Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Ha már a télrõl beszélsz!
Az Elastic thermo ruhái nagyon jók és elérhetõ áron kapható a legtöbb bringaboltban!

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 posts

elég sok, nekem van drágától a nagyon dárga nyári nadrágig otthon. A dárgábbaknak sokkal jobb a szabása, más az anyaga, más a betétje, más a kidolgozása, és abban nem izzadsz meg, használat után szárazon veszem le magamról. Röviden ennyi és talán tartósabb is...

Az azért érdekes, hogy full szárazon veszed le. Még nagy nyári melegbe is? Melyik márka ez?
Nekem egy Scott kantárosom van. Olcsón vettem de az eredeti ára 20 körûl van. Egy spinning után a kanát része igen csak átázik.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Ne add fel!
A dekás cuccokat én sem ajánlom, bár én nem használtam de ismerõseim igen és csak panaszt hallottam róla!
Van nagyon sok márkás mez amik nagyon kényelmes anyagból vannak és jó a szabása de nem szellõzik!
Amit én eddig tapasztaltam:
Gagyi, olcsó mezekbe beleizzadok, ami benne is marad és még a só is kiüt rajta ami kellemes megfázással párosulhat a legmelegebb napokon is!
Jelenleg Specialized mezem és nadrágom van amibe csak akkor izzadok bele ha tekerek a hegyre lassan és nincs menetszél, de ha felérek nem kell 200m tempósabb menet és teljesen megszárad! Ha o.utizok nem izzadok bele egyáltalán!
Ajánlanám a Rogelli termékeit ami nem olcsó, de minden igényt kielégít! Nadrágban nálam a Mavic a nyerõ,vagy ha nem netrõl akarsz vásárolni akkor érdemes belekukkantani a ruha belsejébe és a Lycra cimkét keresni ami nem a márka hanem a gyártó!
A Lycra gyártja a Shimano mezeket is és rengeteg neves márkának a ruháját!

Õ is Lycra gyártotta mezt hord :)

Feltöltött kép

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Hát köszi a reagálásokat, de eddig szinte csak azt írtátok milyet ne ... :-)

5-10 fok környékéig a legjobb vétel az aldis soft shell cuccok. Baromi olcsóak és tényleg mûködnek. Kellemes meleg, egyáltalán nem izzaszt, szélálló, korlátozottan vízálló, stb. Nézni kell az akciókat, mert most õsszel lesznek és hamar elkapkodják.

Nagy hidegre ennél nyílván vannak jobbak is, de alapvetõen szerintem a soft shell a legjobb anyag erre a célra. Kabátban én a decás téli kabátot vettem nemrég akcióban, ismerõs bringa boltos srác is ezt hordja, azt mondja elég frankó. Vastag az anyaga és igényes a kidolgozása.

Amit tuti nem vennék az a mindenféle membrános cucc, mint a gore-tex és társai. Gyártótól függetlenül.

Tényleg, nem tudja valaki, hogy téli cipõt árul valamelyik budapesti bolt nagy nyári akcióban (nem webáruház)? Vagy ilyen nem létezik ezen termék esetén? :D

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

ki kell tapasztalni, melyiknek jó az ár-érték aránya

nekem sajnos már campagnolo esõkabival is meggyûlt a bajom. Csodás a szabása, de sajnos 2 csepp víztõl átázik, ellenben 5 perc alatt belerohadok :)

Hát köszi a reagálásokat, de eddig szinte csak azt írtátok milyet ne ... :-)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
próbáltam a dekában ilyen freeride stilusu fekete rövidnadrágot betétes cicanacival, bakker ilyen sz*r szabása szerintem még semminek nem volt, mint annak.
mentem én is megnézni, mit árul a konkurencia, de ezek után õk minden, csak nem konkurens terméket áruló cég....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Lehet nem én leszek most itt a kedvenc:
Tavaly nyáron a leértékelés idejében megvettem az eredeti áron 18e Ft-os Decathlon-os 3 e Ft-ért, mert kellett valami téeln görgõzni.
Ezt az árat megérte, de azt el kell mondanom, hogy ennyire rossz nadrágom még nem volt. Az izzadság benne marad, és egy idõ után fázol benne, mert annyira vizes. (és ez akkor is igaz, ha nem görgõzni használod)
Van egy Decathlosos felsõ hozzá, az szintén zenész.
Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy óvatosan a Decathlon-os bringás ruhákkal.

ki kell tapasztalni, melyiknek jó az ár-érték aránya

nekem sajnos már campagnolo esõkabival is meggyûlt a bajom. Csodás a szabása, de sajnos 2 csepp víztõl átázik, ellenben 5 perc alatt belerohadok :)

nálam most ami a legjobban bevált nyáron, az a sima pamut poló :D 1800-ért a H&M-ben van ilyen bio pamut, jó vastag anyagból, na az kurva jó

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Lehet nem én leszek most itt a kedvenc:
Tavaly nyáron a leértékelés idejében megvettem az eredeti áron 18e Ft-os Decathlon-os 3 e Ft-ért, mert kellett valami téeln görgõzni.
Ezt az árat megérte, de azt el kell mondanom, hogy ennyire rossz nadrágom még nem volt. Az izzadság benne marad, és egy idõ után fázol benne, mert annyira vizes. (és ez akkor is igaz, ha nem görgõzni használod)
Van egy Decathlosos felsõ hozzá, az szintén zenész.
Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy óvatosan a Decathlon-os bringás ruhákkal.

szerintem azért nem kell csakis a legjobbat/legdrágábbat megvenni, fõleg ha nem akarsz vagyonokat ott hagyni érte

nadrágot és mezt pl, a Decathlonban is árulnak, és a legdrágább cuccaikat, amik azért nem rosszak elég jó akciókban meg lehet venni. Nyári cipõbõl is lesz szerintem elég sok helyen akció. Kis kompromisszum készség árán rengeteget tudsz spórolni, és azért még indíg teljesen használható cuccokat tudsz venni.

A bele nem izzadós ruházat meg nekem mondjuk kicsit a misztikus kategória. Azt elfogadom, hiogy a jó mez hamarabb szárad, és jobban szellõzik mint egy kevésébé jó, de ott, ahol félmezetelenül is patakokban folyik rólad a víz, na ott egy plusz ruhadarab nem fog sokat segíetni, akármilyen anyagból is van.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nem akartam ennyit költeni bringás ruhára (legalábbis nem idén), de úgy látszik a minõség nem olcsó ... Bár alapesetben is megveszek egy minõségibb darabot akármibõl, mint 2-3 rosszat helyette.
Nos akkor a keret 100E lenne rá.
Ebbõl kellene venni a következõket:
- nadrág
- mez
- kesztyû
- cipõ (országúti)
- pedál (országúti)

Milyen összeállítást javasoltok a fentiekre? A méret miatt személyes vásárlást tervezek Budapesten.
A cél továbbra is az IM-en (váltóban) a bringás táv letekerése (180 km) átlagos idõvel minimum (30-30 km/h). Tehát erre kellene felkészülni a fenti nacikban.

szerintem azért nem kell csakis a legjobbat/legdrágábbat megvenni, fõleg ha nem akarsz vagyonokat ott hagyni érte

nadrágot és mezt pl, a Decathlonban is árulnak, és a legdrágább cuccaikat, amik azért nem rosszak elég jó akciókban meg lehet venni. Nyári cipõbõl is lesz szerintem elég sok helyen akció. Kis kompromisszum készség árán rengeteget tudsz spórolni, és azért még indíg teljesen használható cuccokat tudsz venni.

A bele nem izzadós ruházat meg nekem mondjuk kicsit a misztikus kategória. Azt elfogadom, hiogy a jó mez hamarabb szárad, és jobban szellõzik mint egy kevésébé jó, de ott, ahol félmezetelenül is patakokban folyik rólad a víz, na ott egy plusz ruhadarab nem fog sokat segíetni, akármilyen anyagból is van.

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Nem akartam ennyit költeni bringás ruhára (legalábbis nem idén), de úgy látszik a minõség nem olcsó ... Bár alapesetben is megveszek egy minõségibb darabot akármibõl, mint 2-3 rosszat helyette.
Nos akkor a keret 100E lenne rá.
Ebbõl kellene venni a következõket:
- nadrág
- mez
- kesztyû
- cipõ (országúti)
- pedál (országúti)

Milyen összeállítást javasoltok a fentiekre? A méret miatt személyes vásárlást tervezek Budapesten.
A cél továbbra is az IM-en (váltóban) a bringás táv letekerése (180 km) átlagos idõvel minimum (30-30 km/h). Tehát erre kellene felkészülni a fenti nacikban.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
elég sok, nekem van drágától a nagyon dárga nyári nadrágig otthon. A dárgábbaknak sokkal jobb a szabása, más az anyaga, más a betétje, más a kidolgozása, és abban nem izzadsz meg, használat után szárazon veszem le magamról. Röviden ennyi és talán tartósabb is...

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Pedig a kantáros nadrág az igazán jó nadrág ...
És ami még fontos, mi neked a horror ár? Meddig tudsz elmenni?

Hát több helyrõl is az jött vissza, hogy tényleg kantárosban kell gondolkodni ... hiszek nektek.
Úgy halottam ezekbõl a jobbak 15.000-nél kezdõdnek. De mi a különbség egy 20E és egy 25E forintos naci között?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Echelonnal megyek ebben a szezonban, teljesen jó. De melegben azért izzadni fogsz! ;)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
http://forum.bikemag...ukosisakok-252/
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Külön sisak topicot nem találtam ezért ide írom. 20000Ft-ig vennék oútis sisakot. Ezt néztem ki: Specialized Echelon bukósisak
Valakinek van tapasztalata? Érdekelne, hogy homlok környékén ez mennyire szellõzik.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Pedig a kantáros nadrág az igazán jó nadrág, a sima lehet szorítani fogja a hasad ha elõre görnyedsz, fõleg ha IM-re készülsz, mert ott kell görnyedni egy kicsit.
És ami még fontos, mi neked a horror ár? Meddig tudsz elmenni?

Sziasztok!

Bicajos nadrágot szeretnék venni (esetleg felsõt is). Jövõre szeretném letekerni az Ironman-en a bicajos távot (180 km) ehhez kellene (edzeni + versenyre). Nekem a kantáros változatok nem tetszenek. Kész vagyok egy jobb darabért többet is fizetni (de azért ne horror áron legyen). Mit ajánlanátok? Nemrég vettem a bicajt, eddig még sosem volt bicajos ruhám. Ruhát nem szeretnék netrõl rendelni (méret miatt), így tudnátok adni néhány tippet hol lehetne személyesen vásárolni?

Köszönöm.

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

A hol-t azt akkor tudjuk mondani, ha megmondod merre laksz. :)

Zalában lakom, de játszik Budapest is ...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

7végén ebben voltam. A felsõ teljesen rendben van, azzal semmi gond. A kantáros nadrág (ez én magasságomhoz az L-es ajánlott), kissé passzentos. Pont a határon van, hogy még kényelmes, de egy picivel lehetne nagyobb. A gond vele az, hogy a kantár nem elasztikus, ha nyúlna akkor ideális lenne a méret. A betéttel nem volt gondom, bár csak 3 órát mentem. A nagy pára miatt amúgy is olyan volt mintha medencében tekernék

A kantár pont akkor jó, ha felvételkor passzentos. A bringán ülve is annak érzed?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Kantáros hosszú thermos pedig hidegben jó, melegíti a derekad. Rövidbõl a legjobb szettem "Exo" (olasz), 25k volt (boltban vettem és jó drágán) a nadrág és a felsõ, többször elestem benne és csúsztam a füvön, porban, kisebb kövön, egy karc sincs rajta. (Gondolom pont ilyet nem kapsz, de látszik rajta, hogy minõségi.) Nagyáruházban hozzájutottam bagóért felsõkhöz és nadrághoz (kb. 8-12k / szett), azok is jók, de meg sem közelíti ennek a szabását, kényelmét, anyagminõségét és nem is hordom õket. Érdemes még venni egy hosszú thermos felsõt, ezzel 15 fokig el lehet lenni (rövid nadrágban). Kesztyû pedig alap.

A hol-t azt akkor tudjuk mondani, ha megmondod merre laksz. :)

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!

Bicajos nadrágot szeretnék venni (esetleg felsõt is). Jövõre szeretném letekerni az Ironman-en a bicajos távot (180 km) ehhez kellene (edzeni + versenyre). Nekem a kantáros változatok nem tetszenek. Kész vagyok egy jobb darabért többet is fizetni (de azért ne horror áron legyen). Mit ajánlanátok? Nemrég vettem a bicajt, eddig még sosem volt bicajos ruhám. Ruhát nem szeretnék netrõl rendelni (méret miatt), így tudnátok adni néhány tippet hol lehetne személyesen vásárolni?

Köszönöm.