Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Tudom, hogy nem ez a kérdés, de nekem elég fura, hogy ennyire izzad benne a lábad. Nekem minden cipőm kiválóan szellőzik.

Mielőtt a stoplit beragasztod, győződj meg a helyes pozícióról (bár kétségeim vannak hogy lehet ezt megtenni, ha ki sem tudod próbálni). Biztos vagy benne, hogy a ragasztó megfogja? Kilépéskor elég nagy erőnek kell ellenálljon. Nem lehet a talpában cserélni azt a fémlapot vagy teljesen zárt a talp?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Karácsonyra megleptem magam egy karbontalpas Speci Expert cipővel. Télen csak görgőzésre használtam, sóban-hóban nem tocsogtam vele, igaz majd mindig cuppog edzés végére a lábam a cipőben.

Készülve a szezonra, gondoltam belerakom az orrába a stoplikat, nem jártam sikerrel. Először azt hittem én vagyok béna, hogy lenyaltam az egyik csavar fejét, de mikor azt lefúrtam, s nagynehezen kihajtóval elkezdtem kihúzni a romokat, megdöbbentem. Három hónap alatt mindkét, a nagylábujj alatti csavar teljesen összerohadt a cipőtalpba ágyazott menettel... Nem sok időm volt vele vacakolni, hagytam a fenébe, de ha ráérek, nyilván ki fogom szedni, s helyére rakom a stoplit, valszeg valami fini kétkomponensűvel.

Kérdésem mindössze annyi, meddig szokták bírni a gyári stoplik, jó ötlet-e őket beragasztani, vagy inkább oldjam meg oldhatóra a kötést.

Edited by mgy, 2014. April 15. - 11:38.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Kipróbáltam a Lidls kompressziós felsőt. Nem akarom senkinek elvenni a kedvét, ha értékelni kellene, akkor egy hatalmas nulla. Mosásnál ontja magából a fekete levet: 1.) kimondottan egészséges, ha izzadás hatására a bőrbe ivódik, 2.) semmivel nem lehet összemosni, még kézzel sem. Ma a jóidiőben, 15°C felett szélálló kabát alatt fél óra után már csurom víz volt, 1 óra után már fáztam benne, csavarni lehetett belőle a vizet. Az Aldis aláöltöző ehhez képest egy megváltás pedig tudjuk, hogy az is csak annyit tud, amennyibe kerül.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

végül is, ha úgy vesszük "annyi pénzért" az útszéli, fogatlan tripperes ukrán kurva is egész jó cucc....

gondoltam nem kell itt bővebben kifejteni, de úgy látszik tévedtem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

végül is, ha úgy vesszük "annyi pénzért" az útszéli, fogatlan tripperes ukrán kurva is egész jó cucc....

Abban nem lehet futni. :)

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

ma próbáltam az ujjatlan lidl kompressziós aláöltözőt. igaz, futáshoz, de tulajdonképpen mindegy. összehasonlítási alapom egy under armor ujjatlan heat gear. hát egy napon nem említhető a kettő, de ha az árakat nézzük, akkor azért ennyi pénzért egész jó kis cucc ez.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Kalaius, milyen a cipő? Valaki más vett esetleg?

http://www.lidl.hu/c...wDetail&id=4167

Mindkét típusból vettem 1-et, és a kéket (a fűzőset) avattam fel.

Eddig jó. Pont annyira merev a talpa, hogy jó benne bringázni, de ha be akarok menni egy boltba hazafelé, lehet benne járni, és vállalhatóan néz ki. Ennél többet most még nehéz lenne róla elmondani :)  

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Sisakot 1 éve vettem, nagyon bevált. Remélem most is rovarhalós az első pár szellőző, mert tervezek még egyet venni.

A nyeregtáskák felfüggesztése a bp-i utakat nem bírta. Amit beletesznek, jó, csak a szerszámon sok felesleges van.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

A felsővel az a helyzet, hogy 40 °C-on mosható, 30°C-on mostam kézzel és azonnal onotta magából a fekete levet. Ez azért nem túl jó, ha az izzadtságtól a bőrömbe oldódik.

Van egy pár cuccom amivel ugyanez van, főleg kesztyűvel fordul elő, akárhányszor kicsavarom jön belőle a fekete festék. Nem értem hogy hogy nem fakulnak ki :) Viszont ha már sima langyos vízzel oldódik akkor van esély rá hogy víz alapú festéket használtak, ami remélhetőleg nem káros.

emelon

emelon

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

A kompressziós csak akkor működik ha nem hordasz alatta semmit (vagy legfeljebb más kompresszióst), de a top csak arra utal hogy felsőtest, nem arra hogy nem lehet rajta más réteg. Sőt, kimondottan jó kombináció egy kompressziós felső és rajta egy lengébb softshell ami lélegzik.

Ezek a Lidl-es cuccok nem túl komolyak, de abból ki lehet indulni hogy valamiféle minőségi kontrollt csinálnak mert azért mégse ötperces kinai piaci árus a lánc. Ha nagyon kicsi a bukszád akkor szerintem nincs semmi baj a számítógéppel, azt írják cseppálló és még hőmérő is van rajta. A 800-Ftos pumpától nem várnék csodákat, tipikus műanyag vészhelyzetre, rendszeres használatnál vlszlg szétesik. A nagyobbat megnézném közelebbről. Ugyanez vonatkozik a ruhákra, a legtöbb egész jól néz ki, de egy 4500 Forintos softshelltől ne várj csodákat.

ma próbáltam az ujjatlan lidl kompressziós aláöltözőt. igaz, futáshoz, de tulajdonképpen mindegy. összehasonlítási alapom egy under armor ujjatlan heat gear. hát egy napon nem említhető a kettő, de ha az árakat nézzük, akkor azért ennyi pénzért egész jó kis cucc ez.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Tudom ez nem pumpás topik,de itt megy most a Lidlis cuccokról az eszmecsere.Szóval én már két műhelypumpát is vettem.Az elsőnek széttört a műanyag feje,vissza vittem gariba,vissza adták az árát.Amúgy a többi része nekem tetszett,tette a dolgát,igaz max. 5 bar-ig használtam.Legközelebbi akcióban megint vettem egyet,szintén rövid időn belül széttört a feje,de mivel maga a pumpa nekem megfelelt,így megerősítettem egy lemez kengyellel,így jelenleg tökéletes.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

hasznos info:

a Lidl-ben kompressziós aláöltözők vannak igen jó árban, rövidujjú és ujjatlan is. Kettőezer ha jól emlékszem. Még nem edzettem benne, de első próba alapján nagyon fasza. Ennyi pénzért pláne. Március 17-től meg bringamánia néven lesznek akciós bringáss cuccok. Ruházat, bukók, minden. Remélem valakinek hasznára vált :)

üdv

Reggel ebbe szó szerint belefutottam vásárlás közben. Meglepődtem, mennyire jó dolgokat árultak mennyire olcsón, így munkába már az egyik új SPD cipőben mentem :) 7000 ft egy cipőért, ennyire olcsó még a Decathlonban sem lesz soha... De a bukósisak és a nyeregtáska is nagyon megéri szerintem. 

Edited by kalaius, 2014. March 13. - 14:56.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

A felsővel az a helyzet, hogy 40 °C-on mosható, 30°C-on mostam kézzel és azonnal onotta magából a fekete levet. Ez azért nem túl jó, ha az izzadtságtól a bőrömbe oldódik. A vassása pedig valamennyire nyom. Valószínűleg sosem fogom felhúzni, már megbántam. A SubZeroval (most ezt használom minden alkalommal) nyilván köszönőviszonyban sincs, de az Aldis aláöltöző is sokkal komolyabb ennél.

Inkább polárt húzok az aláöltözőre és arra a bringás kabátot (valószínűleg hardshell), eddig ez működött a legjobban izzadtságkivezetés szempontjából. Ha melegebb van (10°C), akkor aláöltöző + kabát, de ez annyira nem működött jól.

A computert még meglátom, de ha alkalmatlan, akkor kihagyom.. Meg tudnám venni a cateye-t is, de amilyen bringára kell, az nem sokat lesz használva.

Edited by freddyke, 2014. March 13. - 10:16.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Kösz a tippet, vettem magamnak egyet. Erre az van írva, hogy compression top, tehát elvileg nem aláöltöző, de nem volt más.

OFF A 13-ától akciós cuccokból, abból érdekelne a computer (1600 Ft), mini pumpa (800 Ft), ezek működőképesek vagy felejtős kategória?

A kompressziós csak akkor működik ha nem hordasz alatta semmit (vagy legfeljebb más kompresszióst), de a top csak arra utal hogy felsőtest, nem arra hogy nem lehet rajta más réteg. Sőt, kimondottan jó kombináció egy kompressziós felső és rajta egy lengébb softshell ami lélegzik.

Ezek a Lidl-es cuccok nem túl komolyak, de abból ki lehet indulni hogy valamiféle minőségi kontrollt csinálnak mert azért mégse ötperces kinai piaci árus a lánc. Ha nagyon kicsi a bukszád akkor szerintem nincs semmi baj a számítógéppel, azt írják cseppálló és még hőmérő is van rajta. A 800-Ftos pumpától nem várnék csodákat, tipikus műanyag vészhelyzetre, rendszeres használatnál vlszlg szétesik. A nagyobbat megnézném közelebbről. Ugyanez vonatkozik a ruhákra, a legtöbb egész jól néz ki, de egy 4500 Forintos softshelltől ne várj csodákat.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

hasznos info:

a Lidl-ben kompressziós aláöltözők vannak igen jó árban, rövidujjú és ujjatlan is. Kettőezer ha jól emlékszem. Még nem edzettem benne, de első próba alapján nagyon fasza. Ennyi pénzért pláne. Március 17-től meg bringamánia néven lesznek akciós bringáss cuccok. Ruházat, bukók, minden. Remélem valakinek hasznára vált :)

üdv

Kösz a tippet, vettem magamnak egyet. Erre az van írva, hogy compression top, tehát elvileg nem aláöltöző, de nem volt más.

OFF A 13-ától akciós cuccokból, abból érdekelne a computer (1600 Ft), mini pumpa (800 Ft), ezek működőképesek vagy felejtős kategória?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Általában a kézfej kerülete a megadott méret. 

SizingChartGeneralGloves.gif

Köszönöm a választ!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Üdv!

Ez milyen méretezést takar?

http://www.bike-disc...-7651/wg_id-190

Általában a kézfej kerülete a megadott méret. 

SizingChartGeneralGloves.gif

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Üdv!

Ez milyen méretezést takar?

http://www.bike-disc...-7651/wg_id-190

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Sly78