Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
upsz. en mondjuk 8as shimano lanccal probaltam a 8as powerlinket, es az tutira nem volt jo. elotte pc48 volt, es az nekem is szepen elszakadt.

most pc951-et hasznalok, es tok jo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

balo

balo

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Én is simán használtam a shimano láncaimat sram patentszemmel, de aztán meguntam, hogy állandóan elszakadtak. Volt egy deore láncom, ami egy nap alatt háromszor szakadt el és nem a patentszemnél, sõt, mindig más szemnél. Azóta csak sramot használok mindennemû szakadás nélkül. Szóval már nem tudom mit gondoljak: teljesen ellenkezõek a tapasztalataim.:)))

Más:
Van egy hõn szeretett truvativ gigapipe sl monoblokkom truvativ firex sl hajtómûvel, amit nagyon tudnék szeretni, ha történetesen nem kotyogna-nyekegne-nyekeregne. Ha kézzel hajlítgatom a hajtókarokat, akkor is érzem a kotyogást. Alig 500 km van benne...
Van valakinek valami tapasztalata e téren?
kösz!

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

A bikediscounton akciós az LX hajtómû. Hogy tudom megnézni milyen monoblock való a bicajomhoz illetve az LX hajtómûhöz ? Érdemes ezt megvenni max.: 25 k tudnék rászánni monoblockal együt.

Helló!

Ugyan ilyen hajtómûvet vettem a nyáron. Középcsapágy hosszúságával szívtam, elõszö 115-öst vettem bele, aztán 118-ast, és végül most van 121-es.
Ez a jó tengelyhossz méret, mindenhol ezt is ajánlják hozzá. Ha rövidebbet veszel, nem fog rendesen müködni az elsõváltód!
Csapágyház méretet pedíg mérd le, hogy milyen kell a vázadba.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Azért csak észreveszed, ha nincs lánc a bringán! :D

Nekem eddig meg csak Sh!manot sikerült elszakítanom.
Mindkettõ tökéletes, használja mindenki, amelyiket akarja! :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
a kék kereszten lefelé én is elhagytam a sram patentszemet a sram pc69-es láncomról(kis hijján a láncot is)!:D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Az a baj, hogy a sram láncokat állandóan elszakítom (tavaly 6szor)

biztos vagy benne, hogy csak a lánc hibás a szakadásokért, mert én pl kb 3 éve használok sram láncot, és még nem sikerült elszakítanom (pc48,pc58,pc59, pc69)

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
XT lánc SRAM patentszemmel: csak azért nem mondom, hogy tökéletes, mert az 1 év használat alatt 1x azért "elszakadt" a patentszemnél - a Duna Maratonon.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Shimano Durace lánc, sram patentszem! Nekem is egyben van...

togo

togo

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

hello mindenkinek!
próbált már valaki truvativ howitzer monoblockra régi hussefeltet felrakni?
sikerült?
hogyan?
jól mûködik?
mert nekem ezt kéne megoldanom, de mintha a régi ISIS borda csúcsosabb lenne, a howitzer isis borda meg szögletesebb...és a kar csupán eg 3-4 mm-t akar önszántából felcsúszni a bordákra, s a csavar meg el sem éri a tengelyt!!!!:(
lécci segítsen valaki!
a boltban direkt megkérdeztem kompatibilis-e, s azt mondták igen!de nem úgy tûnik vagy csak legyek erõszakosabb?!
Kérlek segítsetek!!!!!!
elõre is köszi:madve

2005-tõl a hussefelteket howitzer tengelyhez csinálják, valószínû, hogy neked ennél régebbi lehet. Nekem ilyen kombóm van.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ki kell próbálni.
az a 150 Ft-os patentszem nem hiszem, hogy bárkit is hanyattvágjon, ha meg mégsem jó, elteszed szûkösebb idõkre, hátha szükség lesz még rá valaha.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm, akkor már bizakodom.

A sebesség mindent megold.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás

nekem gond nélkül mûködik. XT lánc - SRAM patentszem.
évek óta hibátlanul megy.

Két éve nekem is hibátlanul mûxik.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Nálam is üzembiztos.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

esetleg a sebességek számával lõheted meg magad, s onnan lehet a láncszélesség-különbség

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
én is raktam össze két sh láncot sram patenttel, aztán a harmadik tényleg szélesebb volt. :chin:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Könnyen elszakad, de ha shimanoba nem jó a patentszem akkor marad, talán még lehet connex.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Nekem patentszemes lánc kell.

és a Sram nem jó?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pedig haverom egész évben sram patentszemmel használta az lx láncát, akkor nem tudom hogy hogy csinálta, holnap megkérdezem. Nekem patentszemes lánc kell.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a shimano lanc szelesebb. nem er ossze a powerlink. egyszer en megcsinaltam, de akkor le kellett reszelnem a belso feluletebol, hogy passzoljon. de az eleg gany megoldas, senkinek nem ajanlom.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

a powerlink nem kompatibilis a shimano lanccal.

miket meg nem tud az ember...tehát hiába van itthon egy marék sram patentszemem, azok soha nem lesznek hassználhatóak shimano lánccal? mert akkor most már értem, miért nem sikerült a minap összerakni egy ilyen kombót...