz megkuzdeni vele.nekik van tapasztalatuk shimanoval csak eleg dragak.

moklys

moklys

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
még lenne egy kérdésem. Tegnap próbáltam leszedni a hátsó kereket. Néztem videókat hogyan kell kiakasztani a bowdent a váltóból. De nálam nem kiakasztós szerintem én legalábbis úgy látom. sg-7r46 modell. E videó alapján akrtam csinálni:
De a többiek is így mutatják.
Feltöltött kép