Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Akkor találjuk mi a legjobb kence?!

Legjobb nincs, minden jónál van jobb !;)
Én Hanseline MTB-öl -t használok, szerintem jó. A német BikeMagazin is nagyon jónak mondta egy régebbi lánckence-tesztben.
Marci

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Joe's olaj?
Valaki?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Nem tudom ezt, hogy csináljátok, de nekem 1500km körül beleesik a BBB láncnyúlásmérõ 0,75 fele és 2000km körül az 1,0 (deore-tól XT-ig mindegy és nem mind terep km). A sarat kerülöm, na meg erõs sem vagyok Mosni meg nem nagyon szoktam a láncot, inkább törölni (esetenként alaposan) majd olajozni. Lehet bennem van a hiba, vagy a láncolajban.

a modszer a kovetkezo: nincs lancnyulasmerom :D nem erdekel hogy mennyire esne bele stb. megyek vele kb 10 000 km-t (de ez dontoen hegyre fel) aztan lanccsere, ha ugrik a fogassoron akkor azis csere (sajnos csak 1-2 lanckereken szokott, oreg hiba es hihetetlen pazarlas hogy emiatt az egesz kazetta kuka a jelenlegi rendszerekben..)
amugy szaraz idoben kb. 200 km-enkent alaposan letorlok minden hajtaselemet, bosegesen befujom wd 40el (tudom tudom nem erre valo stb...nalam bevalt es kesz), hagyom egy orat, majd alaposan letorlom, ezutan bosegesen beolajozom bringaboltban kaphato egyszeru lancolajjal, majd ezt is alaposan letorlom. kesz.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Connex tapadó olaj. Már nem lehet kapni. Sajna valamelyik nap folyt ki nekem vagy fél palack.

Ride everywhere.

.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Gondolom a felhelyezéssel kapcsolatban is vannak tapasztalatok...

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Éreztem,hogy az überkomoly témát elviszitek a vicc felé....:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
És Tigger mesélj már kifejezetten a markolat felhelyezésre vetted a síkosítót? ;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Play Síkosítók kezdõlap

:)

-és a poén hogy szivacsmarkolatot nem egyszer applikáltam fel vele -

kiváncsi leszek, a deore hmû, kmc hg53 lánc, "régi" deore sor mennyit fog bírni .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Vénusz:D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
a cross bicajon használt cuccom (xt hmû, pc89r lánc, x0 sor) most van a 3.ik bringán, van benne minimum 8000 km . igaz rommá van nyúlva de mûködik, nem ugrik semmi baja...tf2 sprayt meg stihl fûrészoljat használtam. és kb akkor volt takarítva mikor át lett szerelve bringáról a következõre.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Kezdem érteni, miért lett kuka alig 1 év meg 6000 km alatt egy HG-73-as, 2 db SRAM PC-991 CrossStep láncom, egy 22-es elsõ fogaskerék és egy CS-M770 (XT) fogaskoszorú. Igen. Motorex, wet... Sz'al FinishLine, Rohloff. Jegyeztem. (És dank1000!)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Hát, én annyit tudok, hogy a kopás leginkább alacsony Falex-értékû olajoknál jelentkezik. Ilyenkor, ha erõvel nyomod, igen hamar kinyomod a terhelt részrõl az olajat (attól lehet lucskos a lánc, de ez mit sem ér) és fém a fémen kontaktus alakul ki, persze a közõjük szoruló kvarcszemcsékkel. Onnantól kezdve ez gyalu. Szinte biztosan a láncolajban van a hiba, mit használsz? Nekem volt egy Motorexes hónapom, s 1 hónap alatt kukáztam a láncot, szóval tapasztaltam, hogy ezen nagyon sok múlik.

Ez érdekes.
2 éve motorex olajat használok magam is üzletben is.
Nem nagyon találkoztam még olyan lánccal eladott kecskék esetében,aminél 1000-1500 kilcsi környékén ne esett volna bele a 0.75-ös mérõ.
Ezek fõként deore vagy lx lánccal voltak szerelve.
Én azt gondolom a válasz valahol középen van,lehet,hogy tényleg gané a Motorex olaj,de mintha az utóbbi néhány évben a láncok minõsége is esett volna.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Akkor ott lesz a hiba. Motorexet használok a nedves idõjáráshoz valót. Te mit ajánlasz esetleg, ami beszerezhetõ itthon is?

Sajnos, szinte biztos voltam benne. A válaszomat meg megtaláltad. Kábé annyival egészíteném ki, hogy aszfaltra a vaxozás is nagyon jó. A láncfûrész olajokat pedig nem ajánlom. Igazából gondolj csak abba bele, hogy egy láncra miért kell olaj. Nem csak a nyikorgásmentességhez kell, hanem ahhoz is, hogy erõátadó közegként viselkedjen a fog és a csap között. Hiába ken jól egy olaj, s hiába idõjárásálló, ha a kis felületen eloszló terhelést nem bírja.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Megkérdezhetem, hogy te kb. mennyi km alatt használsz el egy láncot átlagos idõjárási körülmények között? Én mondjuk nem vagyok az a kimondottan pörgetõs fajta, de azért nem nagytányéron nyomatom terepen.

Közben megtaláltam Dante korábbi hozzászólását, ahol írja, hogy a Motorex nem a legjobb. Finish Line, Rohloff amiket megelégedéssel használt. De ez már kenõanyagos topikba kívánkozik lassan.

Átlagos idõjárási körülmények között az utóbbi években nem kopott el láncom, mindig a sár végez velük. De tavaly 5000km után az edzõgépen nem esett bele a 0,75ös a hg-73ba, szóval úgy 8-10000km körülre becsülöm egy lánc élettartamát ha nincs sarazás.
Azt ezért megjegyzem, hogy amikor kezdtem a montizást 300km után már nem lehetett a fogaskoszorút új lánccal használni.

Száraz körülményekre használt telóolajjal kenem a láncot, nedvesre meg a tf2 wet olaját.

A sebesség mindent megold.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

Szerintem az is benne van, hogy ki mennyire egyenletesen terheli a pedált, mennyire tanult meg biciklizni.

Megkérdezhetem, hogy te kb. mennyi km alatt használsz el egy láncot átlagos idõjárási körülmények között? Én mondjuk nem vagyok az a kimondottan pörgetõs fajta, de azért nem nagytányéron nyomatom terepen.

Közben megtaláltam Dante korábbi hozzászólását, ahol írja, hogy a Motorex nem a legjobb. Finish Line, Rohloff amiket megelégedéssel használt. De ez már kenõanyagos topikba kívánkozik lassan.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Én régen makita láncfûrészének a hígított láncolaját használtam az sokkalta jobb kenést biztosított mint a mostani motorexem...legalábbis érzés és hang alapján..

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Dettó ugyan azt használom.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Akkor ott lesz a hiba. Motorexet használok a nedves idõjáráshoz valót. Te mit ajánlasz esetleg, ami beszerezhetõ itthon is?
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem az is benne van, hogy ki mennyire egyenletesen terheli a pedált, mennyire tanult meg biciklizni.

A sebesség mindent megold.