Keveritek a hátsóval

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Igaz, a hegyet is el lehet hordani egy éjszaka alatt, legalábbis is a felületen.csúszott már meg az elsõ kerekem és az esetek kis részében estem emiatt el...
lehet korrigálni, erre vannak a reflexeid, meg az izmok a kezeden, hogy rángassák azt a kormányt, ha baj van
NE ÍGY! NE ÍGY!
Nem ezen múlik hanem a fizikán.hát szvsz balunak nem erre van szüksége, hanem hogy megtanuljon fékezni..
Természetesen egy jármûnél biztonság áll mindenek elõtt... .nem az a cél, hogy a maximumot kihozd magadból és a gépbõl, hanem hogy biztonságosan és kényelmesen eljuttasson a-ból b-be...
..legfeljebb az elsõ féknél van értelme mert ha az elsõ megcsúszik azzal könnyû fejre állni,..én valahogy bringában nem látom értelmét a fékerõszabályozásnak...kocsiban jó móka, de itt szvsz inkább csak hátrány..
szóval annak is megvan a felhasználási területe, ugyanúgy mint az elemes automata váltásnak.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
hát szvsz balunak nem erre van szüksége, hanem hogy megtanuljon fékezni..lor!
Azért még Balu1-nek lehet hogy épp erre volna szüksége...
Sziasztok!
Én Nexus-8 ast használok közlekedésre, tökjó minden tekintetben, de a váltókarja, az a markolatváltó egy mûanyag sz@r.
Nincs benne 2000 kilométer és tönkrement,most garanciális csere alatt van, de nem várok sokat a cseredarabtól se,mert megnéztem mi van benne.
Nem tudja valaki,hogy egyéb 8-as minõségi váltókarral helyettesíthetõ lenne,vagy nem kompatibilis? Köszi!
NE ÍGY! NE ÍGY!
Nem értek az autók ABS-éhez. De mérnök vagyok. Namost ha valamelyik kerék megcsúszik az úton, azt úgy érzékelheti egy kegyszer, hogyha egyrészt méri a kerék fordulatszámát, ezzel párhuzamosan pedig valahonnan tudja, hogy a kerékpár mennyive halad elõre.
Namost alapvetõen csak a kerék fordulatszámát tudja mérni. A kerék úgy is meg tud csúszni, hogy azért valamennyit forog. Tehát az nem jó, hogyha csak azt nézi, hogy mikor állt meg a kerék. Persze a kerék megállásakor (vagy majdnem megállásakor) ezt még össze kéne vetnie a tényleges sebességgel. Viszonyíthatna a másik kerék forgásához: ha az egyik lényegesen lassabban forog, akkor az megcsúszott. Ez persze nem jó akkor, ha mindkét kerék megcsúszik.
Hogyan mûködhet egy ilyen? Esetleg tisztán mechanikusan is meg tudják oldani valahogy?