Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a fu pedig zold, az eg meg kek, es ennek sincs semmi koze a temahoz :mybad:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a singlespeed meg fixi gépeken nem veri a láncvillát a lánc, de ez off ebben a topicban.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a legolcsobb megoldas szerintem is a belso gumi szethasitva szigeteloszalaggal rogzitve

van aki kulsot tesz fel, vagy orszaguti kormanyszalagot. azert jo ha betekered a lancvillat mert akkor nem csak a valto csapkodasatol ved hanem a lanctol is
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Nekem volt rajta rossz külsõ oldalfala rossz belsõ, de boltban van gyári is, 200 Ft-os mûnyagtól az 5000 Ft-os karbonlapig. Egy neoprém nálumk 2200 Ft

Ride everywhere.

.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

Köszönöm a sok, gyors választ. Erre gondoltam már én is, hogy valami védõ kéne rá.. de azthittem kiküszöbölhetõ a probléma. Esetleg valami egyszerû javaslat védõ gyanánt? (azért a szigszalagnál normálisabb :) Vagy nem drágák ezek? Ha tényleg párszázas, akkor az a legegyszerûbb..

hasznalt, lyukas belso korbetekerese kivaloan megfelel a celnak ;)

tt01

tt01

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszönöm a sok, gyors választ. Erre gondoltam már én is, hogy valami védõ kéne rá.. de azthittem kiküszöbölhetõ a probléma. Esetleg valami egyszerû javaslat védõ gyanánt? (azért a szigszalagnál normálisabb :) Vagy nem drágák ezek? Ha tényleg párszázas, akkor az a legegyszerûbb..

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

igen, normális láncváltós, meg van is hátsó váltó. A probléma csak az, h az nem feszíti eléggé, veri a lánc a hátsó villát, ami szerintem a láncnak se jó, meg a festésnek se. Erre szeretnék megoldást találni. A bringa egyébként 1 Caprine X-ONLEE

minden bringan veri a lanc a lancvillat ;) pl. ha kovesen zuzod lefele

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

igen, normális láncváltós, meg van is hátsó váltó. A probléma csak az, h az nem feszíti eléggé, veri a lánc a hátsó villát, ami szerintem a láncnak se jó, meg a festésnek se. Erre szeretnék megoldást találni. A bringa egyébként 1 Caprine X-ONLEE

Üdv.

Szerintem rakjál fel a lácvillára egy védõhuzatot vagy mit,amit direkte ilyen helyzetekre találtak ki párszáz forintos tétel,de akár házilag is megoldható ill elkészíthetõ.:wtf:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Dobj fel egy láncvillavédõ neoprene huzatot!

Minden tünetet meg fog szüntetni ( a problémát természetesen nem)
Esetleg keress erõsebb húzású hátsóváltót, de az több pénzbe lesz, mint amit a probléma megér!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
No lemértem a hajtómûvek hajlását. Tudom, megbeszéltük, hogy ez semmit nem számít, az ember nem érzi neg egyátalán, (hacsaknem belehajtja az elsõváltóba*;) ) de megígértem.
Octalink: 3 mm
2005-2007 integrált xt 1,5 ! mm
2008-2009 integrált xt 2 mm
Mérés úgy zajlott, hogy a lánckereket az elsõváltó kalitkája alá állítottam, ami 2 mm, majd oldalra megtapostam, és amennyi kitért azt mértem le.
hosszú négyszöges tengelyt nem mértem, de valszegtöbb.
Mondjuk tényleg nem számít, ilyen oldalirányú erõt sosem kapnak..

Tt01!
Erre találták ki a láncvillavédõt

Ride everywhere.

.

tt01

tt01

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
egyszerû hátsó váltó. vagy mi a cél?
rendes többsebességes láncváltós bringád van ha jól sejtem. ott a hátsó váltó feszíti a láncot, nem kell semmi extra.

tt01

tt01

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Arra lennék kíváncsi, h milyen láncfeszítõ megoldást ajánlanátok elsõ- hátsó váltós bringára. Gondolom a sima láncfeszítõk 1sebességes bringákra valók, vagy nem? Örömmel fogadok minden okítást, választ.

elõre is köszi

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
vagy takarítson ki mindent a vázon, meg húzza meg a csavarokat rendesen, applikáljon egy kis zsírt a nyeregcsõre, és majd láthat csodát... nekem pl 4 monoblokkom ment rá arra hogy észrevegyem hogy a hátsó agyban zörög az egyik kalapács, pedig meg mertem volna esküdni hogy a monóban elszabadult egy golyó és az zörög.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Te Fenyo! Add el nekem jutányos áron azt a recsegõ hajtómûvet! ;)

jaja én is vevõ vagyok rá hátha mégse javíthatatlan.
Egyéb iránt kérj az egyik haverodtól egy hajtómûvet és nézd meg hogy azzal is csinálja-e
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Áhh ez semmi :) Ha visszajön gariból a fényképelõ feltolom az enyémrõl. Azon alig látszanak a foga.. tüskék :) téli futárodásom alatt egyszercsak nem tudtam hajtani :)

Viszont szereltem már olyat aminek a hátsó lánckeréken (egysebi) hátrahajlott fodrozódásszerû dudorok voltak a fogak hogy azt hogy használták nem tudom, de sokáig mehetett az biztos :)

Ride everywhere.

.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

az stx rc-n eleg tipus specifikus tanyer rogzites van nem?

én most raktam rá a hussefelt hajtókarra egy 32es rc tányért, rögzítés stimmelt. a másfél éves hussefelt tányéron elforgott a lánc, de pont megtaláltam a régi rc hajtómûvet a tányérjaival együt, amibõl csak a nagyot használtam, gondoltam szükségmegoldásnak jó lesz, de hagyom, mert bevált :)

ilyen volt a truva e:

Feltöltött kép

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Akkor lehet még agyalok, hogy mi legyen, mert nem szívesen reszelek, ha nem muszály (mûszaki érzékem csak addig tejed, amíg legó modjára lehet összerkani a dolgokat).

Ha esetleg van valakinek eladó régi, jó minõségû, jó állapotú lánckerekekkel négyszöges hajtókarja az írjon már nekem egy privátot.

És köszönöm az infókat.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

A középsõ tányérnál, ahol a 4db csavar felfogja, kitüremkedik az anyag, szóval, ha valami újabb Shimano, Truvativ stb. tányért teszek rá, akkor oda alátéteket kell reszelni, hogy megfelelõ távolságra legyen a nagy- és kistányértól(onnan tudom, hogy nekem is volt). Szerintem egyébként jobban megérné akkor a komplett Alivio kar, csak marad az alátétezgetés....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

RAUH-Welt
B E G R I F F