Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Széles kell mindenképpen.

A Shimano gyárt széles lábfejre amit B-vel jelölnek elvileg, viszont soha nem találtam így rá. Az már biztos hogy shimano-bol 1 számmal nagyobbat kell venni, bizonyos típusnál 2.

Nekem is kicsit széles a lábfejem, de ez tökéletes lett a 43-as lábamra http://www.mikazarak...kerekparos_cipo

Én egyszer már megszívtam webes cipő vásárlással és azt javaslom inkább próbálj fel párat ha van rá mód.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

B@ffa meg. Nem igaz hogy ne találok cipőt ami kényelmes is teljesen. Tavaly volt Speci Road Comp ami atom keskeny volt. Utána jött a jelenleg is használt Chain Nova 2. Ami majdnem jó lenne ha nem lenne benne a csatnak a műanyag rész amire fel van rögzítve. Ez még ritkán bazgatja a talpélemet. Most próbából rendeltem egy Northwave Extreme Plus cipőt németből. Mint a Speci. Pár perc után elkezdett fájni a lábam benne. Itthon próbáltam egy másik Northwave cipőt csak más modellt. Arra nem tudtam ráállni, úgy jónak tűnt. Itthon próbálgatva már nem. Pedig szélesebbnek írják az átlagnál a NW cipőket.

Mit érdemes még próbálni?

Az a baj, hogy a balos hosszabb de keskenyebb, a jobbos meg rövidebb de szélesebb. Még a balost is érzem szélességben picit. Bont kalkulátora balra 49-normál, jobbra 48-széleset dob. Pedig csak 5-5 milliméter eltérés van széltében és hosszában a kettő között. Nem annyira durva. Miközben keresgéltem, láttam legalább 3-4 méretnyi eltérést is képeken.

A NW megy vissza németbe.

Van értelme felmenni nagyfaluba próbálni? Van mit? Itt vidéken 3 hét alatt jött meg egy másik modell próbára. Széles kell mindenképpen.

Ezer dodós custom csukát nem akarok:)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Kellemes "meglepetés"..

http://www.ebay.com/...=1&_ipg=&_from=

hogy nem kamucsapatmezekkel meg replikákkal van tele, hanem olyan kis "baba" mezekkel-nadrágokkal. Vettem már egyszer csájníz mezt, szeretem nagyon (szmájlis, olcsós volt, méretre pont jó, elég hosszú, elég széles, nem csúszkál, és kiváló a gumizása..)

Lehet, hogy egyszer még bevállalok egy ilyen "mókakitet" :D Csak amíg az egyik felmenőm hobbija a turkálózás, addig minden használt-vaterás-alibabás mez DRÁGA s erősen túlárazott..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

próbáld mindenképp

nekem pl kb 15  félét végigpróbálva pont úgy 45-ös kell shimanoból, nw-ből és specből is mint utcai nike-ból.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Sziasztok estleg valakinek van tapasztalata NW tèlicipővel kapcsolatban,elsősorban a mèretezèse èrdekelne .Itt is egyszámmal nagyobb kell mint a shimanoból? Ha valakiestleg tudd segíteni azt megköszönném

Igen. Nekem utcai méretezés + egy számmal nagyobb. Itt még folyt róla társalgás. Elég keskeny szabású, karcsú orrú a Celsius, így mindenképpen ajánlott szerintem a plusz egy méret.

http://forum.bikemag...9-téli-tekerés/

Grande módosította - 2014. május 10. - 20:48

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok estleg valakinek van tapasztalata NW tèlicipővel kapcsolatban,elsősorban a mèretezèse èrdekelne .Itt is egyszámmal nagyobb kell mint a shimanoból? Ha valakiestleg tudd segíteni azt megköszönném

A méretezés egy dolog, de a lábforma és az ehhez idomuló cipő talán még ennél is fontosabb. Nem tudom mekkora lábad van, mert a mérettől is függ az utcai cipőtől való eltérés. Nekem 47-es az utcai méretem (ritkán 46-os is jó). Shimanoból 49-es kell, ez rövidebb mint a 47-es utcai cipőim. NW Celsius GTX 49-es nagy volt, de a szorítómechanizmusa sem volt jó, a lábujjaim teljesen be tudtam hajlítani benne, de a hajlatnál elöl elszorította a vérkeringésem, sehogy nem tudtam beállítani. NW Extreme GTX 48-as lett jó, bár kicsit keskeny a lábamnak, de megfelel. Ez nem annyira meleg cipő de 100% vízálló (gore tex), zuhannyal szoktam mosni kívülről és egy csepp víz nem megy bele.

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
"Az embernek sem sikerülhet minden, még az Istennek is csak két dolog sikerült - a tavasz meg a ló."

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Igen, pontosan erre. Köszi, írok is nekik, hátha van készletük belőle.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Ezekben a boltokban korábban már jártam és nem láttam náluk Pearl Izumi nadrágokat, amúgy a honlapjaikon sincs feltüntetve, hogy egyáltalán foglalkoznának ezzel a márkával.

erre gondolsz ?

http://probike.hu/in...emart&Itemid=71

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Ezekben a boltokban korábban már jártam és nem láttam náluk Pearl Izumi nadrágokat, amúgy a honlapjaikon sincs feltüntetve, hogy egyáltalán foglalkoznának ezzel a márkával.

Szerintem az előző hozzászólásban megadott boltokkal kezdd. Pl. Berguson.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Szerintem az előző hozzászólásban megadott boltokkal kezdd. Pl. Berguson.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Sziasztok,

nem tudjátok hogy Budapesten melyik boltban lehetne baggy short alá való betétes pearl izumi alsót venni
Nem tudom hogy M vagy L lenne-e a jó méret, így mindenképpen szeretnék próbálni, tehát a külföldről rendeléssel nem szívnék. 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.

Budapesten keresek olyan boltot, ahol van nagyobb ruhaválaszték.

Főleg nadrág érdekelne, de nem a feszülős fajta, hanem ami az utcai shortokhoz

hasonlít. Mint pl. az Endura singletrack short.

Ha reklámnak minősül, akkor privátban is jöhetnek a tippek!

Előre is kösz!

Pl. itt nézd meg: http://www.berguson.hu/nadrag,55.html 

vagy: http://alpinbike.hu/webshop-Rovid-166 ,

esetleg itt: http://www.bringalan...re/ruhazat.html

Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Nem tudtam kiműteni a berohadt csavart, illetve a cipő talpából a menetes részt.

Egy tapasztalattal több, legközelebb meghájazom összerakás előtt a cuccot...

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.

Budapesten keresek olyan boltot, ahol van nagyobb ruhaválaszték.

Főleg nadrág érdekelne, de nem a feszülős fajta, hanem ami az utcai shortokhoz

hasonlít. Mint pl. az Endura singletrack short.

Ha reklámnak minősül, akkor privátban is jöhetnek a tippek!

Előre is kösz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nálam a NW műanyag stoplijának a végén fel lehet fedezni valami kis kopásszerűséget egy tél után. Hétvégi jellegű volt a felhasználás, de azért mentem vele.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nem, a shimano fém stoplik is letörnek normál hegyi használat mellett is 2-3 év alatt a northwave műanyag stoplija nekem egy szeont se húzott ki és elkopott.. Gyenge oldható menetrögzítőt vagy sűrű tapadós zsírt neki.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Hát ja... ;)

---

De a kérdés maradt, ha nem nagyon járok betonon, kibírja a bütyök a cipő talpában/orrában addig, míg a cipő használható? Mi vele a tapasztalatotok?

Utólag könnyű okosnak lenni, de ha beolajoztad volna a menetet és környékét, akkor valószínűleg megússza.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Bocs, nem voltam egyértelmű!

Nem az spd stopliról beszélek, hanem a cipő első részébe külön beszerelhető stoplikról (mint a focisták, tudod? :D)

http://images.evansc...rt-mtb-shoe.jpg

Evvan, pince, ventillátor nélkül görgő ezt adja ki. Hegyen nekem sincs bajom.

Így minden világos. Nekem is van ilyen a téli cipőmben. Zárt pincében érthető az izzadás. Kint jobban szellőzik. Utólag könnyű okosnak lenni, de ha beolajoztad volna a menetet és környékét, akkor valószínűleg megússza.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Bocs, nem voltam egyértelmű!

Nem az spd stopliról beszélek, hanem a cipő első részébe külön beszerelhető stoplikról (mint a focisták, tudod? :D)

http://images.evansc...rt-mtb-shoe.jpg

Evvan, pince, ventillátor nélkül görgő ezt adja ki. Hegyen nekem sincs bajom.

Tudom, hogy nem ez a kérdés, de nekem elég fura, hogy ennyire izzad benne a lábad. Nekem minden cipőm kiválóan szellőzik.

Mielőtt a stoplit beragasztod, győződj meg a helyes pozícióról (bár kétségeim vannak hogy lehet ezt megtenni, ha ki sem tudod próbálni). Biztos vagy benne, hogy a ragasztó megfogja? Kilépéskor elég nagy erőnek kell ellenálljon. Nem lehet a talpában cserélni azt a fémlapot vagy teljesen zárt a talp?