Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Ha valaki tudja miért jó ez az írja már le. (am magyar találmány)
http://www.youtube.com/watch?v=ei2ZB8Wtkjs&feature=player_embedded

Nekem úgy tûnik azért ,mert nincs olyan szakasza a mozgásnak ahol nincs hajtva a kerék.
Normál hajtókaroknál mindig van olyan szakasza a tekerésnek ,amikor csak "üresben "pörög a hajtókar.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Ha valaki tudja miért jó ez az írja már le. (am magyar találmány)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Sora hajtáshoz nem feltétlenül kell Shimano Sora gyártmányú lánctányér (különösen, hogy Rob ki is mutatta, hogy nincs), bármilyen 130-as furatkörû 52-es jó lehet, pl. Shimano Ultegra, 105 vagy Specialités TA, nyilván van sok más is.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok !

A kérdésem az lenne, hogy tudna-e nekem valaki ajánlani olyan honlapot, ahol Shimano Sora hajtómûhöz tudnék 52 fogas tányért rendelni ?

Köszönöm !

jelenleg nincs 52-es Sora lánctányér
50-es Compact van csak 9 sebességesben (FC-3450 karhoz)
vagy 52-es Tiagra 9-esben (FC-4500-as karhoz)
a legutolsó 52-es Sora lánctányér 8 sebességes volt, kb 5 éve nem gyártják, de lehet, hogy több. FC-3300 karhoz
tehát ha 52-es 9 sebességes Sora kell, akkor az nincs, nem létezik. ha 52-es nyolcas kell, az nincs, már nem gyárjták (ahol még van készleten, ott lehet kapni) vagy Tiagrát veszel, 52-es kilenceset, vagy lemondasz ezen tervedrõl

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Nos lehetõleg hazai boltot keresnék, mivel ahol eddig rendeltem volna (helyi kerékpárboltok) vagy nem tudnak szerezni vagy nyavajognak hogy csak 50-eset tudnak hozni, meg hogy "minek nekem az 52-es egyáltalán ?". Nem igazán értem mi közük hozzá, a lényeg hogy kell/kéne. :)))

most hirtelen nem vagyok benn biztos, hogy mekkora a Sora lyukköre - de gyanítom, hogy 130-as - mindenesetre mérd meg, mert könnyen mellé lehet futni.
pl ez:
BBB BCR-11 Roadgear Shimano komp. 48/49/50/51/52/53T (Hajtás | Hajtómû | Alkatrész | Lánctányér (5karos)) | Kerékpár Webshop

de próbáld meg egy másik boltban, hogy rendeljenek Neked, elvileg létezik hozzá, nem tudom itthon tart-e a nagyker...
ha pedig ez sem jön be, akkor csatalkozni kell egy CRC-s rendeléshez (Online bringaboltot keresek topic), mert ott van 20 euroért
Shimano Sora FC3300 Double Chainring | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Visine

Visine

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszi a választ Andris !

Nos lehetõleg hazai boltot keresnék, mivel ahol eddig rendeltem volna (helyi kerékpárboltok) vagy nem tudnak szerezni vagy nyavajognak hogy csak 50-eset tudnak hozni, meg hogy "minek nekem az 52-es egyáltalán ?". Nem igazán értem mi közük hozzá, a lényeg hogy kell/kéne. :)))

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Sziasztok !
A kérdésem az lenne, hogy tudna-e nekem valaki ajánlani olyan honlapot, ahol Shimano Sora hajtómûhöz tudnék 52 fogas tányért rendelni ?
Köszönöm !

ha nem ragaszkodsz a rendeléshez, szerintem a hazai shimanonak is van készleten - tehát kb minden bolt megrendeli.
legalábbis múltkor amikor a 105-ös karomhoz rendeltem, akkor tiagrahoz(/sorahoz) valót kaptam - talán még 52-es is volt, de ez nem biztos.
külföldi boltot keresel egyébként vagy hazait?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Visine

Visine

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok !

Köszönöm !

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

az én vázamban pl a 26-os elférne a 48 as viszont kb kizárt......

Ah, akkor hegyi vázad van, gondolom Sala is ilyenrõl nyilatkozott, míg én régi országútisokkal szerzett tapasztalatról, meg sem fordult a fejemben, hogy másképp is lehet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Nyilván a 26-osra gondoltál.
.

az én vázamban pl a 26-os elférne a 48 as viszont kb kizárt......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Meg lehet határozni azt, hogy négyszögtengelyes 48-36-26T hajtómûhöz legalább milyen tengelyhosszú középrész kell merevfarú montiba?
Nem akarok a kelleténél nagyobb terpeszben tekerni, de a láncvillába se érjen bele.
És persze nem akarok több monoblokkot venni a kísérletezéshez.
A középcsapágy-ház 73 mm, bár ez szerintem nem lényeg.

Elõre is köszi.

Az én régi mesterem azt mondta:fogol egy középcsapágyat(négyszöges),ráhúzod a hajtómû jobbos oldalát,ha a legkisebb fogaskerék belsõ széle és a középcsapi csészéje(pereme)közt van legalább 3-4 mm ,akkor nyerõ a párosítás.Idézet: "...a fa..om fog tabicskut nézegetni."

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

... , kérdés mennyi hely van a láncvillánál a 48as tányérnak

Nyilván a 26-osra gondoltál.
Emellett méregetés és számolgatás is segíthet a becslésben: a ,,négyszöglyuk vége" és a kis lánckerék síkjának mérhetõ távolsága meghatározza a kívánt méretet. Hogy az mennyi? A ,,négyszög" rész a tengelyen kb 2*15 mm, pl. 50 mm-es láncvonal számítható, ha még a kis- és a középsõ lánckerék távolságát is megmérjük. Nem részletezhetem tovább, vacsorázni sietek. Nekem tolómérõ segítségével sikerült csak elfogadható becslést találnom, mûködött.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Igazából nem extrém használathoz kellene. Vagy normál városi használat mellett is szét menne? :D

Simán szét.
Bár nyilván függvénye hajtás stílusnak is,kenésnek-vagy annak hiányának,annak is,hány kiló vagyol.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

CS-HG50 jó csak nehéz, de tapasztalatom szerint a HG53-as lánc elég rövid életü, és a HG73 sem jobb. Sram láncokrol jobbat hallottam, bár 9-est még nem használtam, de a 8-ast igen (PC850), az iszonyatosan jól bírta és tökéletesen váltott Shimano rendszerrel.

Igazából nem extrém használathoz kellene. Vagy normál városi használat mellett is szét menne? :D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Meg lehet határozni azt, hogy négyszögtengelyes 48-36-26T hajtómûhöz legalább milyen tengelyhosszú középrész kell merevfarú montiba?
Nem akarok a kelleténél nagyobb terpeszben tekerni, de a láncvillába se érjen bele.

Elõre is köszi.

"A középcsapágy-ház 73 mm, bár ez szerintem nem lényeg."
Azért nem mondanám,hogy ez lényegtelen...
Sala miér nem mondod?
Meg azt,hogy ez erõsen hajtókar függõ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha shimano hajtomurol van szo, akkor felmesz a shimano tech docs oldalra, es meg tudod szepen keresni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Ez gyors volt. Köszi!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
elsõ blikkre kezdj 118al de lehet 113 is jó lesz, kérdés mennyi hely van a láncvillánál a 48as tányérnak

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Elõre is köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

CS-HG50 jó csak nehéz, de tapasztalatom szerint a HG53-as lánc elég rövid életü, és a HG73 sem jobb. Sram láncokrol jobbat hallottam, bár 9-est még nem használtam, de a 8-ast igen (PC850), az iszonyatosan jól bírta és tökéletesen váltott Shimano rendszerrel.

igazából csak a drága 9-es sram láncok jók.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való