Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nincsenek ellene, csak a te érveid (hogy "csak" 10 ezerrel drágább, mint a 9-es) elég gyengék. Munkába járáshoz, túrázáshoz, de még csak amatõr versenyzéshez sincs szükség a 10-es rendszer némileg finomabb fogkiosztására.
Az árakat amúgy milyen szinten hasonlítottad össze? Csak mert egy középkategóriás 9-es rendszer messze jobb ár/érték arányú, mint a legolcsóbb 10-es.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Huh...de eltûntetek... :) Nem kapok választ a kérdéseimre?

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!

Hogy miért váltok a 10es rendszerre? Mert szinte majd egy árban van a 9es rendszerrel. S mivel a biciklim már eléggé haldoklik,ezért fontos a mielõbbi csere. Sort,és láncot is cserélnem kell mert elkoptak. A váltókarok már nem pontosak,és a rugó már gyengus bennük. A hátsóváltóm sem pontos már,kapott egy nagyobb faágat 2hónapja.
Még négyszögtengelyes hajtómûvem van,ami eléggé hajlékony,ez is cserére szorul! Így minden egyszerre lesz cserélve. Gondoltam hogy egy új 9es rendszer lesz,de aztán ahogy nézegettem,kb.10e-rel drágább lenne egy 10es szett,s így választom inkább a 10est.
Húzni nem szeretném a dolgot,mert jelenleg is biciklivel járok (még dolgozni is),illetve járnék,de már sok fokozaton átugrik a lánc,így most marad a busz.
De miért vagytok ennyire a 10es rendszer "ellen"? Már csak hogy ennyire kérdezitek hogy miért a 10est választom?!
S mikorra várható a 11es rendszer megjelenése?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Mondok egy érvet a 9es rendszer mellet jövõre már sokkal olcsóbban veszed meg mint idén.

ugyanezt akartam írni, hogy a 10-es sor és lánc, az kurva drága lesz, egészen a 11-es rendszer megjelenéséig

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mondok egy érvet a 9es rendszer mellet jövõre már sokkal olcsóbban veszed meg mint idén.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.175 hozzászólás
Howkeddlee:
nem értem. egyetlen érvet sem említettél, ami a 10-es rendszer mellett szól.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Hali. Megkérdezhetem miért 10 es rendszerû paripát építesz?

Szevasztok!

Szóval szerintetek tutira nem lesz gond sem a váltással,sem mással (pl. a fogaskerekek fogszáma stb.) a "sima" 9es rendszerhez való XT hajtómûvel a 10es rendszerben? Nem lesz esetleg "zajos" a váltás?
Igazán szinte majd egy árban van az Xt 9es illetve 10es rendszere,kis túlzással pár ezer ft eltéréssel. Igaz kicsit tartok a 10es rendszer vékonyabb láncától,de állítólag nem lesz vele gond. Szóval ezért választom csak a 10es rendszert,meg hát nem is szeretném 1 év múlva lecserélni,szóval viszonylag hosszabb idõre tervezem. Vagy miért kérdezted?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

fõnök úr, tudhatná, hogy nincs RM30-as elsõ, ebbõl aztán logikusan jönne, hogy a Joytech melyikre vonatkozik ;) :D
viszont RM30 kazetta test vásárláskor figyelni kell, mert semmi más nem jó rá (máshogy rögzül) és ráadásul a nyolcas meg a hetes RM30 is különbözik...

Lexikálisban kaki vagyok rob.:)
De bármit megcsinálok.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Hali. Megkérdezhetem miért 10 es rendszerû paripát építesz?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
elmegy simán!

nekem 15 évvel ezelõtti 600as hajtókaron elmegy a 10es lánc

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!

Olyanban kérnék egy kis segítséget,hogy van egy XT hajtómûvem (XT FC-M770 Hollowtech II) de 9es rendszerhez. Ezen a hajtómûvõn "elmenne" a 10es lánc,illetve 10es rendszer? Vagy mindenképp a dyna-sys rendszerû hajtómû kell (kellett volna) hozzá?

Köszi a segítséget.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ehhez fogsz.
Csak ezt írtad:"Shimano RM30/Joytech hátsó agy van".Ebbõl nem jött le milyen a hátsó agy.

Ezt kell kérd:
Y3CF98040 KAZETTA TEST RM30 8-AS agyhoz.

fõnök úr, tudhatná, hogy nincs RM30-as elsõ, ebbõl aztán logikusan jönne, hogy a Joytech melyikre vonatkozik ;) :D
viszont RM30 kazetta test vásárláskor figyelni kell, mert semmi más nem jó rá (máshogy rögzül) és ráadásul a nyolcas meg a hetes RM30 is különbözik...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát az könnyen elõfordulhat, xt kazetta=lx agy legalábbis nálam így volt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Mondjuk én nemrég próbáltsm shimano kazettát venni, de olyan árat mondtak, hogy kb. jobban megérte volna venni egy zsír új hátsó agyat és szétbontani.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
: )

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Bármelyik bringabolt beszerzi.
Az y-nal kezdõdõ számsor a cikkszáma.Ez alapján tudják megrendelni.
Mondd,hogy olyat kérsz,ha nem tudják mi az és kész.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Bármelyik bringabolt beszerzi.
Az y-nal kezdõdõ számsor a cikkszáma.Ez alapján tudják megrendelni.
Mondd,hogy olyat kérsz,ha nem tudják mi az és kész.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Ehhez fogsz.
Csak ezt írtad:"Shimano RM30/Joytech hátsó agy van".Ebbõl nem jött le milyen a hátsó agy.

Ezt kell kérd:

Igen mert a felszerelésbõl másoltam ki most meg megnéztem a cangán mi van:)
Esetleg tudsz olyan helyet ahol kapok ilyet ? Mert a gugli nem nagyon dobott ki semmit ha igen az se magyar oldal

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Akkor ehhez nem fogok kapni testet ?

Ehhez fogsz.

Ezt kell kérd:

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

shi fh-rm30 az agy

Akkor ehhez nem fogok kapni testet ?