Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Indította
Cybe
, 2003. július 27. 12:04
Írta 2009. április 11. - 20:15

Szerintem mégiscsak a hajtásnál zörög valami,néha ugrik is egyet.Lehet,hogy a váltót kellene beállítani?Én nem nagyon értek hozzá,de a végállásokon kívül lehet még a mûködésén finomítani?
Írta 2009. április 11. - 17:32

Lehet hogy furcsának tûnik , de lehet hogy a nyeregcsõ az . Szed ki takarítsd meg a csövet és a helyét is kicsit zsírozd meg és lehet hogy szerencséd és csönd lesz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. április 11. - 17:26

Sziasztok,van egy 2008-as Merida Crossway 20-as bicóm ami egy hónapos.A gond az,hogy valami zörög a hajtásnál ami idegesít,és nem tudok rájönni mi lehet az(lánc,fogaskoszorú,váltó).Nem egy komoly gép,de szerintem nem szabadna ilyennek lennie.Szerintetek mi lehet a baj?
Írta 2009. április 11. - 13:03

hatso agy belseje lehet hibas
vagy kopott a lancod/fogaskereksorod/lanctanyerod
kösz
ezektõl féltem mert a lánc még úgy ahogy lenne lóvé de a fogaskerekek hát azt húzós árban vannak
köszi
majd még elvszem egy szakihoz hogy mit lát õ
Írta 2009. április 10. - 23:30

hatso agy belseje lehet hibas
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 10. - 22:42

hali
a bicon ha erõsebben meg tekerem akkor ugrik egy nagyot és recsenik is az ugrástól.
mivel oldható meg a hiba?
normál tekerésben semmi gond csak ha meg akarok indulni meg ha süllyedek és erõbõl kéne kijönni így kiállni se igen merek mert nemesebb részek veszélyben lennének egy ugrásnál.
a bicon ha erõsebben meg tekerem akkor ugrik egy nagyot és recsenik is az ugrástól.
mivel oldható meg a hiba?
normál tekerésben semmi gond csak ha meg akarok indulni meg ha süllyedek és erõbõl kéne kijönni így kiállni se igen merek mert nemesebb részek veszélyben lennének egy ugrásnál.
Írta 2009. április 08. - 21:06

Már megvan a hiba forrása. Túl hosszú a lánc haverok is megerõsítették amikor nyomultunk és mutattam nekik hogy mi a gond.
Írta 2009. április 08. - 16:13

Milyen hátsó váltód van?
Szerk.:
- Felesleges kérdés volt, utánaolvastam másik topikban. -
Szerk.:
- Felesleges kérdés volt, utánaolvastam másik topikban. -
Izomtéridõninja-geológus!
Írta 2009. április 08. - 16:09

Nem. Elöl legnagyobb hátul viszont legkisebb.3x9 az elöl nagytányér hátul is a legnagyobb fogaskerék?
Írta 2009. április 08. - 14:47

3x9 az elöl nagytányér hátul is a legnagyobb fogaskerék?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. április 08. - 14:15

Igen erre gondoltam. Megfelelõ sram láncot vettem valami powerchainII sram 971 asszem. 3x9-be viszont olyan érzésem van mintha kicsit túlságosan is feszítennné.Azt mondja, hogy a váltó nem feszíti a láncot, amikor elõl-hátul a kis lánckerekeken van.
Hosszú a lánc.
Írta 2009. április 08. - 11:29

Azt mondja, hogy a váltó nem feszíti a láncot, amikor elõl-hátul a kis lánckerekeken van.
Hosszú a lánc.
Hosszú a lánc.
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. április 08. - 11:07

kisebbségbe kicsit hajlik a lánc lefelé
Ez magyarul mit jelent?
Megfelelõ a lánchossz (pl. SRAM ajánlása)?
edit: tam, akkkor Neked sem jött át.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2009. április 08. - 11:05

kisebbségbe kicsit hajlik a lánc lefelé?
hogy mi?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 08. - 11:04

Most lett összerakva új váltórendszerem. Szerintetek az menyire gond hogy kisebbségbe kicsit hajlik a lánc lefelé? Attól félek ha pár szemet kivennék akkor meg 3x9-be túlfeszülne. 3x9-be most se jó teljesen még finomhangolni kell.
Írta 2009. április 07. - 23:10

zsir ugyanaz
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 07. - 21:47

A BB-UN26-nak és 54-nek a bal oldali mûanyag csészéje egyforma lehet?
Nyilván kívülrõl igen, de engem a belsejük érdekelne.
Nyilván kívülrõl igen, de engem a belsejük érdekelne.
Írta 2009. április 06. - 20:11

Hát engem különösebben nem érdekel a súly... 21 kiló feletti gépnél sztem 300 g ide vagy oda nem sok vizet zavar
viszont az én 90 kilóm alatt az erõssége nagyon számít
tulajdonképpen csak arra vagyok kíváncsi, melyik az erõsebb:)
viszont az én 90 kilóm alatt az erõssége nagyon számít
tulajdonképpen csak arra vagyok kíváncsi, melyik az erõsebb:)
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:
Írta 2009. április 06. - 16:28

A linkelt RF csak annyira kanadai, hogy a gyártó az. Meg nehéz, mint kõ - "csak" 300-gr-al nehezebb az FSA-nál.
Semmiféle pro vagy kontra érv nem hangzott el egyik modell tekintetében sem.

Semmiféle pro vagy kontra érv nem hangzott el egyik modell tekintetében sem.
Írta 2009. április 06. - 15:56

Tehát RaceFace??
és az FSA-ról mi a véleményetek? Érvek, ellenérvek?
esetleg tud valaki erõsségi adatokat (szokták mérni, pl hány newton terheléstõl csavarodik/törik)
Amúgy sztem tökmindegy, h egy kínai vagy esetleg egy tajvani ember ellenõrzi a gyártást és kis ázsiai emberkék rakják össze ill. rakják be a dobozba, vagy kanadaiak. Sztem attól nem lesz se erõsebb, se gyengébb, csak olcsóbb
és az FSA-ról mi a véleményetek? Érvek, ellenérvek?
esetleg tud valaki erõsségi adatokat (szokták mérni, pl hány newton terheléstõl csavarodik/törik)
Amúgy sztem tökmindegy, h egy kínai vagy esetleg egy tajvani ember ellenõrzi a gyártást és kis ázsiai emberkék rakják össze ill. rakják be a dobozba, vagy kanadaiak. Sztem attól nem lesz se erõsebb, se gyengébb, csak olcsóbb
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1: