Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
a dirt az nem egy bowdenvezetési, vagy valamilyen technológia amit most is alkalmaz a sram pölö az sx5-ben? csak kérdezem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
naja, nem '98-as alkatrészekrõl beszéltem :)
az tulajdonképpen még a sachs termékei, csak akkor csinálta õket, amikor a sram nekiállt megvásárolni õket.
van quartz markolatváltóm itthon, meg 800-as x-ray is. de azok az idõk már 6-8 éve elmúltak :) igy gondoltam a srác nem sok eséllyel fog találkozni ilyenekkel :D

szerk: meddig is volt dirt? 2002-ig?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

igen, cserélni kell. nincs olyan sram hátsóváltó, ami shimano váltókarokhoz jó jelen tudásom szerint. forditva van, azaz sram váltókar shimano hátsóváltóhoz.

Léteznek olyan Sram hátsó váltók amik Shimano váltókarral mûködnek. Mondjuk ma már egyiket sem gyártják, így a beszerzése enyhén szólva is problémás. De ha van akkor meg fillérekért megkapható. Amirõl beszélek, az a mûanyag Sram D.I.R.T. sorozat, tagjai a Plasma, Quarz, Neos és Centera. A súlyuk sem vészes, 192 és 240 gr közötti. Mûszakilag nem valami nagy alkotások, meg hát mûanyag... Még a régi Sachs váltók is kompatibilisek, névlegesen a Sram elõdjei.

http://bikepl.com/ne...z-t-quarz-m.jpg

Szerintem maradj a Shimanonál, minthogy cseréld a váltókart is. Szerezz valahonnan egy 8-as XT-t, nincs egy nagy ára.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Így van. Elsõ váltónál nincs gond, de hátsónál nem kompatibilis...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hi !

Egy olyan lamma kérdésem lenne hogy ha lecserélem a
szíjjelkopott shimano hátsóváltóm egy sram5.0-ra akkor
az lx váltókarral mûködni fog, vagy az is mehet cserébe ?

igen, cserélni kell.
nincs olyan sram hátsóváltó, ami shimano váltókarokhoz jó jelen tudásom szerint.
forditva van, azaz sram váltókar shimano hátsóváltóhoz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

nubu01

nubu01

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hi !

Egy olyan lamma kérdésem lenne hogy ha lecserélem a
szíjjelkopott shimano hátsóváltóm egy sram5.0-ra akkor
az lx váltókarral mûködni fog, vagy az is mehet cserébe ?

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

A lyukkör a lényeg, nem kell ragaszkodni a "gyári" fogszámokhoz... Csak nagyon nagy eltérés ne legyen, a váltó miatt... Csak egy lehetõség ha már esetleg ugyis újat veszel...

köszi, elöször megnézem milyen állapotban vannak a fogak mielött lecserélném. a lényeg, hogy nem szükségszerû a lánctányérok cseréje.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
A lyukkör a lényeg, nem kell ragaszkodni a "gyári" fogszámokhoz... Csak nagyon nagy eltérés ne legyen, a váltó miatt... Csak egy lehetõség ha már esetleg ugyis újat veszel...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

mod: 22/32/44 ?

igen.
104/64 mm lyukosztással nyilván.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
esetleg tudsz mondani vmi linket ahol megtudom, hogy mekkora tányérok vannak egy ilyen 2004es LX-en?

mod: 22/32/44 ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem kell cserélni ha nincs nagyon elkopva.
ha el is van kopva, elõször megnézni, mennyibe van lánctányérokat cserélni a hajtókaron, majd utána gondolkozni azon, hogy megéri-e uj hajtókart, vagy csak lánctányérokat.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
sziasztok,

a télen illetve tavasszal szeretném lecserélni a váltó rendszerem. az új váltó, lánc, sor és váltókar kombóhoz kell, hogy a hajtókar lánctányérjait is lecseréljem? most ez a 2004-e (azt hiszem) LX hajtókarom van, ami ugye nem egy mai darab. igazából nemtom mennyire van szétnyúzva, csak a beruházás tervezésénél eszembe jutott, hogy ne ez legyen az új vátlás üzembehelyezésének akadálya.

elõre is köszi,
newbiker

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Truvativokhoz:

http://sram.com/en/t...ckets/index.php

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a sh integráltak közül is csak 68-73ig jó a kar, de a 3 rajtalevõ alugyürü miatt.
nagyobbhoz már másik kell.

Pontosan 75,5-ig jó, mert 2,5mm egy alátét.:)
Minek csinálnak 73mm-s vázakat ugrálni, ha általában mindenki tesz rá láncvezetõt és így alig lehet hozzá kapni régi (tavalyi) tipusú monoblokkot.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
azt nem tudom igazából hogy eddig olyan volt hogy 68 és 73 mm-es monó.
most van e type nem e type de hogy minek.
eddig a 68as volt majd' 73 mm, de rajta volt 2.5mm-nyi gumigyürü, és 2.5mm-es alu gyürü.
tehát 68as vázzal jó volt minden nélkül, vagy láncterelõvel 1 gumigyürüvel.
volt a 73as mono, ugyanígy. ha terelõvel akkor alugyürü nélkül.
most ezzel az e type kavarással mit hoztak ki..
de akinek van egy darab dobozos truva monója, az lefotózhatná a lúzer manuált, abban minden jól, táblázatosan le van rajzolva, írva.

a sh integráltak közül is csak 68-73ig jó a kar, de a 3 rajtalevõ alugyürü miatt.
nagyobbhoz már másik kell.

de egy kép:
ez alapján ki lehet totózni simán:

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Shimano integráltak között van ilyen, ami alátétekkel mindenhez jó.

Nekem 2006os truva howitzer van, az is jó mindenhez.

A gáz, hogy neki régi karja van. passz

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem Bike+ ISIS extreme nem lesz jó, tekintve, hogy 73hoz van. De neked ebben még nincs benn a láncvezetõ. Aztán lehet, hogy jelen esetben nem oszt nem, szoroz, mert a szélesebb tengely miatt úgyis jó lesz.

Valami szaki kell, vagy valaki, akinek ugyanez van.

Szerintem neki egy 73 e-type mono kellene, de ilyet én még nem láttam, de attól még létezhet.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Szerintem Bike+ ISIS extreme nem lesz jó, tekintve, hogy 73hoz van. De neked ebben még nincs benn a láncvezetõ. Aztán lehet, hogy jelen esetben nem oszt nem, szoroz, mert a szélesebb tengely miatt úgyis jó lesz.

Valami szaki kell, vagy valaki, akinek ugyanez van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Truvativ Hussefelt van benne , és Bike+ ISIS Extreme monoblokkot akarok bele tenni 73-as-at. És egy Truvativ Hussefelt II BoxGuide láncvezetõ alkotja a meghajtásomat.

Arra vigyázz, hogy a 73mm-nél szélesebb legyen a monoblokk, hogy beférjen még a láncvezetõ is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nyomatékkulcs;)

no..használat közben szakadt ki, a pedálon meg épp csak volt húzva kicsi- nem szoktam állat módón megtépni.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való