Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
az én tapasztalatom hogy wd40 tf2 nem elég a láncnak.a motorex cucok viszont jók és nem tul drágák sprét én sem szoktam használni csak ha már nagyon koszos a lánc mivel jó hig az olaj magas igy egy picit átmossa a láncot ja és pont tegnap voltam ''kénytelen,, kipróbálni a láncfürész olajat mivel borzasztó zajos volt a lánc de othon már nem volt idöm kenni a telken meg csak ez volt:) eddig nagyon jó lehet kisérletezek vele hátha jó:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a TF2/WD40 az csak tisztitasra jo, mikor tanuljatok mar meg? lehet veluk fujkalni mindenhova, de a lanc kenesehez lancolaj kell. En prolink gold-ot hasznalok, teljesen csendes a gep
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

vettem egy ilyen láncot: http://ebike.hu/term...inglespeed/3346
egy ilyen agyhoz: http://ebike.hu/term...ngle-speed/3020

Nah már most az lenne a problémám, hogy a lánc szemei túl rövidek(?!), és nem ülnek fel a fogakra, Nemtudom mit lehet ezzel csinálni. Új lánc esetleg új fogaskerék ?

Semmi 5let ?
"Minden hülyeség" by Tomidny

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Feltöltött kép

Az féloldalt tûgörgõs SKF 300 gramm körül van, viszont azt mondják elpusztíthatatlan.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

A WD40-en kivül a TF2 Sprayt és a másik sprayomat is kimondotan bringa lánchoz vettem (ettõl még lehet rossz). Ma vasárnap hol lehet ilyen olajat venni pesten ? (III.ker)

Maliban talán van. Õk nyitva vannak.

TF2-t aki itt használ az láncolajjal használja.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
A WD40-en kivül a TF2 Sprayt és a másik sprayomat is kimondotan bringa lánchoz vettem (ettõl még lehet rossz). Ma vasárnap hol lehet ilyen olajat venni pesten ? (III.ker)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

A LX hajtómû, Alivio lánckerék, vadi új volt. A láncba is max 300 Km lehetett. Ha simán tekerek kisterheléssel nincs hangja, ha odalépek neki olyan hangja van mintha homokos lenne a lánc olyan feszülõ kaparászó hang.

Van WD 40-em megvalami TF2 Sprayom na errõl tényleg le kell szokjak mert büdõs és mikor a fürdõszobában befújom a láncom a fregolin mindig lebukok ugyanis bringaszereléssel ki vagyok tiltva a lakásból. Van egy másik sprayom ami nem büdõs és nem csepeg ez jobbnak tûnt, de ez meg mintha jobban szedné össze a port és egy idõ után fekete szugyis lesz tõle a lánc.

Szerintem a WD40 nem keni elég jól a láncot, a TF2 inkább. Próbáld ki láncolajjal is, hátha. Nem lesz tökéletesen néma a hajtás sohasem, csak azoknak, akik nem használják :)
Fekete szutyok (ún. sárolaj) mindig lesz, ez használatból adódik. Én is szívok ezzel, más is. Ez van, minden tekerés után kicsit meg kell pucorászni.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A LX hajtómû, Alivio lánckerék, vadi új volt. A láncba is max 300 Km lehetett. Ha simán tekerek kisterheléssel nincs hangja, ha odalépek neki olyan hangja van mintha homokos lenne a lánc olyan feszülõ kaparászó hang.

Van WD 40-em megvalami TF2 Sprayom na errõl tényleg le kell szokjak mert büdõs és mikor a fürdõszobában befújom a láncom a fregolin mindig lebukok ugyanis bringaszereléssel ki vagyok tiltva a lakásból. Van egy másik sprayom ami nem büdõs és nem csepeg ez jobbnak tûnt, de ez meg mintha jobban szedné össze a port és egy idõ után fekete szugyis lesz tõle a lánc.

A sprayrõl szokj le, a görgõket kend végig láncolajjal, onnan majd befolyik a szükséges helyekre, párszor forgasd körbe a cuccost és töröld le a felesleges olajat. Mivel nem nyálkázod össze a lánc teljes felületét, kevésbé is gyûjti a mocskot. Nem lehet h. a monoblokk adja ki a hangot? Nekem lánccserénél szokott még hangja lenni a rendszernek, ha összekopik általában bekussol.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

A hajtás teljesen új? Vagy a hajtókar a kopott cuccokhoz lett véve? Ha igen, ez lehet a gond. (WD40-nel meg ne fújkáljunk már össze mindent. :) Ott a tökéletes Rohloff vagy Motorex láncolaj, és még a természetet is kíméli! )

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Shimano LX integrált hajtómûvem van, hátul 8 fokozatú Alivó sor, Pc68 lánc, elõl XT, hátul most Deore váltó. Az a bajom hogy akármit csinálok állandóan olyan lánc hangja van a bicajomnak ha full kimosom a láncot + WD40 akkor egy kicsit csendesebb de tökéletesebbet szeretnék. A gond esetleg abból lehet hogy az elsõ hajtómû 9-es lánchoz van tervezve ? A váltásom tökéletes de mintha a hátsó váltom egy picit kifelé dõlne esetleg ez ? Nincs elég kacsa zsír a láncba ?

A hajtás teljesen új? Vagy a hajtókar a kopott cuccokhoz lett véve? Ha igen, ez lehet a gond. (WD40-nel meg ne fújkáljunk már össze mindent. :) Ott a tökéletes Rolhoff vagy Motorex láncolaj, és még a természetet is kíméli! )
White Horse

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nekem azt mondták itt a fórumon hogy az nem lehet baj h 9s-es h.mûvel 8-as rendszer(mert ugyebár a lánc az megfeszül a lánctányéron)errõl a meghajtás 1.ben már volt szó

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
A hang forrása bizony az is lehet: a nyolcas rendszer használata a kilencesre tervezett hajtómû tányérokkal! A szalonna zsírt én jobban szeretem, mint a kacsazsírt :D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
olajozd be jól a láncot az én sulibajárós o.útimon is havonta kell mert elfogy belõle és olyan hangja lesz hogy már az utca végérõl lehet hallani:D ha kimosod utána olajozd be faszául és kussba lesz!nálam bevált

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Shimano LX integrált hajtómûvem van, hátul 8 fokozatú Alivó sor, Pc68 lánc, elõl XT, hátul most Deore váltó. Az a bajom hogy akármit csinálok állandóan olyan lánc hangja van a bicajomnak ha full kimosom a láncot + WD40 akkor egy kicsit csendesebb de tökéletesebbet szeretnék. A gond esetleg abból lehet hogy az elsõ hajtómû 9-es lánchoz van tervezve ? A váltásom tökéletes de mintha a hátsó váltom egy picit kifelé dõlne esetleg ez ? Nincs elég kacsa zsír a láncba ?

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Én az SKF et venném, szinte biztos vagyok benne hogy tartósabb! Fõleg hogy eszem a monoblokkokat:D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
mennyivel nehezebb?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a cb-nek van titantengelyes opcioja, igaz eleg meredek aron. az skf viszont valoszinuleg tartosabb, mivel full rozsdamentes acel. [a 600-as] viszont igy valoszinuleg nehezebb is.

CB Cobalt hajtokarhoz lesz, ezt is vegyuk szamitasba
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Az tutti hogy az SKF csapágyban nem ratyi, de egy monoblock nem csak csapágyból áll... Súly/ár/merevségi mutatók kellenének akkor lehetne véleményt alkotni... De ha már szavazás van akkor voksolok 1-et a Crankbrosra.. szebb a színe
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
rám nagyon ne hallgassatok, mert kezdõ vagyok, de SKF mert,
apukám autószerelõ és SKF meg mittudomén milyen csapágyakra esküszik és már 27 éve a szakmában van:D
na ennyi remélem tuttam segíteni

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én spec az skf-et venném.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való