ok, thx
gondolkodom valami aláöltözeten, és ezek a Moira és Canard cuccok jó áron vannak...
Amióta megvettem a speckó hosszú mezemet, vérszemet kaptam, hogy örökre számûzzem a pamutot a bringaöltözetembõl...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Bringás ruházat
Indította
XC_Rider
, 2001. december 05. 10:23
Írta 2006. április 16. - 15:15
Írta 2006. április 16. - 14:54
en mostansag is hordom
ilyen 15 fokban
meg foleg ha ejszakaba nyulo akkor meginkabb
vegulis hordhatod mezkent is csak en feltem az anyagot a bokroktol meg hasonlok.
no meg a tudo formaju szor a hatamon nem mutat jol a racsos hatresz alatt.
de amugy lehet minden gond nelkul.
itthon is szoktam hordani meg volt, hogy ugy mentunk el autozni, hogy ez volt csak rajtam.../felul/
ilyen 15 fokban
meg foleg ha ejszakaba nyulo akkor meginkabb
vegulis hordhatod mezkent is csak en feltem az anyagot a bokroktol meg hasonlok.
no meg a tudo formaju szor a hatamon nem mutat jol a racsos hatresz alatt.
de amugy lehet minden gond nelkul.
itthon is szoktam hordani meg volt, hogy ugy mentunk el autozni, hogy ez volt csak rajtam.../felul/
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. április 16. - 13:40
Írta 2006. április 15. - 18:06
Szerintem látogasd meg az eladókat, mert szerintem mindegyik nagy túrás és valószínûleg ezeket hordják és mossák, biztosan meg tudják mondani, hogy mit hogyan kell kezeni. Szabvány szerint minden ruhában van egy olyan cimke amin a kezeléstõf függõen van négy piktogram.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. április 15. - 17:57
magában a mezben nincs semmi, viszont most találtam meg hozzá a papírt, ami leírja, hogy micsoda fantasztikus világrengetõ fejlesztések vannak benne(egyébként a 2 együtt tényleg nagyon faszán mûködik, általában épphogy egy kicsit nedvesen érkezek haza, tényleg minimális az izzadás), azt majd átnyálazom, remélem nyújt valami plusz infót...az aláöltözetben csak annyi van, hogy 40 fokon kell mosni, asszem majd maradok ennél a vizes-minimális mosószeres témánál...köszi a tippeket mindkettõtöknek, ha valakinek még van használható ötlete, mindenképp írja meg légyszi!
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia
január 22 - Theogonia
Írta 2006. április 15. - 17:49
A mezben valószínûleg benne van egy cimke, hogy 30 fokon gépben mosható. Azt hiszem a Discovery csapat sem alkalmazott mosónõt a kézi mosáshoz. Az aláöltözeten is kellene lenni valami utasításnak!
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. április 15. - 17:14
en a moiramat siman vizben szoktam kezzel mosni.
a lelegzos cuccokat vagy vmi folyekonnyal vagy nagyon sokszor atoblitve ajanlatos.
egyszeru mez kaphat mososzert nyugodtan.
egy bringasnak kb van 4-5 technikai ruhazata szerintem nem doglik bele ha kezzel mossa.
legalabb felkeszul a majdan a hobbi miatt a csaj altal kirugva helyzetnel felhalmozodo hazimunkak megoldasara.
a lelegzos cuccokat vagy vmi folyekonnyal vagy nagyon sokszor atoblitve ajanlatos.
egyszeru mez kaphat mososzert nyugodtan.
egy bringasnak kb van 4-5 technikai ruhazata szerintem nem doglik bele ha kezzel mossa.
legalabb felkeszul a majdan a hobbi miatt a csaj altal kirugva helyzetnel felhalmozodo hazimunkak megoldasara.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2006. április 15. - 17:08
helló,
nemrég ruháztam be egy komolyabb Ritchey mezbe ( http://www.ridebike....0002254_001.jpg ), meg egy normálisan szellõzõ aláöltözetbe (Canard márkájú, cseh cucc, csak szellõzõs, szal semmi thermo réteg stb, Mountex-bõl). Most érkeztem el oda, hogy lassan itt az ideje annak, hogy ki is mossam õket. Az lenne a kérésem, hogy valaki (akinek tapasztalata is van!!) világosítson fel, hogy hogyan érdemes bánni velük, mert gondolom azért elég kényesek az ilyen dolgok...szóval csak kézzel, vagy lehet-e géppel is, milyen mosószerrel, érdemes-e beruházni valami komolyabb, hiperszuperkímélõ anyagba, meg bármi jó praktikát örömmel olvasok!
köszi elõre is!
nemrég ruháztam be egy komolyabb Ritchey mezbe ( http://www.ridebike....0002254_001.jpg ), meg egy normálisan szellõzõ aláöltözetbe (Canard márkájú, cseh cucc, csak szellõzõs, szal semmi thermo réteg stb, Mountex-bõl). Most érkeztem el oda, hogy lassan itt az ideje annak, hogy ki is mossam õket. Az lenne a kérésem, hogy valaki (akinek tapasztalata is van!!) világosítson fel, hogy hogyan érdemes bánni velük, mert gondolom azért elég kényesek az ilyen dolgok...szóval csak kézzel, vagy lehet-e géppel is, milyen mosószerrel, érdemes-e beruházni valami komolyabb, hiperszuperkímélõ anyagba, meg bármi jó praktikát örömmel olvasok!
köszi elõre is!
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia
január 22 - Theogonia
Írta 2006. február 19. - 14:44
esetleg a bringavilág, mint ruhabeszerzõ hely....http://www.bringavil...kkcsop_ruha.htm
mondjuk itt a gatyáknál nem az olcsóbbak vannak feltûntetve, de gondolom azért ott a minõség is jobb..
mondjuk itt a gatyáknál nem az olcsóbbak vannak feltûntetve, de gondolom azért ott a minõség is jobb..
Írta 2006. február 19. - 14:40
Igen de az árlistájuk jó kiindulópont...
Elég sajnálatos dolog, mert szinte egyedüli alternatívát jelentett a kerós ruhaboltok között, és még drága sem volt
Elég sajnálatos dolog, mert szinte egyedüli alternatívát jelentett a kerós ruhaboltok között, és még drága sem volt
Írta 2006. február 19. - 14:40
tavaly év elején kezdtem, akkor heti 6-7 óra volt az edzésadag, most télen nem bicóztam, csak úsztam, de amint jó idõ lesz, napi 2 óra és hétvégén még több....meg elõtte triatlonoztam és úsztam is, szóval a combbal nincs gond....és köszi:)
Írta 2006. február 19. - 14:38
Írta 2006. február 19. - 14:35
Mennyire komolyan bicózol, és mióta?
Csak mert a 2 occsósabb cécós nadrág között, amik eszembe jutottak, a szabásban van különbség fõként;
Blacky - ha girnyóbb alkat vagy és nem izmosodott még meg a combod, mert amúgy a szárát biztosan túl szorosnak találnád - nem vitz, nem az én lábam vaskos, ezt minden más Blacky-használótól is hallottam
Zebras - ha már tolod 1 ideje a szekeret
van még ezen kívül Briko és Elastic ami beleesik ebbe az árkategóriába, sztem mind jó
http://www.hunyadisp...ista/ruhak.html
Csak mert a 2 occsósabb cécós nadrág között, amik eszembe jutottak, a szabásban van különbség fõként;
Blacky - ha girnyóbb alkat vagy és nem izmosodott még meg a combod, mert amúgy a szárát biztosan túl szorosnak találnád - nem vitz, nem az én lábam vaskos, ezt minden más Blacky-használótól is hallottam
Zebras - ha már tolod 1 ideje a szekeret
van még ezen kívül Briko és Elastic ami beleesik ebbe az árkategóriába, sztem mind jó
http://www.hunyadisp...ista/ruhak.html
Írta 2006. február 19. - 14:25
Sziasztok,
lassan itt a jó idõ, lehet visszavenni a rövidgatyókat...nekem tavaly év végén egy esésnél rendesen kiszakadt a cicanacim (mondjuk a térdem is, de az mindegy)...ti milyen rövidnadrágot ajánlotok? lehetõleg kantáros legyen, és olyan max. 7-8 e ft...
lassan itt a jó idõ, lehet visszavenni a rövidgatyókat...nekem tavaly év végén egy esésnél rendesen kiszakadt a cicanacim (mondjuk a térdem is, de az mindegy)...ti milyen rövidnadrágot ajánlotok? lehetõleg kantáros legyen, és olyan max. 7-8 e ft...
Írta 2006. január 29. - 04:30
no vegulis vettem egy ilyen jo moirat
8e kemeny magyar valutaba kerult.
a mai napon ket alkalommal is teszteltem volt egy delutani ~1,5 oras tekeres
akkor egesz jo volt, de mivel beugrottam kozben a tecsoba is ezert ott erosen megall a tudomany.
viszont most ejszaka kapott egy kicsit a pofajara
-7 celsius van odakünn es kb 3 orat tekeregtem
ez ido alatt hatizsak volt rajtam szokasosan, de izzadasnak nyoma se nem volt.
mukodott az eleje ami duplan surusegu szovet (duplex tan innen jon)
a hata pedog halos /atlatszos, de azon kivul, hogy a tudo formaju hatszorom fog atutni rajta nem lesz vele egyeb gondom.
mindenkinek ajanlom
azonkivul egyszer ki kell probalni egy ilyesfele anyagu ruhazatot
mult heten fordultam egy par orat a dri fit-es polomban es az is eg es fold a sima pamut polohoz kepest.
8e kemeny magyar valutaba kerult.
a mai napon ket alkalommal is teszteltem volt egy delutani ~1,5 oras tekeres
akkor egesz jo volt, de mivel beugrottam kozben a tecsoba is ezert ott erosen megall a tudomany.
viszont most ejszaka kapott egy kicsit a pofajara
-7 celsius van odakünn es kb 3 orat tekeregtem
ez ido alatt hatizsak volt rajtam szokasosan, de izzadasnak nyoma se nem volt.
mukodott az eleje ami duplan surusegu szovet (duplex tan innen jon)
a hata pedog halos /atlatszos, de azon kivul, hogy a tudo formaju hatszorom fog atutni rajta nem lesz vele egyeb gondom.
mindenkinek ajanlom
azonkivul egyszer ki kell probalni egy ilyesfele anyagu ruhazatot
mult heten fordultam egy par orat a dri fit-es polomban es az is eg es fold a sima pamut polohoz kepest.
NE ÍGY! NE ÍGY!
vendég_kerekeske_*
Írta 2006. január 24. - 23:18
OFF?
Csuklóra: egy zokninak levágod a végét(nam a lyukasat) és ráhúzod. Egyszerûen tökéletes.
Bokára: vastag hosszú zokni.
Térdre: rövid távon nem szoktam semmit(pedig kéne) de egy 3/4-es puha pijamanaci is királyul melegen tart.(fölé skényelmes hosszú gatya)
Fej, nyak, arc: pijamagatyának levágtam a lábát minél hosszabban, ollóval vágtam rá egy nagy ovális lyukat a szememnek, aztán mehet a fejre. (olyan mint a F1-es pilóták maszkja ) A maradék felgyûrõdik a nyakon, nagyon véd a meleg ellen. Arcodat, orrodat védi, szád elõtt pedig fûti a levegõt. Ha túl meleg van, lehúzod az álladra, mert: anyaga könnyû, rugalmas, eccerûen mosható, akármilyen színben van(normál háztartásban) és ingyen van.(leselejtezett, kinõtt darabok)
Nekem nagyon beváltak, -10-0fok között teszteltek, olcsóak, pótolhatóak, kényelmesek és nem kell félteni sem. bocs, ha nem montam újat!
Jut eszembe: ma láttam egy pijamában sétáló kínait az utcán, -13 fokban. Láthatóan sértõdött képet vágott, de ki tuggya. Na ez OFF volt
Csuklóra: egy zokninak levágod a végét(nam a lyukasat) és ráhúzod. Egyszerûen tökéletes.
Bokára: vastag hosszú zokni.
Térdre: rövid távon nem szoktam semmit(pedig kéne) de egy 3/4-es puha pijamanaci is királyul melegen tart.(fölé skényelmes hosszú gatya)
Fej, nyak, arc: pijamagatyának levágtam a lábát minél hosszabban, ollóval vágtam rá egy nagy ovális lyukat a szememnek, aztán mehet a fejre. (olyan mint a F1-es pilóták maszkja ) A maradék felgyûrõdik a nyakon, nagyon véd a meleg ellen. Arcodat, orrodat védi, szád elõtt pedig fûti a levegõt. Ha túl meleg van, lehúzod az álladra, mert: anyaga könnyû, rugalmas, eccerûen mosható, akármilyen színben van(normál háztartásban) és ingyen van.(leselejtezett, kinõtt darabok)
Nekem nagyon beváltak, -10-0fok között teszteltek, olcsóak, pótolhatóak, kényelmesek és nem kell félteni sem. bocs, ha nem montam újat!
Jut eszembe: ma láttam egy pijamában sétáló kínait az utcán, -13 fokban. Láthatóan sértõdött képet vágott, de ki tuggya. Na ez OFF volt
Írta 2006. január 24. - 22:20
koszike.
azt vmiert gondoltam, hogy vegig kell telefonalnom az egesz halozatot
nemtom miert a moira homepage csak csehul beszel igy eleg nehez korul nezni
es mas online shopokban sem talalok
(no meg hirtelen shopokat se nagyon talalok...)
kivancsi vagyok, hogy az is felkerul ami nincs raktaron csak amugy szoktak hozni vagy csak azok ami bizonyos darabszammal raktaron van.
addig infot gyujtok
az az ize, hogy annyifele anyag van, hogy majd meg makkanok
de 4eft-tol egeszen 15eft-ig vannak ruhazatok, es akkor nekem melyik kell?!
szoval aaaaa.
remelem az izzadsag elvezetset mindegyik elvegzi
nekem igazabol arra kene, hogy ne egy pamut polo legyen alul.
azt vmiert gondoltam, hogy vegig kell telefonalnom az egesz halozatot
nemtom miert a moira homepage csak csehul beszel igy eleg nehez korul nezni
es mas online shopokban sem talalok
(no meg hirtelen shopokat se nagyon talalok...)
kivancsi vagyok, hogy az is felkerul ami nincs raktaron csak amugy szoktak hozni vagy csak azok ami bizonyos darabszammal raktaron van.
addig infot gyujtok
az az ize, hogy annyifele anyag van, hogy majd meg makkanok
de 4eft-tol egeszen 15eft-ig vannak ruhazatok, es akkor nekem melyik kell?!
szoval aaaaa.
remelem az izzadsag elvezetset mindegyik elvegzi
nekem igazabol arra kene, hogy ne egy pamut polo legyen alul.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2006. január 24. - 22:01
Lor, közvetlen tapasztalatom ezzel a cuccal ugyan nincs, de paraméterek szerint OK lesz. Talán jobban jársz, ha futókat, hegymászókat, teljesítménytúrázókat kérdezel, indulhatsz innen: http://powerhiker.fw.hu/
MIndenesetre a Mountex honlapt 14 (!!!) napota frissítik, nekem már volt bosszúságom emiatt, úgyhogy telefon felvesz...
MIndenesetre a Mountex honlapt 14 (!!!) napota frissítik, nekem már volt bosszúságom emiatt, úgyhogy telefon felvesz...
Írta 2006. január 24. - 21:53
talaltam mondjuk ilyet is
http://www.mountex.h...420&catalog=236
de nemtom van-e meg mert vmikor karacsonykor egy darabot talaltunk vmelyik pesti boltban
tan kex-nek is ilyenje van.
a hata full racsos.
jo az nekem?
http://www.mountex.h...420&catalog=236
de nemtom van-e meg mert vmikor karacsonykor egy darabot talaltunk vmelyik pesti boltban
tan kex-nek is ilyenje van.
a hata full racsos.
jo az nekem?
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2006. január 24. - 21:22
az a kézfejre érõ megoldás mindenképp jó, fõleg sima bicajos kesztyûnél.Biztos, hoyg nem fog kilógni a csuklód, ami a késõbbi mûködés szempontjából sem utolsó.
A nyakhoz nemtudok semmit sem fûzni, a legtöbb ilyen cuccnak nagykivágásos a nyaka,de miért?
moira cuccok meg jók,ha normális áron meg tudod venni, akkor hajrá
A nyakhoz nemtudok semmit sem fûzni, a legtöbb ilyen cuccnak nagykivágásos a nyaka,de miért?
moira cuccok meg jók,ha normális áron meg tudod venni, akkor hajrá
fanatiX mtbc