Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, én annyit tudok, hogy a kopás leginkább alacsony Falex-értékû olajoknál jelentkezik. Ilyenkor, ha erõvel nyomod, igen hamar kinyomod a terhelt részrõl az olajat (attól lehet lucskos a lánc, de ez mit sem ér) és fém a fémen kontaktus alakul ki, persze a közõjük szoruló kvarcszemcsékkel. Onnantól kezdve ez gyalu. Szinte biztosan a láncolajban van a hiba, mit használsz? Nekem volt egy Motorexes hónapom, s 1 hónap alatt kukáztam a láncot, szóval tapasztaltam, hogy ezen nagyon sok múlik.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

en alivio szintu lanccal 16 000 km-t (4 ev) mentem, nagyreszt erosen terhelve hegyre fel, igaz tobbnyire aszfalton, de azert kapott sarat, port, esot is rendesen. soha nem volt leszedve es mosva, csak torolve es olajozva. az egvilagon semmi baja nem volt, cserenel a szinten alivio fogassort is cserelni kellett, ennyi (hajtomuvet nem). azota jominosegu lancot eszembe nem jut lecserelni 10 000 km alatt. szetszedni meg mosogatni plane nem. en epp ezeket az 1500-2000 km-eket olvasom dobbenten. bar nyilvan tobb szaz km-t eros terhelessel, durvan saros korulmenyek kozott menni az mas tema, az ilyesmit, ha lehet, messze elkerulom. shimano lancoknal a szakadasok tobbsege sztem a szet- meg osszeszerelesek kovetkezmenye.

Akkor valamit nagyon elszúrsz, mert 4 xtr lánccal 2 szezont (kb 20.000 terep km) elmegyek, s még a végén is egész jó állapotban vannak.

Nem tudom ezt, hogy csináljátok, de nekem 1500km körül beleesik a BBB láncnyúlásmérõ 0,75 fele és 2000km körül az 1,0 (deore-tól XT-ig mindegy és nem mind terep km). A sarat kerülöm, na meg erõs sem vagyok Mosni meg nem nagyon szoktam a láncot, inkább törölni (esetenként alaposan) majd olajozni. Lehet bennem van a hiba, vagy a láncolajban.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Amúgy tényleg nem, nekem már sokszor ment szét a lánc SRAM szemnél. A Conex szem sokkal jobb konstrukció ilyen téren.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hi.
Mit mond a Shimano?

ront a váltásteljesítményen, nem megfelelõ a szilárdsága, stb.

amugy van a shimano-nak is patentszeme 6-7-8-as láncokhoz:
SM-UG51

Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

igen és feltételes igen. (a shimano nem ajánlja, de ugyis irja mindeki aki évezredek óta igy használja)

Hi.
Mit mond a Shimano?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Mindig vágyakozzásal olvasom a x ezer kmeket mert ha sarazok párat jó ha elmegy 1500-2000 km-t aztán szétnyúlik, szakad, csavarodik és mindegy hogy xt, xtr, sram vagy KMC

Akkor valamit nagyon elszúrsz, mert 4 xtr lánccal 2 szezont (kb 20.000 terep km) elmegyek, s még a végén is egész jó állapotban vannak.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Mindig vágyakozzásal olvasom a x ezer kmeket mert ha sarazok párat jó ha elmegy 1500-2000 km-t aztán szétnyúlik, szakad, csavarodik és mindegy hogy xt, xtr, sram vagy KMC

en alivio szintu lanccal 16 000 km-t (4 ev) mentem, nagyreszt erosen terhelve hegyre fel, igaz tobbnyire aszfalton, de azert kapott sarat, port, esot is rendesen. soha nem volt leszedve es mosva, csak torolve es olajozva. az egvilagon semmi baja nem volt, cserenel a szinten alivio fogassort is cserelni kellett, ennyi (hajtomuvet nem). azota jominosegu lancot eszembe nem jut lecserelni 10 000 km alatt. szetszedni meg mosogatni plane nem. en epp ezeket az 1500-2000 km-eket olvasom dobbenten. bar nyilvan tobb szaz km-t eros terhelessel, durvan saros korulmenyek kozott menni az mas tema, az ilyesmit, ha lehet, messze elkerulom. shimano lancoknal a szakadasok tobbsege sztem a szet- meg osszeszerelesek kovetkezmenye.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az enyémbe (shimano hg70) már 6000 km-van és a 0,75 még nem esik bele :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
sram 850eset használok,2 ezer km után nem nagyon látszik kopás,0.75-ös láncnyúlásmérõ bõven kint van még.patentszemhez visszatérve:shimano láncból még csak ig31-es láncot használtam,a hg50-es 3 pedálfordulat után szétpattant,úgyhogy azóta hanyagolom a shimano láncokat.szóval a lényeg:connex patentszemmel mûködik.

Kime

Kime

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Mint többen is írták nem lesz jó a Sram szem a Shimano HG50-hez. Én is belefutottam a dologba, én Sunrace-t raktam bele. Ez elvileg 7,3 mm csapszélességhez jó.
Ami érdekes, ha jól emlékszem a Sram 8s lánc is 7,1 mm csapszélességû és a Shimano is, de a Sram link nem jó a Shimanohoz. KMC-t nem próbáltam, ha valaki használt már ilyet Shimano 8s lánchoz kérem írja be.
Sunrace:
Sunrace CN-Q08 8s. patentszem (Hajtás | Lánc | Patentszem) | Kerékpár Webshop

Igen most már többek segítségével itt a fórumon és személyes tapasztalat alapján belátom, hogy nem jó. Azt a sunrace patentszemet megpróbálom beszerezni itt Pécsen amit linkeltél.

Annyit még kérdeznék hogy a Sram láncok közül melyiket javasoljátok tapasztalatotok alapján? (PC-850-870-890)
A földre élni, nem lakni jöttem!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Szerintem teljesen felesleges a láncot mosogatni, sok értelmét nem látom.

Inkább árt, mint használ.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

Ugyan így csináltam, vagy csinálnám de nem lehet összepattintani. Mint ha nem lógna eléggé át a stift ahhoz hogy betudjon pattanni a helyére.
Ezt lehet, hogy buktam és nem lesz jó.

Mint többen is írták nem lesz jó a Sram szem a Shimano HG50-hez. Én is belefutottam a dologba, én Sunrace-t raktam bele. Ez elvileg 7,3 mm csapszélességhez jó.
Ami érdekes, ha jól emlékszem a Sram 8s lánc is 7,1 mm csapszélességû és a Shimano is, de a Sram link nem jó a Shimanohoz. KMC-t nem próbáltam, ha valaki használt már ilyet Shimano 8s lánchoz kérem írja be.
Sunrace:
Sunrace CN-Q08 8s. patentszem (Hajtás | Lánc | Patentszem) | Kerékpár Webshop
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!
Kb. egy hónapja szétszedtem tisztítás céljából a láncom (HG-50), tegnap hegynek felfelé szétugrott ott ahol bontva lett.
A kérdésem, hogy bontás után összerakáskor a stiftet cserélni kellett volna? Ha veszek egy sram patent szemet az kompatibilis a láncommal?
Köszönöm a segítséget elõre is!

igen és feltételes igen. (a shimano nem ajánlja, de ugyis irja mindeki aki évezredek óta igy használja)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
HG-40-es lánccal sem mûködik. Szélesebb a lánc mint a patentszem és így nem tud beugrani abba a vájatba a patentszem másik fele így nem marad egyben.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Esetleg próbáld meg a KMC-ét...
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

biztos jó a sram patentszem a shimano-hoz 8as cucchoz is ?

mintha rémlene hogy az nem játszik

Hi.
Kilences sram bármelyik egyéb 9-es lánccal mûködik.
Nyolcas tapasztalat szerint csak sram 8-as lánchoz jó.
Rá lehet szuszakolni egyéb tipusra is ,de eléggé melós dolog,illetve aztán feszegetni kell,hogy ne szoruljon.Nem hiszem,hogy ez növelné a tartósságot.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

biztos jó a sram patentszem a shimano-hoz 8as cucchoz is ?

mintha rémlene hogy az nem játszik

Hasonlót olvasok egy francia oldalon, egy boltos szerint néha nem megy (nem kötelezõ kompatibilisnak lenniök). No meg fölvetik, hogy ha egy kis Shimano póttüske csak 1 pénz, a Sram quicklink meg mondjuk 4 pénz, miért jobb az utóbbi (igen, aki gyakran ( >4) szétszedi a léncét, annak jobb).
Attache-rapide SRAM sur chaine SHIMANO - Niouzes.org

Kime

Kime

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Feltöltött kép

Ugyan így néz ki annyi különbséggel, hogy ahol a képen egy "P" betû látszik itt egy "M" betû van.

Kime

Kime

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Ebbe a sram feliraton kívül egy "M" betû van beleütve.
Ez ezüst színû.