Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Agyváltók

- - - - -

• Please log in to reply
2484 replies to this topic

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 posts

...minek ide lancfeszito...

lor erre ilyesmit írna asszem:
fellancszem

én meg nem értek hozzá...
a második p néma!

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Koszi szepen a technikai segitseget, nekem is valami olyan tipusu regi nemet vazam van (Gudereit) es epp en is azt neztem hogy hat ezt lehet a hatso kereket fesziteni, marmint a lancot akkor minek ide lancfeszito, csak elbizonytalanodtam mikor olvastam itt a dolgokat es jobbnak lattam megkerdezni!
Kivancsi vagyok hogy milyen az agyvaltos varosi rombolo, en inkabb orszagutival nyomulok de erre is kivancsi vagyok!
Gyertek hozzank tekerni, szivesen varunk, info www.gyilkosto-adventure.com

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Te figyelj ha elmeselem ezt az egesz alkatreszes sztorit kacagni vagy inkabb sirni fogtok!
Na szoval ez a faszi akinel vannak a cuccok auto alkatreszekkel foglalkozik es mikor kezdtek a bizniszt akkor ott a nemeteknel volt egy lada canga alkatresz na es ezek gondoltak hogy nem ker kenyeret oszt elhoztak!:)
Az alaktreszek kozt olyan csemegek is vannak mint a Dura-Ace fek-valtokarnak az eleje, mert most tudtam meg hogy azt lehetett utanrendelni, tudod van az a kis ugyes pocok amit ha kiutsz lejon az egesz eleje a karnak(a lenyegi resze), na es ebboil is van egy rakas, valamit ugyanez csak Ultegraban. Az agyvaltobol is van 7-es ketto, ebbol az egyikhez megvan minden alatet meg minden(vittem magammal egy robbantott abrat, nezet is a faszi hogy honnan a menykubul van nekem olyan) a masik meg gondoltam jo lesz alkatresznek! Ezen kivul volt vagy harom 5-os vagy 3-as agyvalto mar nem emlekszem, meg a hozzajuk valo valtokarok es ezen kivul meg sok mas!
Szoval a vege az lett hogy ossze szegtem igy 23 db. alkatreszt minden felet amit meg erdemesnek tartottam megmenteni es a faszi 100 euroert megszamitotta volna, most jon a csel en kicsit soknak tartottam(a tag tok hulye a biciklikhez)es most puhitom a faszit!:) Jo mi!!! Meg lehet ilyenekre akadni nalunk csak jo helyen kell lenni jo idoben!:)

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Amúgy mennyiért vetted az agyváltókat?
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Szia!

Én is használtam egy Nexus 7-est kb 2 évig. Nekem egy régebbi vázban volt, ami igazából ejtõpapucsos, de nem olyan mint a mostaniak, mert egy kicsit ferdén és hosszabban van benne a vágat. Egyébként egy régebbi csepel trekking váz. Abba azért lehetett belerakni láncfeszítõ nélkül mert a vágat ferdesége okán lehetett szabályozni a láncfeszességet. Láncfeszítõnek meg szerintem egy hátsó váltó is megteszi. A lánckereket én két éve úgy vettem, hogy bementem a boltba és mondtam, hogy kellene lánckerék, és csak azt kellett kiválasztanom, hogy hány fogas legyen. De szerintem ezt odaát is tudnak adni, mert ilyen lánckerék kell a régi tanyabájkokra is és tapasztalatom szerint az még odaát is fut egy pár. Csak az a kérdés, hogy az agyváltóhoz megvolt-e minden kis kütyü, meg rászorító alátét, meg minden.

Remélem sikerült segítenem.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!
Uj vagyok meg csak most jelentkeztem be, Erdelybol irok es volna egy par kerdesem a temaban!
Eloszor is olvastam hogy agyvaltot nem lehet eljto papucsos vazba beszerelni csak ugy siman lancfeszito nelkul, na most ez tenyleg igy van vagy mi?
Nemreg talaltam itthon egy helyet ami tele van nemetorszagbol szarmazo bontott es uj cuccokkal, itt talaltam ket INTER 7-es Shimano agyvaltot meg agy dinamot es gondoltam egy kicsit megtuningolom a varosi bicomat!
A masik kerdes hogy odaat lehet kapni Shimano agyvaltohoz lanckereket vagy csak rendelesre lehet ilyet hozni nallatok is! Itt a bicajozas eleg haldoklo felben van, nagyon keves a szakszeru szerviz meg az erdeklodes az efajta sportok irant!
Elore is kosz a segitseget!
Ja es ha van kedvetek jokat tekerni nalunk nezzetek meg a www.gyilkosto-adventure.com oldalt(az egyesuletunk oldala)!
Na csa!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

a bicot ha jol emlekszem a tune csinalta es egy ilye bemutato bico volt, hogy miknet lehet knnyu bicot csainalni. vhol volt egeszalakos fotom rola de nem talalom. eleg szemre valo a draga.

Közben rákerestem és úgy tûnik, hogy nem csak egyedi darab, hanem rendelhetõ. Nem bánnám ha nyernék egyet vahahol. A tárcsa egyedi lehet, még nem láttam hasonlót a Rohloff kínálatban. Ha kell a fotó akkor adj egy címet és elküldöm!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

dexter13

dexter13

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Csepel Camping kerekparomba vol eloszor az agyvalto, igy vettem. Kb 15 eve!!
Kinottem. Most Csepel Crusier alap kontrasat vettem. Ebbe beleraktam a regi agyvaltot. Soha semmi baja sem volt. Bowden elszakadt, ok. A nexus marokvaltojat tettem fel hozza. Tudni kell,hogy az akkori Shimi agyvaltoknak a masik oldalon volt a mozgato rudazata. Ezert az uj nexus fejjel lefele nez, es a marokvalto is forditott.
Tehat 15 ev !!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a bicot ha jol emlekszem a tune csinalta
es egy ilye bemutato bico volt, hogy miknet lehet knnyu bicot csainalni.

vhol volt egeszalakos fotom rola de nem talalom.
eleg szemre valo a draga.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

Lehet, hogy ez még nem volt, bát még tavalyi kép:
Amúgy Rohloff, de így szebb.

Tune+Rohloff
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
--
tocsa

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Lehet, hogy ez még nem volt, bát még tavalyi kép:
Feltöltött kép
Amúgy Rohloff, de így szebb.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts

ami amugy sztem egészséges volt mert egyenes háttal lehetett rajta tekerni és baromi jo volt

Az egyenes háttal tekerés nem egészségesebb egy normál kerékpáros pozíciónál, ezt már Sheldon Brown is nagyon-nagyon régen megírta. Ugyanis ha egyenes háttal ülsz, akkor minden terhet a hátad visel, a kezed nem segít semmit. Egy normál pozíciónál azonban a súly egy részét a kezek támaszják, ezáltal levesznek terhet a hátról. Persze a túl aero pozíció sem jó a hátnak. Meg kell találni az összhangot.
--
tocsa

KETTLER ALURAD

KETTLER ALURAD

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

... mert jelenleg nexus 3as cruiserem van és bár városba elég a 3 de ugy egyébként nem, és a 7es nem sokkal hosszabb a nex3 3-asánál...

Azért a 244% jóval ütõsebb, mint a 184%, és nem csak az 1-es/4-es/7-es fokozat áll rendelkezésre... miért nem veszed meg Baluu 7-esét? Biztos odaadja baráti áron... :)

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Én agyváltósnak 38, 18-as összetételt használtam. De most áttértem az egysebességesre. Így az agyváltó dobozba került. Esetleg nem kell valakinek ócccsón. Egy nexus 7-es. :-)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Nekem 43,21 jött ki...

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
ez bár krúzer vázas lesz a mostanimat haszn fel (ár örülnék egy bikább mondjuk vizszintes faru cirkálo váznak) de NEM cruiser lesz! azaz nem lesz többé széles lecsuklo kormány (ami amugy sztem egészséges volt mert egyenes háttal lehetett rajta tekerni és baromi jo volt ) hanem MTB stucni, vékony nyereg, nyomulos darablesz emellett szép is!

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
lehet hogy elõre nagyobb lánctányér kéne mert jelenleg nexus 3as cruiserem van és bár városba elég a 3 de ugy egyébként nem, és a 7es nem sokkal hosszabb a nex3 3-asánál. söt hogy nem lesznek akkora ballonos gumik hanemilyen slick féle cuccos.
kikapcs: nincs valami függvény/képlet stb ami kb igy nézne ki:
stucniméret, vázméret, ülésmagasság, szögek, ez+az = fv(magasságom, lábhossszam, testtömegem, szépségem/sukárságom, ilyen olyan tulajdonságom)

?
bekapcs

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jó hogy olvasok:D
mindenképpen a nagyobb érdemes, minden egyéb lánccal kapcsolatos dolgot mellõzve. se váltó, se feszítõ, se semmi.
úgy az ütõs;) bár lehet krúzerbe elég egy 3-as.

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
netudok napirendre térni. a rosseb . merevedne. RÁJA.
mi legyen?: nexus 7, avagy
nexus 3, + elölre 2es racsni+ láncfeszítõ
ilyen használatra épitett dizájncruiser lenne
fekete - piros szinösszeállitás, föleg fekete, de felni piros meg aproságok piros
nagyon baba lesz
szoval 7 vagy 2x3?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
www.velotrade.hu
www.paul-lange.hu
www.google.com
www.shimano.com

itt fentvan minden adat, aminek utána tudsz járni.