Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

elmepocok

elmepocok

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hali!
Van egy olyan problémám, hogy a hajtókarom pedál menete megadta magát(alu). Valószínû én b@sztam el, de most már mindegy... Mi a legegyszerûbb megoldás új menetet varázsolni a helyére? Én arra gondoltam, hogy esztergályossal préseltetek bele acélperselyt, azt nehezebb elnyûni. Ez járható út?
Köszi

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Régebbi hajtókar oldalt két nyílással ellátott porvédõ kupakja egyszerûen lepattintható, vagy kell valami cucc hozzá?

Rakjál valami kis csavarhúzót a nyílásba és úgy kezd el kicsavarni a porvédõt.
Marci

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
egyébként egyszerû:
állj neki csavarni, ha nem jön kifelé, akkor pattintós ;)
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ha a nyílása csavarhúzó-él alakú, akkor a mûanyagot is csavarni kell (van ilyen régi Stronglight kupakom).

Igen, de õ azt írta, hogy az oldalán van két nyílás. Mondjuk egyszerûbb lenne a dolog, ha elsõ körben megad minden lényeges infót.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ha fém, akkor ki kell csavarni, ha mûanyag, akkor kippantitható.

Ha a nyílása csavarhúzó-él alakú, akkor a mûanyagot is csavarni kell (van ilyen régi Stronglight kupakom).

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Régebbi hajtókar oldalt két nyílással ellátott porvédõ kupakja egyszerûen lepattintható, vagy kell valami cucc hozzá?

Ha fém, akkor ki kell csavarni, ha mûanyag, akkor kippantitható.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Még semmi se volt cserélve rajta.
Köszönöm a válaszokat.

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Ha 6000km-t letekertél ezzel, pláne ha a láncot sem cserélgetted, akkor már megérett egy hátsó sor+lánc csere
Fõleg azért, mert fokozott igénybevétel esetén gyorsan, egyébként lassabban, de elõbb utóbb biztosan nyúlik a lánc, ami azt eredményezi, hogy nem fekszik fel tökéletesen a fogakra, és ezért hallod a recsegõ/ropogó hangot a hátsó soron, de akár az elsõn is.

Az okosak azt mondják, hogy érdemes 2-3 láncot betárazni, és azokat 500km-ként cserélgetni.
Ezzel a megoldással kb. egyszerre kopnak össze a láncok a hátsó sorral, és nem is nyúlnak olyan mértékben, mintha csak 1-et használnál.
Ergo nõ a lánc és a hátsó sor élettartama is.

Egyébként az eddig használt lánc+sor kombód elég tarts tud lenni így.
Pláne ha tisztítod is néhanapján :)
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Hát, Shimanot Shimanora illik cserélni (állítólag a SRAM kompatibilis még vele), a sebességek száma változatlan legyen, ill. a váltó max. fogkapacitását érdemes ellenõrizni.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Lánc és sorcserénél miket kell figyelembe venni vagy milyent érdemes venni ? Számomra a tartósság lenne a lényeg ésszerû áron :D
Ha minden igaz akkor most egy Shimano CN-HG53 lánc és hátul meg ez Shimano CS-HG50-9 11-32 van.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Lehet hogy ott is reccsen/ugrik, de hátul valószínübb.
Sor alatt lánkeréksort értettem, valami ilyesmit.

Így már oké:D
Köszi

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Kösz.Sor csere az mi?:) Pedig esküdni mernék hogy elõl hallom:D

Lehet hogy ott is reccsen/ugrik, de hátul valószínübb.
Sor alatt lánkeréksort értettem, valami ilyesmit.
Failure is always an option.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Szerintem hátul ugrik, csak elöl hallod :)
Lánc és hátsó sor csere, ha sokat használtad így akkor esetleg elsõ lánctányér, vagy ha nem leszedhetõ akkor komplett hajtómû is csere.

Kösz.Sor csere az mi?:) Pedig esküdni mernék hogy elõl hallom:D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Hi

Nem vagyok nagy kerékpár mágus és nem is nagyon akarom hogy átverjenek a szervizben a problémámmal ezért szeretném megkérdezni itt tõletek hogy mi lehet kb a bibi.
Olyan problémám lenne, hogy amikor álló helyzetbõl elkezdek tekerni(ilyenkor nagyobb igénybevételt kap) akkor néha fémes reccsenés vagy kattanás szerû hang és ugrást is tapasztalok az elsõ hajtómûnél.Ezek néha együttesen vagy csak reccsenés van.
6k km van már benne.
Ha netán rossz helyre írtam akkor elnézést.

Szerintem hátul ugrik, csak elöl hallod :)
Lánc és hátsó sor csere, ha sokat használtad így akkor esetleg elsõ lánctányér, vagy ha nem leszedhetõ akkor komplett hajtómû is csere.
Failure is always an option.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Hi

Nem vagyok nagy kerékpár mágus és nem is nagyon akarom hogy átverjenek a szervizben a problémámmal ezért szeretném megkérdezni itt tõletek hogy mi lehet kb a bibi.
Olyan problémám lenne, hogy amikor álló helyzetbõl elkezdek tekerni(ilyenkor nagyobb igénybevételt kap) akkor néha fémes reccsenés vagy kattanás szerû hang és ugrást is tapasztalok az elsõ hajtómûnél.Ezek néha együttesen vagy csak reccsenés van.
6k km van már benne.
Ha netán rossz helyre írtam akkor elnézést.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

Nem erre lett kitalálva anno a Bio-pace lánctányér?
(BTW, az is eltûnt mint szürke szamár a ködben, pedig nem tûnt hülyeségnek...)

Nekem volt olyan én szerettem.
:)
KROSS Level A2

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
sziasztok,

használható 9 sebességes rendszerben 8 sebességes régi xtr hajtómû (FC M900) ? ha nem, milyen jó ár / értékarányú lánctányérokat ajánlotok (110 / 74 5kar, max. 15eFt) ?

hosszúkanalas országúti váltó milyen sorral használható, ha capacity: 37 teeth or less ÉS Largest sprocket: 27T (nekem ez nem áll össze :)) ? általában: használat során mi a különbség azonos sor esetén egy hasonló kategóriájú (xt és ultegra) mtb és országúti váltó között ?

kösz, tg

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

csak tönkretette a térded. kérdezd azokat akik használtak ilyet

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás