Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Biztosan bennem van a hiba, de már hogyan párásodna be egy szemüveg menet közben ha szellõzik a szerencsétlenjének lencséje mindkét oldalt... ha rendesen. Nem úszószemüveg az.

Véletlenül nem országútis vagy? :)

Látom itt senkinek sem párásodik a szemüvege, levontam a következtetést, bennem (meg néhány ismerõsben) van a hiba.

A sebesség mindent megold.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Biztosan bennem van a hiba, de már hogyan párásodna be egy szemüveg menet közben ha szellõzik a szerencsétlenjének lencséje mindkét oldalt... ha rendesen. Nem úszószemüveg az.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Nekem ortopéd fejformám lehet, mert két éve venni akartam valami rendes szemüveget, az erdemény:
-specialized, szûk volt a keret a fejemre
-rudy p. ami volt a boltban mindet felpróbáltam, de egyik sem volt kényelmes ( a nejemnek eqinox sx van)
-bbb nem volt kényelmes
-okley, elvi síkon nem adok ennyit egy szemüvegért

És most míly szentség törés alig merem leírni, egy 3000 Ft-os dechatlonos cserélhetõ lencsés szemüveget használok, pont passzol a fejemre, ha elhagyom vonok egyet a vállamon, egyénként meg teljesen jól mûködik.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
Nekem van egy Rudim! Szerintem tökéletes, igaz már 9 éves (akkor volt 19000), és a szmoke lencse kb 3 éve felmondta a szolgálatot, be karcosodott, de a többi lencséje nagyon jó. Sajnos egy éve már nem cserélhetõ, mert a 24h-on egyik cimbora megpróbált benne éjjel menni, de tök mindegy volt neki és kidobta, így eltört a teteje, azóta a narancs lencse van beleragasztva de az jó. A hétvégén vasárnap abba a k...a hidegben tekertem vele, semmi pára, csak amikor megálltam, de ahogy elindultam eltünt. Most használok egy Decathlonost is ami cserélhetõ, eddig az is jól teljesít (7000ft körüli egybe lencsés). Volt egy meridám is, de az a fül résznél egy idõ után elengedi a gumirészt, és ketté jön a szemüveg oldala. Én minden szemcsit folymataosan használok nem csak tekeréshez, úgyhogy ezekkel eddig ez a tapasztalatom.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Én nem, de haver azt használja, nyáron is párásodik hegynek fölfelé, mondjuk õ jobban izzad, mint én. Én csak xx-t használok meg volt visorom, azok is párásodnak ahogy koszosak lesznek.

Sok szemüveget ugyan nem teszteltem, de azért leírom az én tapasztalataimat, hátha hasznos lesz másnak is. Nekem a Shimano Equinox is jól bevált. Fél éve használom heti 3-4x, mindenféle idõjárási körülmények közt próbáltam már, a masszív havazást kivéve. :) Elõtte egy Polaroid és egy noname cserélhetõ lencsés (és iszonyúan párásodásra hajlamos) bicajos szemüvegem volt. A Polaroiddal elégedett voltam, de sajnos nem cserélhetõ lencsés (és túl sötét), így vettem a Shimanot, még a tavasszal. 3+1 lencsepár jár hozzá, használat közben pedig csak kimelegedve, megálláskor párásodik be. Ahogy elindulok, pár másodperc és elpárolog. Árban 20e pénz, ami ugyan nem a legolcsóbb, de valahogy sajnáltam azt a 35-40e-et kiadni Adidasra, Oakley-re stb. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts
Próbáld ki ! Szépen lassan kezd el belenyomkodni(gyûrni) a kabátot.
Marci

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 posts
Belehajtogassam a zsebbe? Ahhoz nem túl kicsi a zseb?
http://tanitonenijeg...i.blogspot.com/

'Alles easy, no problem.' Hotte

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Talán akkor kell amikor kifordítva összehajtogatod a kabátot.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 posts
Benger márkájú bicajoskabát hátsó zsebébe bele van varrva két madzag ami összekapcsolható. Valaki meg tudná mondani, mire jó ez a valami. Elõre is köszönöm.
http://tanitonenijeg...i.blogspot.com/

'Alles easy, no problem.' Hotte

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Szemüveg párásodás gondolom attól is függ, hogy mennyire illeszkedik valaki gyönyörû orcájára.

Nekem van egy oakly -m, nem rossz, bírja a kiképzést. Ellenben volt 1 adidasom is, a design jó volt, de amúgy nagy csalódás, rövid idõn belül szétesett, kifakult, kicsit torzított is.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
Szerintem a sífutószemüvegekkel sem lehet ilyen gond, és azok mégcsak nem is néznek ki durván bringázáshoz. Mondjuk Bjorndalen felhajthatós szerintem brikojával tuti nincs ilyen probléma!

Melyik az a K10-es kabát? Mert én a Decathlonban néztem egyet ami tetszett, és volt belõle piros meg tán fekete (vagy kék). Az mondjuk nem volt rossz érzésû cucc.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Az M Frame lencséje egy esetben párásodik hidegben: ha kimelegedve megállsz, de elindulás után pillanatok alatt elpárolog. Mínusz tízen-egynéhány és plusz 40 közötti tartományban használtam/használom, mindenféle idõjárási körülmények között, és soha nem hagyott cserben.

A Specialized Chicane is így mûködik és még fotokromatikus is a lencséje, nyáron bicózom benne, télen pedig síelek, midkét sportban tökéletesen teljesít.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Oakley Monster Dog sem párásodik mozgás közben, pedig az nem is kimondottan sportszemüveg. És én is bõ lével izzadok.
stumpjumpa

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

Az M Frame lencséje egy esetben párásodik hidegben: ha kimelegedve megállsz, de elindulás után pillanatok alatt elpárolog. Mínusz tízen-egynéhány és plusz 40 közötti tartományban használtam/használom, mindenféle idõjárási körülmények között, és soha nem hagyott cserben.

M Frame FOREVER!!! A párásodás ellen pedig a BBB páramentesítõ spray-je a legjobb választás! Csak ajánlani tudom! Én így használom és bizony sokáig kell egyhelyben állnom hogy párásodjon:) Akinek pedig ez sem elég az használja Ventil lencsével:) De a Radar sem rossz választás ha valakinek jobban tetszik:)
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Volt vagy használtál M Frame-et? Ha nem, akkor bánjál finomabban az általános kijelentésekkel, mert hiteltelenné válsz.

Én nem, de haver azt használja, nyáron is párásodik hegynek fölfelé, mondjuk õ jobban izzad, mint én. Én csak xx-t használok meg volt visorom, azok is párásodnak ahogy koszosak lesznek.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Volt vagy használtál M Frame-et? Ha nem, akkor bánjál finomabban az általános kijelentésekkel, mert hiteltelenné válsz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Gondolom ez emberfüggõ, én pl nagyon izzadós vagyok, fõleg télen "a mindenálló" ruhákban. Nincs az a páramentesítõ technológia, amire ha ráizzadsz nem párásodik.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Rudy Ekynox SX-rõl hasonló jókat tudok mondani. Sõt az eséseket is egész jól bírja. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is gondjaim vannak 0fok alatt a szemüveggel. Felfelé elkezd párásodni, legyen az bármilyen márka, ilyenkor leveszem, aztán amikor mennék lefelé ráfagyott a pára. :) Tavaly -6fokban lejtõn 60km/h-val jöttem le szemüveg nélkül, mikor leértem úgy éreztem, hogy nem tudom mozgatni a szememet. Lehet be fogom rakni valamelyik belsõ zsebbe az emelkedõn, ott biztos nem fog megfagyni a pára.