Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
különben nekemis ugyanaez a gondom kicsi 8-as van az egészben. a kazettatest azon része ami fixen van és kalapácsok vannak rajta az tök rendben van csak külsõ barázdált érsszel van valami és a kettõ elmozog. amig a kalapácsok rendesen elérik a peremet addig nemis elssz gondd. eccer majd csak körbeforog azt kuka:D

újj kazettateset nemveszek a tél beáltáig ki fogja bírni remélhetõleg akkor meg mjad beújítok egy iparis agyat

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
vékonyat vegyél ki.3 van benne, elsõ kettõ közül a vékonyabbat!:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
Joe amúgy ma miután hazaértem az irdoából megcsináltam az alátétes dolgot. kivettem,meghúztam a testet de akkor megszorul és csepet sem reteszel. nem lenne hülyeség csak még vékonyabb alátét kellene.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
erre a kérdésre kiváncsi vagyok.mert ha a menetesen a racsni csinál ilyet, oké, az agyhüvely hibája.de valószínû hogy neked a kazettatest kotyog

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

ezt légyszi magyarázd már el dante nekem/nekünk!!!!!
honlapon azt irják h 104es tányér van rajta. képröl is hagyományos 104es 4karosnak néz ki!
mi nem stimmelhet? :chin:

Nem a lyukkörökkel van a baj, hanem a tányérvastagsággal, vagy valami olyasmivel, hogy a tányér felfogatópontja nem egy síkban van magval a tányérral, hanem vissza van préselve. Nem néztem meg tüzetesen, pedig a kezembe fogtam, ugyanis 180 Euróért próbálták rámsózni, de erre a kompatibilitásra rákérdeztem (a lyukkör kapcsán), s figyelmeztettek, hogy nem okés. Ettõl lehet persze fals az infó, de azért nagyon utánanéznék, ha ilyesmiben gondolkodnék. Nem lepne meg egyébként, a nagy "S" az XTR-nél is ezt csinálta. Ha (belsõ felfogatásnál) túl kívül van, akkor 4 parányi alátéttel ugyebár simán orvosolható - ha viszont (s sejtésem szerint ez a gond) túl belül, akkor szívás, vissza-CNC-zni csak nem fogsz a tányérból. Én, ha tehetném, kezembe venném, vinnék egy standard tányért, s egybemérném. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
na mégegy kazettatest?

Balcycle

Balcycle

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, remélem tud valaki mondani rá valami okosat: egy 2007-es magellan crater mtb hátsó kereke kapott egy elég erõs felütést, és centírozásra szorul egy kicsit, _de_ érdekes hogy forgó keréknél a hátsó fogaskerek mozgása egy nyolcast ír le, mintha elgörbültek volna a tengelyen. (tehát az összes fogaskerék mozog egyszerre, úgy mintha a kerékben lenne egy nyolcas) Viszont a hátsó tengely meg nyílegyenesen áll..

Valakinek valami ötlete van esetleg, hogy mi ment tönkre, mit kellene cserélni, vagy javítható-e?

Válaszokat elõre is köszönöm aki megszakérti

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

de az a 2 fél csavar amit egymásbatekersz amikor felraksz egy tányért az elbír vastagabb tányért is nem?

hátõõõõizé.... lehet, de az sem ártana, ha a fogak vonala ugyanoda esne, a váltás miatt.
amúgy nem támogatom a spekulációt, csak arra válaszoltam, hogy mi okozhat még gondot a lyukkörön kívül.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
de az a 2 fél csavar amit egymásbatekersz amikor felraksz egy tányért az elbír vastagabb tányért is nem?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

honlapon azt irják h 104es tányér van rajta. képröl is hagyományos 104es 4karosnak néz ki!

a választ persze nem tudom, de már mondtak olyat is, hogy mégis kompatible.

a tányérok vastagsága, a "tányérossága", a hajtókar rögzítõcsillagjának vastagsága még eltérhet.. mint ahogy a 8 sebis acél lánckerekek se csereszabatosak a 9-es alukkal.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Oszt vehetsz majd hozzá aranyáron tányért, ha elkopik, ugyanis a csillag nem kompatibilis a többi rendszerrel. :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Szerintem veszek egy 2008- as XT- t újonnan...

Oszt vehetsz majd hozzá aranyáron tányért, ha elkopik, ugyanis a csillag nem kompatibilis a többi rendszerrel. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
persze rémhöri hisz ez a lényege a kermái görgönek h kisebb a surlódási ellenállása...

maggi: egy normál hajtókar egy normális monoblokkon nem kotyog ha jol össze van rakva ;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az igaz, hogy jól megforgatva az xt-m se forog 2-3-nál többet.....de ezt menet közben nem érzm annyira
viszont sosem kotyog :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Azt kihagytátok, hogy mérések szerint min. 40%-al kisebb az ellenállása. Ami azért nagyon nem mindegy. Ezt nem szeretem az integráltakban. megpörgetem, 1 forgás után megáll. Bezzeg a monoblokknál.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hát ja. általában igen

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Arról nem is beszélve, h egy csapágynak bármelyik része - fõleg ue a futófelülete - mindenképp hamarabb megy tönkre mint a golyók!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

orok elet. konnyebb mint barmi mas. piros eloxalt cseszevel is lehet kapni. mi kellhet meg? :matrix:

jaja ezeket tudom :P

meg végülis reális az ár ha azt nézzük h a kerámia golyók (netán görgök, de itt több mint valoszinü h most még golyo van) elöállítása nem egy olcsó folyamat...

mondjuk nem biztos amugy h örök élet mert ha mondjuk szétmegy a tömítése egy idö után akkor hiába a ceramic bearing :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

ejha
ez a kerámia csapágyas monoblokk jó lehet.
70 font azaz kb 26.000 Ft :scared:

orok elet. konnyebb mint barmi mas. piros eloxalt cseszevel is lehet kapni. mi kellhet meg? :matrix:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ejha
ez a kerámia csapágyas monoblokk jó lehet.
70 font azaz kb 26.000 Ft :scared: