Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Most ilyen költõi megnyílvánulásként csak annyit h ez az új howitzer xr blokk elég szar. Most a csapágy mozog v a tengely de biztos h nem a kar, vmi gáz van vele de a tököm tele van már. Többet truvativot nem veszek. Basszus a régi isis százszor jobb volt....

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
saint 68/73-as középcsapágyházhoz jó (illetve van 83-hoz is, de az külön típus), nem kell feltenni a hézagoló gyûrûket + ha monós láncfeszítõt használsz akkor a harmadikat is le kell venni

[ATTACH]216[/ATTACH]

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Nah üdv!

Köszike Facs de azért nem aktuális a dolog mert ma adom el a hussefeltet meg a howitzert és megy a bringába a saint, de azért köszönöm a segítséget!Estefele majd re vagy nagyon széles vigyorral vagy vörös, gõzölgõ fejjel :D :D :D!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

PC1 sztm felejtõs... nekem egy bringázás egy láncfeszítés... nyúlik mint a gyumi, s nem egy ismerõsömnek nyílt szét. Inkább "váltós" láncot használok ss-re is...

Mivel normál montivázat használok 1sebességesként, és egy TY-22-es hátsóváltó feszeget hátul, nem tûnt fel h. "nyúlna" a lánc. A PC-1-est az ára miatt vettem, ócsón-jót, aztán mégsem jó annyira.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Hát nem a legjobban magyaráztam,majd megprobálom képen is mutatni :D-De röviden annyi h a csavarral sztem ne alátétezzen mert belefog érni a terelõ szárába...a lánctányér meg maradjon a külsõ oldalon.Nekem jo,bevált.Ennyi

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Ezt most nem teljesen értem....mi köze ennek a hajtókarhoz?

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Még a howitzer láncvonalhoz fûznék hozzá vmit-úgylátom már késõn.
Szal lehet kapni hosszabb hajtómûcsavarokat rockringhez. Namost belülre rakod a tányért és a hosszabb csavarokat belülrõl alátétezed, kb 3mm-t lehet így nyerni vele. Vagy ha esztergályosnál csináltatsz (örülni fog a kis szaros csavaroknak :) ) akkor akármennyivel. Sztem a merevség lényegében nem változik és ha 5mm-t tudsz belülre alátétezni annak bõven elégnek kell lenni.

Nekem kb 2-3 mm a távolság a hajtokar és a terelõ között(hajtokarnál,ahová a kislánctányért kell feltenni,terelönél meg ahol a görgös és a fekete rész egybekapcsolodik)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Még a howitzer láncvonalhoz fûznék hozzá vmit-úgylátom már késõn.
Szal lehet kapni hosszabb hajtómûcsavarokat rockringhez. Namost belülre rakod a tányért és a hosszabb csavarokat belülrõl alátétezed, kb 3mm-t lehet így nyerni vele. Vagy ha esztergályosnál csináltatsz (örülni fog a kis szaros csavaroknak :) ) akkor akármennyivel. Sztem a merevség lényegében nem változik és ha 5mm-t tudsz belülre alátétezni annak bõven elégnek kell lenni.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Huhhhhh hát izgalmas lesz az tuti!Majd meglátjuk holnap nah én tûzök aludni majd holnap este re!Sziasztok!

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Mew!

Köszi szépen tulajdonképpen már sztem rájöttem mi lesz a megoldás: a hardyknak a középcsapágy szélessége 73 mm namost a saintnak meg 68mm de mivel berakom a láncvezetõt meg lesz oldva minden ugyanis a truvativ láncvezetõ két részbõl áll egy amin a görgõ van egy amin az a "fekete kis doboz" ez a két rész egyenként 2,5mm vastag ugyan akkora mint egy alátét amit a howitzerhez adtak innentõl pedig megvan oldva a dolog ugyanis 2,5 * 2 az ugyebár 5, 68 + 5 az 73 tehát elméletileg az új hajtómû + láncvezetõ = 73 mm csapágyházszélesség vagyis nyerõ vagyok!Holnapra ez ki fog derülni és írok is majd hogy mit sikerült kihozni a dologból!Mindenkinek köszönöm a segítségét majd holnap mesélek mit alkottam!Jah és veszettül szurkoljatok :D :D :D!!!!

HI!

Áhoj
Ennyire ne rohanj elöre...mert amin a görgö van,azt fogja be a monblokk,amin a fekete terelö van az már a görgös karján rögzül...Probáltuk alátét nélkül felrakni ,de a kar hozzáért a terelöhöz,ezért muszáj volt tenni még alá+meg a terelö csavarjai alol kivennei az alátétet...Szal gondold végig mégegyszer...

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Hát jó lenne ha lenne 42es me azé haladni is akarok :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha a tányér mérete nem is lesz a tökéletes, de van még;)
sok sikert!

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Értem!Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítségét holnap estefel jövök majd és mesélek mit sikerült kihozni az egészbõl!Szurkoljatok ezerrel :D :D :D (merem remélni hogy lesz a nagykerbe cucc me ha nem akkor megszííííívtam)!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ahova jó! pont ez a lényeg, a láncvonalat is tudod állítani vele

Lor, igazad van.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
És most jön a 25 millió dolláros kérdés: ugyebár felteszem a láncvezetõt és azt a + 1 gyûrüt a túloldalra tegyem ugye?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
73+5mm
ne feledjuk
elbirja valszeg, de legyunk pontosak

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
persze, sõt azonos a lyukkör is.

73+1 gyûrû ami nekem van bent! tehát 75.5 mm.... tehát egy 73asba röhögve jó lesz;)

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Notehát!

Végigolvastam a dolgot!A Howitzeres görcsölésnek véget vetek ma futott utoljára a kicsike hála égnek :D !Tehát végezetül kérdezem hogy akkor stimmelni fog a dolog a csapágyház meg a monoblokk meg a mittomén me má megvagyok dilizve teljesen ettõl és kulázok hogy nem lesz jó holnap és áhhhhh... elméletileg ha csak a józan eszemre hallgatok és ezt a 68+5=73 -at nézem jónak KELL lennie mert nem létezik hogy ne legyen jó.A láncvonalról meg annyit hogy egytlen kívánságom tõle hogy legalább 3 asba tudjak felkapcsolni úgy hogy normálisan nézzen ki a többi nemérdekel :D !Jah igen amúgy a Saintnek ugyanúgy áttom tenni a tányérját belülre vagy kívülre mint a hussefeltnek ezt nem tudja véletlen valaki?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

diss ez okes, hogy 68+5 az 73
de neked 73 a kozepresz szellessege.

Diss: nekem a 73-as monoblokkház MELLETT van még bent 1 gyûrû... tehát be fog menni a kar, ez alapvetõ. még 73mm+lánceterelõs bringával is értelemszerüen kompatibilis a hajtókar,tehát jó lesz. a láncvonal tök más kérdés, a tányér helyével tudsz majd rajta játszani.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jaja, a Hollowtech II nagyon jól kitalált és megvalósított dolog.