Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Eddig normál folyékony mosószerrel mostam, pl. Tomi. Most láttam, hogy van a Perwoll-nak kimondottan technikai ruhához való. Kb. annyiba kerül mint a normál Perwoll és ugyanaddig is elég. Leginkább csak izzadtságot öblítek ki, ahhoz alig kell beletenni. A sarat is elég jól kiviszi. Nem tudom van-e különbség a hagyományos és ez között, de ennél jobban nem szeretném bonyolítani. A síruhákhoz kell spéci mosószer különben elveszíti a vízállóságát.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Na ezzel kimosom 20x és meg van egy új mez ára :D  1 adag kb 1 mosáshoz elég :D :D

van belőle nagyobb, ami úgy olcsóbb per mosás. s nyilván nem az "occsó" mezekhez van kitalálva, hanem amikben van valami "okosság".

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Na ezzel kimosom 20x és meg van egy új mez ára :D  1 adag kb 1 mosáshoz elég :D :D

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

mosószernek meg "féltett" ruhákhoz

http://ebike.hu/term...atum-tisztitas/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

az eladó szerint nem kellene egyáltalán centrifugálni ezeket a ruhákat.

Az első mosásnál kibolyhosodott az első Shimano felsőmezem, a legegyszerűbb 40 fokos, 800 fordulatszámú mosáson. Lehet hogy a mosógéppel, programmal vagy mosószerrel (is) volt a baj, de nem kisérleteztem tovább, azóta minden technikai mezt csak lavórban mosok kézzel, akármennyire valószinű hogy csak az a mez volt (nem olcsó, de mégis) ócska.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

poliészter, poliamid, termo, de nem játszom a GN-t.

Egyébként túlliheged ezt (is). Alacsony hőfokon, meg nem túl magas fordulatszámú centrifugálással nem kéne, hogy gond legyen. Ez mondjuk csak az én véleményem, igaz, megszárad minden centrifugálás nélkül is, legfeljebb lassabban..

Ne haragudj, hogy megkérdezem, de minden apróságon az életben annyit agyalsz, mint ezen a fórumon egy-egy topikban? :o Mert az nem túl egészséges ám.  Mesterségesen stresszhelyzetet teremtesz saját magadnak. 

Angolul írtam, a termo-t valóban hibásan. A lakásban végig szalagparketta van, macerás kicsöpögtetni. Az elején még 600-900-as fordulaton óvatoskodtam, de már többször centrifugáltam 1450-es maximális fordulatszámon. Ma voltam osztrák sportboltban (teljesen másért) és valahogy szóba került a mosás, az eladó szerint nem kellene egyáltalán centrifugálni ezeket a ruhákat. Lehet túllihegem, de csak a télen használt ruhadarabjaim egyenként 8-25 ezer forint közötti áron vannak. Éveken keresztül gondoltam nem mindegy hogyan bánok vele, főleg ha azt szeretném, hogy a technikai funkciói megmaradjanak. Ezért gondoltam kikérem Nektek, öreg rókáknak a tapasztalatait.

Nekem ez a link van ehhez a témához...

http://www.gearmag.h...asa-technologia

Köszönöm!

A merino bírja. A két legrégebbi Icebreaker pólóm már majdnem 7 éves, és heti használatban vannak.

Az eVent-es lélegző kabát + nadrág is bírja a centrifugát.

Ezt jó hallani, mivel van már két Icebreaker-em, de lehet lesz több is.

Köszönöm mindenkinek!

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

A ruhán a mosási jelölések között a teknő és benne a hőmérséklet tudomásom szerint kézi / gépi mosást jelent azon a maximális hőmérsékleten, amit megadnak. Ebbe beleértendő a gépi centrifugálás is.

A technikai ruháknak (beleértve a polyester, polyamid és merino aláöltőzők, második-harmadik rétegek (kabát, nadrág), nyári ruhák, thermo ruhák stb.) árt a centrifugálás? A jelölés szerint szabad, de mégis mi a javasolt / bevált módszer? Mindig kézzel mosok mindent és gépben centrifugálom. Árt ez a mikroszálaknak, főleg ha nagyon speciális ruha?

A merino bírja. A két legrégebbi Icebreaker pólóm már majdnem 7 éves, és heti használatban vannak.

Az eVent-es lélegző kabát + nadrág is bírja a centrifugát.

trek8k módosította - 2014. január 30. - 22:00

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

A ruhán a mosási jelölések között a teknő és benne a hőmérséklet tudomásom szerint kézi / gépi mosást jelent azon a maximális hőmérsékleten, amit megadnak. Ebbe beleértendő a gépi centrifugálás is.

A technikai ruháknak (beleértve a polyester, polyamid és merino aláöltőzők, második-harmadik rétegek (kabát, nadrág), nyári ruhák, thermo ruhák stb.) árt a centrifugálás? A jelölés szerint szabad, de mégis mi a javasolt / bevált módszer? Mindig kézzel mosok mindent és gépben centrifugálom. Árt ez a mikroszálaknak, főleg ha nagyon speciális ruha?

Nekem ez a link van ehhez a témához...

http://www.gearmag.h...asa-technologia

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

poliészter, poliamid, termo, de nem játszom a GN-t.

Egyébként túlliheged ezt (is). Alacsony hőfokon, meg nem túl magas fordulatszámú centrifugálással nem kéne, hogy gond legyen. Ez mondjuk csak az én véleményem, igaz, megszárad minden centrifugálás nélkül is, legfeljebb lassabban..

Ne haragudj, hogy megkérdezem, de minden apróságon az életben annyit agyalsz, mint ezen a fórumon egy-egy topikban? :o Mert az nem túl egészséges ám.  Mesterségesen stresszhelyzetet teremtesz saját magadnak. 

Vejnecske módosította - 2014. január 30. - 21:34

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Szerintem ezt a kérdést a mosónő főrumján tedd fel.

http://sgforum.hu/li...&order=timeline

http://www.mosonok.hu/

zeezoltano módosította - 2014. január 30. - 21:16

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ha sokat könyökölsz elzsibbad a tenyered. Nem ér az asztalhoz ugyan , mégis az asztal és a könyök tehet róla.

Nem ér a makkod a nyereghez , de a makkodhoz vezető érhálózatot viszont nyomhatja a nyereg , így elszorítva a keringést.

Eddig egy nyereggel gyűlt meg a bajom... szimplán csak ücsörögtem rajta fél órát , nem mozdultam vele semerre , majd leszállás után elképesztően zsibbadt és szúrt az egész. Erre figyelni kell.

igazatok volt, lecseréltem a nyerget, visszatettem a max flite gel flow-t, és megszűnt a cerkazsibbadás. megint tanultam valamit ;)

köszönöm a jótanácsokat sporttársak.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Tegnap voltam a Budaörsi Decathlonban és felpróbáltam a Merino aláöltőzőket (csak egyféle volt). Az alsóból az XL felül (deréktól combig) jó volt, alul a vádli környékén majdnem elszorította a vérkeringésem. Az XXL alul jó volt, felül "tehénen a gatya", annyira elállt, hogy az már semmiképp nem fogadható el egy aláöltőzőtől. Kár érte. A felsőből L-es kellett volna, az XL-est próbáltam és bökött. Bökős gyapjú nem kell. Ezért is kár. Úgylátszik nem véletlenül azért annyi az Icebreaker.

Vettem Merino aláöltöző kesztyűt, majd beszámolok mit tud.

Még annyi, hogy az áruház hatalmas, az eladók sem találták amiket kerestem. A keresett dolgokra azt mondták nincsenek készleten, aztán valahogy ráakadtam. A neten a teljes európai készletük fent van, akkora készletük azért nincs.

freddyke módosította - 2014. január 14. - 02:02

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Érdekesek ezek a ruha méretezések. A csapat tegnap a Gesunál volt méret próbán nekem M-es nadrág kellett és XXL-es mez mert a többi szorított hónaljban. Ők az olasz méretezés szerint dolgoznak ahol elég kicsitől indul a méretezés és nagyon aprók a lépcsők.

Én többek között ezért kedvelem az olasz márkákat. A szokványos európai és tengerentúli méretezés nekem nem jön be (vagy kicsi, vagy nagy :P ).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Érdekesek ezek a ruha méretezések. A csapat tegnap a Gesunál volt méret próbán nekem M-es nadrág kellett és XXL-es mez mert a többi szorított hónaljban. Ők az olasz méretezés szerint dolgoznak ahol elég kicsitől indul a méretezés és nagyon aprók a lépcsők.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Na meg az is számít hogy épp a bejglit próbálod felejteni vagy a szezon végén paskolják a csajok mert tetszik a ropogós popsi :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

A német BIKE magazinban egy főtudós doktor azt javasolta, hogy alsó szervek érdekében annyit tegyünk meg, hogy egyszerűen 20-30 percenként egy kicsit emelkedjünk ki a nyeregből. Ezzel az elnyomott ereket újra átjárja a vér, megindul a mozgásuk.

A nyeregformákról meg annyit, hogy nekem is sok gondom támadt a nyergemmel, 2-3 hetente vettem és adtam el itt az apróban a nyergeket, egyszer csak rátaláltam a mostani nyergemre, amin úgy érzem, hogy Moszkváig eltekernék vigyorogva. (WTB SST) Namost, ezen semmiféle, kivágás, vájat, gél betét, semmilyen tudományoskodó okosság nincs, teljesen sima. Mégis ez a legkényelmesebb, mert valahogy olyan jó a formája.

Marci

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ha sokat könyökölsz elzsibbad a tenyered. Nem ér az asztalhoz ugyan , mégis az asztal és a könyök tehet róla.

Nem ér a makkod a nyereghez , de a makkodhoz vezető érhálózatot viszont nyomhatja a nyereg , így elszorítva a keringést.

Eddig egy nyereggel gyűlt meg a bajom... szimplán csak ücsörögtem rajta fél órát , nem mozdultam vele semerre , majd leszállás után elképesztően zsibbadt és szúrt az egész. Erre figyelni kell.

értem, igazad lehet. van egy tartalék nyergem, teszek egy próbát.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nem nekem akartad?   :)

dehogynem :)

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

jó, most tuti hülyének néztek, de esküszöm nem értem, hogyan zsibbadna el az ember makkja a nyeregtől. az hozzá sem ér. a nadrág dörzsöli...

A morcos.