Jelentkezz be Regisztrálj
Bringás ruházat
Posted 2013. September 20. - 19:38
Posted 2013. September 19. - 09:37
- sí sisak
- téli cipõ
- kantáros nadrág
- szélálló térdmelegítõ
Posted 2013. September 19. - 09:19
ha feszül a kezeden akkor a kezedet is szorítja. Vagyis nem tud olyan jól keringeni a vér a kéz felületén.Ettõl is jobban fázhat.A cipõt is ezért kell lazábbra venni télen.Változik attól a hõszigetelése ha feszül vagy miért nem jó? Jobban szeretem a passzentos dolgokat.
Én L és XL-es kesztyût vettem. Az L feszül, határeset. A belseje gondolom úgyis nyúlik. Az XL-es lazább, abban is végigérnek az ujjaim a bélésben de a külsõ rétegen 1cm üres az ujjaim végén, ezért ezzel nem jó fogni. Holnap még visszavihetem az egyiket a nadrággal.
Posted 2013. September 18. - 23:23
Én L és XL-es kesztyût vettem. Az L feszül, határeset. A belseje gondolom úgyis nyúlik. Az XL-es lazább, abban is végigérnek az ujjaim a bélésben de a külsõ rétegen 1cm üres az ujjaim végén, ezért ezzel nem jó fogni. Holnap még visszavihetem az egyiket a nadrággal.
Posted 2013. September 18. - 22:08
Tényleg megéri az Aldis cucc az árát. Én is vettem már tavaly is és idén is vettem nadrágot meg kesztyût. Közepes méretû a kezem de a kesztyûbõl XL méretû a jó. Az M-es az 100%-an passzol tehát az nem volt jó. Feszül és izegni, mozogni nem jó benne. Ennyiért nem szabad ott hagyni. És tényleg cserélik ha nem jó. Bármire.Rendesek.Egy jó kamáslit is forgalmazhatnának már.Én használtam aldis ruhát télre, de azt jó tudni, hogy pl. A profi dekas kabatom és kantaros nadragom sokkal jobb. Aldis nagyon jó õszre és tavaszra.
Posted 2013. September 18. - 21:40
Pár hét múlva visszanézek az osztrák üzletbe, addigra jönnek olcsóbb (BBB) ruháik. Budapesten hova érdemes menni próbálni?
Posted 2013. September 18. - 21:24
Posted 2013. September 18. - 20:42
Szerintem jobban járnál, ha spéci meleg ruha helyett inkább rétegesen öltöznél. A több vékony réteg sokkal hatékonyabban variálható, mint egy vastag, ami vagy on, vagy off. Legalábbis nekem ez vált be munkába járásnál, ahol a reggeli és esti hõmérséklet között simán lehet 5-10 fok eltérés, ami 1-2 réteg elhagyását jelenti.
Most vettem 3500 Forintért egy eléggé testhezálló polár felsõt, amit közbensõ rétegnek szánok. Kíváncsi vagyok hogy mûködik. Ha nem, elhordom utcára.
Aldiban bevásároltam megint és azt kell mondjam nagyon jó minõség. Kabátot 6000 forintért (softshell széllálló anyag, nagyon jól áll rajtam), két kesztyût 2000 Ft/db. Az nadrág sajnos kicsi, de visszaveszik.
Posted 2013. September 18. - 20:20
Kellene vennem egy szett szélálló meleg ruhát, hova érdemes menni Budapesten? Kb. milyen áron reális? Ma voltam osztrák oldalon, 130-180 EUR között kínálgattak nadrágot vagy kabátot (ráadásul vékonyakat)...
Szerintem jobban járnál, ha spéci meleg ruha helyett inkább rétegesen öltöznél. A több vékony réteg sokkal hatékonyabban variálható, mint egy vastag, ami vagy on, vagy off. Legalábbis nekem ez vált be munkába járásnál, ahol a reggeli és esti hõmérséklet között simán lehet 5-10 fok eltérés, ami 1-2 réteg elhagyását jelenti.
Posted 2013. September 18. - 03:43
Köszi az Aldi-s infot!
Sajnos 54-es volt a max méret, pedig egész jónak tûnt a dzseki és a nadrág is. A kesztyût viszont elhoztam még úgy is, hogy kissé szûk, mert annyira érezhetõen jól eltalált, meleg téli kesztyû, hogy kár lett volna otthagyni.
Kutyaközönséges esõkabátot keresek. PVC is megfelelne. Csak azért kell, hogy ne áztasson a hideg esõ. Ha aláizzadok, nem érdekel, attól menet közben nem fogok megfázni. Kérdés: tudtok olyat ajánlani, amelyik a feneket is védi, hosszított? Végsõ megoldásként arra gondoltam, veszek egy munkavédelmi esõkabátot, és levágom a szükséges hosszra.
Aldiban most vettem lélegzo esokabatot.
Posted 2013. September 17. - 23:20
A huszonxezerforintos kabátom szaküzletben vettem, akikben ráadásul maximálisan megbíztam. Szerintük tökéletesen passzol, a többi ruhám után viszont nagyon eláll rajtam, így nem is csodálom, hogy fáztam benne. Tanulópénz.
Kellene vennem egy szett szélálló meleg ruhát, hova érdemes menni Budapesten? Kb. milyen áron reális? Ma voltam osztrák oldalon, 130-180 EUR között kínálgattak nadrágot vagy kabátot (ráadásul vékonyakat)...
Posted 2013. September 17. - 23:00
Sajnos 54-es volt a max méret, pedig egész jónak tûnt a dzseki és a nadrág is. A kesztyût viszont elhoztam még úgy is, hogy kissé szûk, mert annyira érezhetõen jól eltalált, meleg téli kesztyû, hogy kár lett volna otthagyni.
Kutyaközönséges esõkabátot keresek. PVC is megfelelne. Csak azért kell, hogy ne áztasson a hideg esõ. Ha aláizzadok, nem érdekel, attól menet közben nem fogok megfázni. Kérdés: tudtok olyat ajánlani, amelyik a feneket is védi, hosszított? Végsõ megoldásként arra gondoltam, veszek egy munkavédelmi esõkabátot, és levágom a szükséges hosszra.
Posted 2013. September 15. - 19:10
Posted 2013. September 11. - 00:08
Szerintem nem kell, hogy annyira szorosan rádfeszüljön. A levegõ is jól szigetelõ réteg. De a Subzero csak egy márka, ne láss mögé csodát, bármilyen más polárt vagy aláöltözetet vehetsz amit találsz itthon (vagy neked ügye egy osztrák Hervis-ben, Intersport-ban) föl is tudod próbálni.
Cipõt fõleg soha ne vegyél próba nélkül ! És javaslom, hogy egy vastag zokniban menj téli cipõt venni, mert úgyis abban fogod használni.
A kamáslikkal az is a gond, hogy elég hamar tönkremegy az alsó részük, ahol tapossák. Bár ez az eBay-es cucc elég olcsó. Ezt akár minden évben megveheted, nem buksz nagyot.
Nem bazi erõs ráfeszülésre gondoltam, de az elsõ rétegnek bõrfelületen kell lennie. Ahol nem érintkezik, nem vezeti el az izzadtságot. Sajnos az Enduram ilyen, hónaljban eláll, tehát ezt valószínûleg nem sûrûn fogom használni.
A cipõ már kicsit nagyobb gond. Az egész CRC-s és bike-discount.de-s választékot tekintve egyetlen cipõt találtam, ami méretben jó lehet rám. Ha ez nem lesz jó, akkor viszont nem tudom honnan szerzek cipõt.
Posted 2013. September 10. - 22:22
Nekem a Subzero legelsõ rétegét ajánlották (Factor 1 Plus), de ez a 2-es réteg is jónak néz ki. Kérdés, hol szerzem be ezeket? A Factor 1 Plus van a Tengerszemben, az F2-t viszont nem láttam itthon. Az ajánló szerint szigorúan csak próbával szabad megvenni. Ennek teljesen testhez kell állni, elképzelhetõ hogy alulra és felülre más méret kell.
Nekem a kamásli nem vált be. 10 fok körül is hamar áthûl a lábam. Vennék téli cipõt, csak 47-es méretben ez kicsit nehéz. Shimanoban a méretem 49-es, azt pedig nem gyárt. Northwave-ban találtam egyet, ami jó lehet. Próba nélkül nem merem megvenni ezt sem. Ha valaki tud itthon olyan helyet ajánlani, ahol ekkora méretet megrendelnek nekem és ha nem jó, nem kell átvennem, azt megköszönném.
Szerintem nem kell, hogy annyira szorosan rádfeszüljön. A levegõ is jól szigetelõ réteg. De a Subzero csak egy márka, ne láss mögé csodát, bármilyen más polárt vagy aláöltözetet vehetsz amit találsz itthon (vagy neked ügye egy osztrák Hervis-ben, Intersport-ban) föl is tudod próbálni.
Cipõt fõleg soha ne vegyél próba nélkül ! És javaslom, hogy egy vastag zokniban menj téli cipõt venni, mert úgyis abban fogod használni.
A kamáslikkal az is a gond, hogy elég hamar tönkremegy az alsó részük, ahol tapossák. Bár ez az eBay-es cucc elég olcsó. Ezt akár minden évben megveheted, nem buksz nagyot.
Posted 2013. September 10. - 22:21
Részemrõl hidegben egy barlangász idõkbõl megmaradt ún "mûnyúl" (polár kezeslábas) van használatban, ilyesmi . A nedvességét jól elvezeti, meleg. Hátránya, hogy a polárban a bõrfelszínrõl felvett nedvesség ha nem tud elpárologni, lefelé vándorol, így a boka, alsó lábszár környékén nedves lehet. Engem nem zavar, vetkõzéskor szoktam csak észrevenni.
Zeezoltanoval egyetértve a lábfej komfortja a legfontosabb hidegben szerintem is.
New Cycling Bike Neoprene MTB Road Bike cycling Overshoes | eBay
valami ilyesmi
2 db. rendelésnél már igen jó az ár
Posted 2013. September 10. - 22:12
Az a Subzero, amit linkeltél jó lesz. Én is sokáig használtam Subzero-t de a tökolcsó, névtelen polár pulcsim is ugyanolyan tökéletesen mûködött.
Hát, megoszlanak a vélemények a kamásliról. Haveri körben sokan próbálkoztak vele - annyit mondok, azóta már mindenki téli cipõben teker. Döntsd el te, szerinted megéri-e. Tudom, dermesztõen hangzik egy téli cipõ ára de szerintem megéri, mert nagyon sok évre szól.
Nekem a fõ bajom a kamáslival, hogy a jobb, drágább típusok egy téli cipõ kb. negyedébe, harmadába kerülnek. Én ezt ráköltöttem inkább egybõl a téli cipõre. Amúgy én régen nem izgultam túl a dolgot és mikor már hideg lett, visszaraktam a régi pedálom a klipsszel és egy olcsó bakancsban nyomtam a telet. Tökéletesen meleg és száraz volt a lábam mindig.
Nekem a Subzero legelsõ rétegét ajánlották (Factor 1 Plus), de ez a 2-es réteg is jónak néz ki. Kérdés, hol szerzem be ezeket? A Factor 1 Plus van a Tengerszemben, az F2-t viszont nem láttam itthon. Az ajánló szerint szigorúan csak próbával szabad megvenni. Ennek teljesen testhez kell állni, elképzelhetõ hogy alulra és felülre más méret kell.
Nekem a kamásli nem vált be. 10 fok körül is hamar áthûl a lábam. Vennék téli cipõt, csak 47-es méretben ez kicsit nehéz. Shimanoban a méretem 49-es, azt pedig nem gyárt. Northwave-ban találtam egyet, ami jó lehet. Próba nélkül nem merem megvenni ezt sem. Ha valaki tud itthon olyan helyet ajánlani, ahol ekkora méretet megrendelnek nekem és ha nem jó, nem kell átvennem, azt megköszönném.
Posted 2013. September 10. - 22:04
Az a Subzero, amit linkeltél jó lesz. Én is sokáig használtam Subzero-t de a tökolcsó, névtelen polár pulcsim is ugyanolyan tökéletesen mûködött.Máshogy teszem fel a kérdést. Valakitõl kaptam felvilágosítást. Ahogy én próbáltam, alapréteg + kabát, az izzadtság elvezetés valószínûleg nem is fog mûködni. Kell közé még valami, ami viszonylag követi a test vonalát és nem áll el. Mit használtok közbensõ rétegnek?
Hát, megoszlanak a vélemények a kamásliról. Haveri körben sokan próbálkoztak vele - annyit mondok, azóta már mindenki téli cipõben teker. Döntsd el te, szerinted megéri-e. Tudom, dermesztõen hangzik egy téli cipõ ára de szerintem megéri, mert nagyon sok évre szól.Ruhával is voltak problémák, de már kitapasztaltam, hogy mire kell figyelni. Valami más lesz az oka, nyomozom.
Ez lesz az elsõ bringás telem, egyelõre megpróbálom meglévõ készletekbõl megoldani a dolgot. Így elõzetesen arra tippelek, hogy a lábfejem fog fázni. Át is bogarászom a témát kamásli-ajánlatok után kutatva...
Nekem a fõ bajom a kamáslival, hogy a jobb, drágább típusok egy téli cipõ kb. negyedébe, harmadába kerülnek. Én ezt ráköltöttem inkább egybõl a téli cipõre. Amúgy én régen nem izgultam túl a dolgot és mikor már hideg lett, visszaraktam a régi pedálom a klipsszel és egy olcsó bakancsban nyomtam a telet. Tökéletesen meleg és száraz volt a lábam mindig.
Aldiban megint lesznek téli bringás ruhák !!!
Én régen egy Aldi-s kabátban nyomtan télen, szerintem tökéletes volt. Én mondjuk rohadt mázlis vagyok, extrém módon nem fázom, kb. minden kabátban jól elvagyok, az Aldis alatt is csak egy rövid aláöltözet volt rajtam -5-ben is. :-))
Téli kabát: ALDI - Ajánlatok vasárnaptól, 2013.09.15.
Téli nadrág: ALDI - Ajánlatok vasárnaptól, 2013.09.15.
Én is ilyen nadrágban nyomom, szerintem jó. (bár én nem vagyok mérvadó, mint följebb írtam)
Szerintem kezdõ téli ruhás cuccoknak, azoknak akik olcsón szeretnék megúszni, ezek jók lehetnek.
Posted 2013. September 10. - 21:48
Ruhával is voltak problémák, de már kitapasztaltam, hogy mire kell figyelni. Valami más lesz az oka, nyomozom.
@gaboca1
Ez a vesemelegítõ nagyon jól hangzik. Adja ég, hogy ne legyen rá szükségem, de ha mégis, beruházok rá.
Ez lesz az elsõ bringás telem, egyelõre megpróbálom meglévõ készletekbõl megoldani a dolgot. Így elõzetesen arra tippelek, hogy a lábfejem fog fázni. Át is bogarászom a témát kamásli-ajánlatok után kutatva...
szerintem kamásliból is neoprént.
nem vese. derék
hideg idõben ne várd hogy az izzadság teljesen el fog párologni. nekem olyan másfél 2 óra körül kezd jobban összegyûlni. mint mondtam télen hidegben a legtöbben úgy sem mennek többet. ez meg 50 km vagy 60 km annyi meg elég télen bõven.
Posted 2013. September 10. - 21:25
Máshogy teszem fel a kérdést. Valakitõl kaptam felvilágosítást. Ahogy én próbáltam, alapréteg + kabát, az izzadtság elvezetés valószínûleg nem is fog mûködni. Kell közé még valami, ami viszonylag követi a test vonalát és nem áll el. Mit használtok közbensõ rétegnek?
Részemrõl hidegben egy barlangász idõkbõl megmaradt ún "mûnyúl" (polár kezeslábas) van használatban, ilyesmi . A nedvességét jól elvezeti, meleg. Hátránya, hogy a polárban a bõrfelszínrõl felvett nedvesség ha nem tud elpárologni, lefelé vándorol, így a boka, alsó lábszár környékén nedves lehet. Engem nem zavar, vetkõzéskor szoktam csak észrevenni.
Zeezoltanoval egyetértve a lábfej komfortja a legfontosabb hidegben szerintem is.