Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2010. szeptember 22. - 21:57

Van egy olyan problémám, hogy a hajtókarom pedál menete megadta magát(alu). Valószínû én b@sztam el, de most már mindegy... Mi a legegyszerûbb megoldás új menetet varázsolni a helyére? Én arra gondoltam, hogy esztergályossal préseltetek bele acélperselyt, azt nehezebb elnyûni. Ez járható út?
Köszi
Írta 2010. szeptember 22. - 00:13

Rakjál valami kis csavarhúzót a nyílásba és úgy kezd el kicsavarni a porvédõt.Régebbi hajtókar oldalt két nyílással ellátott porvédõ kupakja egyszerûen lepattintható, vagy kell valami cucc hozzá?
Írta 2010. szeptember 21. - 23:59

állj neki csavarni, ha nem jön kifelé, akkor pattintós

Írta 2010. szeptember 21. - 23:21

Ha a nyílása csavarhúzó-él alakú, akkor a mûanyagot is csavarni kell (van ilyen régi Stronglight kupakom).
Igen, de õ azt írta, hogy az oldalán van két nyílás. Mondjuk egyszerûbb lenne a dolog, ha elsõ körben megad minden lényeges infót.
Írta 2010. szeptember 21. - 23:10

Ha a nyílása csavarhúzó-él alakú, akkor a mûanyagot is csavarni kell (van ilyen régi Stronglight kupakom).Ha fém, akkor ki kell csavarni, ha mûanyag, akkor kippantitható.
Írta 2010. szeptember 21. - 21:44

Régebbi hajtókar oldalt két nyílással ellátott porvédõ kupakja egyszerûen lepattintható, vagy kell valami cucc hozzá?
Ha fém, akkor ki kell csavarni, ha mûanyag, akkor kippantitható.
Írta 2010. szeptember 21. - 21:39

Írta 2010. szeptember 21. - 14:13

Írta 2010. szeptember 21. - 13:55

Fõleg azért, mert fokozott igénybevétel esetén gyorsan, egyébként lassabban, de elõbb utóbb biztosan nyúlik a lánc, ami azt eredményezi, hogy nem fekszik fel tökéletesen a fogakra, és ezért hallod a recsegõ/ropogó hangot a hátsó soron, de akár az elsõn is.
Az okosak azt mondják, hogy érdemes 2-3 láncot betárazni, és azokat 500km-ként cserélgetni.
Ezzel a megoldással kb. egyszerre kopnak össze a láncok a hátsó sorral, és nem is nyúlnak olyan mértékben, mintha csak 1-et használnál.
Ergo nõ a lánc és a hátsó sor élettartama is.
Egyébként az eddig használt lánc+sor kombód elég tarts tud lenni így.
Pláne ha tisztítod is néhanapján

Írta 2010. szeptember 21. - 13:05

Írta 2010. szeptember 21. - 12:51

Ha minden igaz akkor most egy Shimano CN-HG53 lánc és hátul meg ez Shimano CS-HG50-9 11-32 van.
Írta 2010. szeptember 21. - 11:16

Szerintem hátul ugrik, csak elöl hallod
Lánc és hátsó sor csere, ha sokat használtad így akkor esetleg elsõ lánctányér, vagy ha nem leszedhetõ akkor komplett hajtómû is csere.
Kösz.Sor csere az mi?

Írta 2010. szeptember 21. - 11:02

Hi
Nem vagyok nagy kerékpár mágus és nem is nagyon akarom hogy átverjenek a szervizben a problémámmal ezért szeretném megkérdezni itt tõletek hogy mi lehet kb a bibi.
Olyan problémám lenne, hogy amikor álló helyzetbõl elkezdek tekerni(ilyenkor nagyobb igénybevételt kap) akkor néha fémes reccsenés vagy kattanás szerû hang és ugrást is tapasztalok az elsõ hajtómûnél.Ezek néha együttesen vagy csak reccsenés van.
6k km van már benne.
Ha netán rossz helyre írtam akkor elnézést.
Szerintem hátul ugrik, csak elöl hallod

Lánc és hátsó sor csere, ha sokat használtad így akkor esetleg elsõ lánctányér, vagy ha nem leszedhetõ akkor komplett hajtómû is csere.
Írta 2010. szeptember 21. - 10:45

Nem vagyok nagy kerékpár mágus és nem is nagyon akarom hogy átverjenek a szervizben a problémámmal ezért szeretném megkérdezni itt tõletek hogy mi lehet kb a bibi.
Olyan problémám lenne, hogy amikor álló helyzetbõl elkezdek tekerni(ilyenkor nagyobb igénybevételt kap) akkor néha fémes reccsenés vagy kattanás szerû hang és ugrást is tapasztalok az elsõ hajtómûnél.Ezek néha együttesen vagy csak reccsenés van.
6k km van már benne.
Ha netán rossz helyre írtam akkor elnézést.
Írta 2010. szeptember 20. - 20:54

Nekem volt olyan én szerettem.Nem erre lett kitalálva anno a Bio-pace lánctányér?
(BTW, az is eltûnt mint szürke szamár a ködben, pedig nem tûnt hülyeségnek...)

Írta 2010. szeptember 20. - 13:34

használható 9 sebességes rendszerben 8 sebességes régi xtr hajtómû (FC M900) ? ha nem, milyen jó ár / értékarányú lánctányérokat ajánlotok (110 / 74 5kar, max. 15eFt) ?
hosszúkanalas országúti váltó milyen sorral használható, ha capacity: 37 teeth or less ÉS Largest sprocket: 27T (nekem ez nem áll össze

kösz, tg
Írta 2010. szeptember 20. - 13:29

csak tönkretette a térded. kérdezd azokat akik használtak ilyetNem erre lett kitalálva anno a Bio-pace lánctányér?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. szeptember 20. - 12:57