Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

Na ezt nem azért mondtam , hanem olyan emberek mint én , hogy nem szerelem a bringám pont megfelel ez a rendszer , mert ár érték arányban elég jó!
Amúgy haverom lx hajtómû csapágyai bírtak 6000km-t és 10000-ért cserélték ki. Ennyi

Most ezt megint nem azért, de havernak is lx hajtómû, tönkrement csapágy, csapágyboltba vettünk másikat, jobbat feleannyiért. peace.

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Oké. Köszi!

RIDE OR DIE! :scared:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Külön szerszám van hozzá (hajtókarlehúzó). Vidd le egy szervízbe, ott bagóért megcsinálják!

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Thx. És lenne még valami még nem szereltem szét hollowteches hajtókart mert még nem volt rá szükség :D kiszedem a közepébõl a tartócsavart de utána a kar fent marad és kicsit erõszakosan kell leszedni? vagy van valami technikája?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Egyet vagy kettõt is leszedhetsz, igényed szerint, és utána mehet fel a terelõ.

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hello!
Lenne egy kérdésem: Van egy Deore lx hollowtech I-es hajtókarom 3 lánctányérral és erre rá lehet tenni valamilyen láncterelõt? Vagy le lehet szerelni a 3tányérból hogy csak egy maradjon? Egy truvative boxguide terelõre gondoltam fel lehetne valahogy pakolni ezekre a cuccokra?
köszi!

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

hát jah megesik, h valaki csóró, mint én. :) 3-4 éve van kb ugyan az az isis-es monoblockom, a lényeg a takaritáson van, fél-3/4 évente kiszoktam venni, bezsirozom, beolajozom és viszzarakom. És tudod mennyi volt? 7000Ft.
http://ebike.hu/term...-isis-drive/49/

Na ezt nem azért mondtam , hanem olyan emberek mint én , hogy nem szerelem a bringám pont megfelel ez a rendszer , mert ár érték arányban elég jó!
Amúgy haverom lx hajtómû csapágyai bírtak 6000km-t és 10000-ért cserélték ki. Ennyi

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
bberki nek igaza van.
Idõben olcsóbbá válik a minõségi cuccok. hacsak, nem gyászolod le...
póversplin:
én eddig elégedett vagyok, mondjuk, én sem tolom nagyon abszolút.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

nagyon nem nyomom úgy.sõt,szinte semmit sem tudok! :) Amúgy nem tudok kirángatni a seggembõl egy 10rugós monoblokkot.... ;)

hát jah megesik, h valaki csóró, mint én. :) 3-4 éve van kb ugyan az az isis-es monoblockom, a lényeg a takaritáson van, fél-3/4 évente kiszoktam venni, bezsirozom, beolajozom és viszzarakom. És tudod mennyi volt? 7000Ft.
http://ebike.hu/term...-isis-drive/49/

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Powerspline hajtást érdemes venni kispénzû embereknek. 8000 ft-ból megvan a monoblokk + a hajtókar is és jó.
Ugyanolyan bordás mint az isis-es csak a tengelyátmérõ kissebb talán, ugyan olyan mint a 4szögesé.

Trunks92

Trunks92

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

dobd ki a picsába a monoblokkot, vegyél isis hajtást. Szerintem. Feleseges megvenni a hajtómûvet hozzá, ha ugy nyomod hogy tönkremegy.

nagyon nem nyomom úgy.sõt,szinte semmit sem tudok! :) Amúgy nem tudok kirángatni a seggembõl egy 10rugós monoblokkot.... ;)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
dobd ki a picsába a monoblokkot, vegyél isis hajtást. Szerintem. Feleseges megvenni a hajtómûvet hozzá, ha ugy nyomod hogy tönkremegy.

Trunks92

Trunks92

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
:( Pedig nekem tetszett az a tuvativ. nah mind1 akkor veszek egy olyan single speed es bike positve ot. :( arról van valakinek véleménye?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Srácok. Help-re lenne szükségem. Adott egy négyszög tengelyes monoblokk.Kérdés: ez a hajtás jó lesz-e rá!!??
http://ebike.hu/term...werspline/2300/

sajnos nem lesz jó. ez a hajtómû egy ritka tengelyrögzítést használ Power Spline a neve
csak ezzel az egy monoval használható (más nem gyárt ilyet)
http://ebike.hu/term...werspline/2322/
+

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

Srácok. Help-re lenne szükségem. Adott egy négyszög tengelyes monoblokk.Kérdés: ez a hajtás jó lesz-e rá!!??

Válaszokat elõre is köszönöm ;)

Négyszög-tengelyes monoblokkhoz négyszög-tengelyes hajtómûre lesz szükséged.

Trunks92

Trunks92

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Válaszokat elõre is köszönöm ;)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hát franc se tudja.
másik bicoba még négyszögessel furikázok, ugyhogy arra muszáj leszek vigyázni. de a csak aszfaltos bringába sztem birni fogja sokkal jobban.
szlovák monom meg még sose volt.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
koca:
mert nem volt kinex?? szlovák monoblokkod anno
nagyon okés volt, csak a gyári mûanyag csészéket kellett aluból esztergáltra cserélni, mert egyben ki nem vetted többé a vázból.
nekem volt 3+év feletti, s van olyan, ami cimbi városi bicójában még mindig szolgál! 5+év! :-)
most olyan 1200+ lehet a truva powersplin?? vagy mimben, kiváncsi vok.
Többen azt irták, hajlamos fellazulni, nálam ez még nem történt meg...û
koppkopp

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
velem még nem történt ilyesmi, pedig jórégóta van négyszögem
eddig a b+ norma monoblock teljesít a legtovább, majd a truva, aztán a shimano
amúgy a truvának a csapágyai annyit bírtak nálam mint a b+, annyi különbséggel hogy a b+ 2 tömítése közül legálabb az egyik mûködik rendesen, míg a másikon befolyik némi cucc, ellentétben a truvával ahol szintén 2 tömítés van, csak ott mind a 2 átenged. a shimano ugyan úgy bírta mint a truva

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ok ppeter.
(akkor viszont nem tudom még mindig hogy ki vagy te :D tényleg el kell majd mennünk tekerni.)

szilvás marci után tavaly nekem csak beállt a négyszöges truva monom tengelye. de kökemény betonra. hogy ilyet miért csinált máig nem nagyon értem. amugy nekem fél évnél tovább sose birta négyszöges mono.
remélem a htII kicsit tovább fogja húzni :D