Párduc tank görgõje.
csak találgatsz.En pl. nem erzem szuksegesnek a 10 sebesseget hatul. Meg most is 3x8-as rendszerem van, a kovetkezo gepem lesz csak 3x9-es, de kenyszerbol. Az, hogy kisebbek az attetelek kozotti kulonbsegek, nekem nem er ennyit. A hatranya viszont a vekonyabb lanc, ami gyorsabban kopik.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Ami engem igazából érdekel, hogy a kéttányéros hajtómûveknél figyelembe vették-e azt, hogy ezáltal jó egy centivel csökkenthetõ a q-faktor. Nekem ez a kedvenc mizériám, mert érezhetõen kényelmesebb mint terpeszben tekerni.
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
A barátomnak volt ilyen váltója talán alivio karral meg shimano bowdennel. A karban nem vagyok biztos. Belõttük, váltott pontosan pár hétig, aztán elálítódott. Lehet, hogy mi csináltunk rosszul valamit, nem tudom.
Nem követem a dolgokat, de nekem kicsit ilyen marketingfogás ez a 10es rendszer. Nagyon nem tudtak mit kitalálni a gyártók, ezt most el lehet adni 1 évig drágán. Biztos jó, meg minden, nem olvastam utána ismétlem, szóval nagyon nem tudok mit mondani, ez csak elsõ benyomás volt. Én szerintem beszereznék egy új x7est hátra meg egy fogaskoszorút, aztán hadd szóljon. Szerintem jó kis váltó, igaza van az elõttem szólónak a pénztárcás dologgal kapcsolatban. Attól még, hogy váltózol, te hajtod a bicót; nekem spec 32-11 ssem van 2.25ös gumikkal.
Ha már itt járok, akkor esetleg valaki ajánlana az Alföldre 8 sebességes fogkiosztást, amit a Sram gyárt? 11-28 jó lehet? Elõl 22-32-44 van.
ez baromság.
acerát is be lehet úgy állítani hogy pontosan váltson.
Mindenkinek köszönöm a hsz-ét! Sram x.7-et váltanék le xt.re vagy slx.re! A sram x.7-et nagyon szerettem,de egy útpadka sikeresen elintézte nemrég egy havas úton,terepmenetrõl hazafelé tartva.
Az x.7 jól váltott,határozott volt a váltás,nem volt vele bajom. Öcskös meg vett nemrég egy x.7-et, kell neki a váltókarom,így most arra gondoltam,hogy ismét shimano lesz.
Más dolog: hamarosan fogaskoszorút is cserélnem kell,mert már lassan 7e km lesz benne. Igaz már a második láncát fogyasztja.
Visszaolvasgattam,hogy itt volt aki tervezett 10-es rendszert,s ti kérdeztétek tõle hogy egyáltalán kitudja e majd használni. Ez a kérdés engem is most elgondolkodtatott,hogy 9-es xt vagy 10-es slx legyen,de az xt tartóssága inkább a meggyõzõbb nekem. A 10-es áttétellel talán jobban lehetne legyorsulni a piros lámpánál az autókat.
Xt váltóteste merevebb.
Gyorsabb,kicsit sramosan helyére kattanósabb érzés.Görgõk jobban csapágyazva=tartósabb.
Váltókapcsoló szerintem is jobb mûködésû,mint az slx.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
A sebesség mindent megold.
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Bringások!
Szeretném megkérdezni a hozzáértõktõl és a tapasztaltaktól,hogy a shimano slx és xt között váltásteljesítményben,gyorsaságban van e valami különbség? Azt hallani,hogy az slxnek a hátsóváltóban a rugóelõfeszítése erõsebb,mint az xt-é.Ez valós megállapítás lehet?
Azt már itt olvastam hogy hajtómûben az slx erõsebb,mint az xt,így az lesz.Csak a váltásban nem tudok dönteni.
Akkor amit vettél az golyóskoszorú, nem csapágy. De jobban jártál volna ha monoblokkra cseréled, az kb.2000Ft. Már csak azért is, mert inkább az szokott megkopni ahol a golyók futnak (a tengelyen és a csészéken). Ha azokat nem cseréled akkor nem sokkal lesz jobb.
Amúgy a golyóskoszorúnak az a fele van kívül, ahol jobban kilátszanak a golyók. Ha fordítva rakod össze észreveszed hogy nem fut simán.
Sziasztok!
Hozzáfogtam az õsrégi mtb-omat felújítani, és hát nem vagyok egy mûszaki zseni, de szeretek barkácsolni! A középagy csapágy cseréjénél megakadtam. Szétszedtem megvettem hozzá az új csapágyakat, de elfelejtettem, hogy a csapágy melyik oldalával néz kifele a csésze felé, és melyik oldala érintkezik a tengely vállával! Mit ebbõl már kiderült ez régi fajta hagyományos agy, kosaras csapágyak, tengely, két végén csésze. Elõre is köszi a segítséget!
Az xt körüli szinthez viszont ragaszkodnék,habár a srammal is szemezek,de ott csak 9est találtam.