Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Kb 3%. Ha keveset tekersz (úgy értem nem minden nap bringázol) akkor észre sem veszed.

Mindennap bringázok,ha csak munkába is,minimum 10 km-et.Ha elmegyek tekerni ezen kívül 30-50 km-et.De biztosan nem lesz vele gond.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A válasz gondolom igen, de a biztonság kedvéért megkérdezem. A 7900-as Dura Ace HT2 középcsapi kompatibilis a 7800-as Dura Ace karral, igaz? Úgy tudom hogy outin mindegyik HT2 csapágy jó mindegyik karhoz.

a válasz : igen

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hajtómûvet kell cserélnem a cross bringámon,amit 95%-ban aszfalton használok.A kinézett példány hajtókarjai 175 mm-esek,amit eddig használtam az 170 mm-es.Mekkora jelentõsége van ennek az eltérésnek ugyanolyan tányér fogszámok esetén?

Kb 3%. Ha keveset tekersz (úgy értem nem minden nap bringázol) akkor észre sem veszed.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
A válasz gondolom igen, de a biztonság kedvéért megkérdezem. A 7900-as Dura Ace HT2 középcsapi kompatibilis a 7800-as Dura Ace karral, igaz? Úgy tudom hogy outin mindegyik HT2 csapágy jó mindegyik karhoz.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Nem sok, egy kicsivel nagyobb lesz az erõkarod, viszont egy paraszthajszálnyival a hajtókar köre is megnõ. Én észre se vettem anno a különbséget, mikor 175-re cseréltem a hajtókarom.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Hajtómûvet kell cserélnem a cross bringámon,amit 95%-ban aszfalton használok.A kinézett példány hajtókarjai 175 mm-esek,amit eddig használtam az 170 mm-es.Mekkora jelentõsége van ennek az eltérésnek ugyanolyan tányér fogszámok esetén?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Asszem valami ilyesmi lesz.

Ha beírod ezt egy ecelbe, akkor bármelyik paramétert változtatod, kiadja a helyes adatot. Ha nem megy, adj egy emil címet és átlövöm.

A kerék kerület 2,2 m
B áttétel 2,4
C sebesség 30000 m/h
D fordulat 94,6969697 1/perc

D=(C/(A*B))/60

A kerék kerülete inkább 2,05.

mûködik! :) köszi! és az ideális fordulat? aszfalton? 80-90 között?

90-110.

A sebesség mindent megold.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
mûködik! :) köszi! és az ideális fordulat? aszfalton? 80-90 között?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Pedálfordulatot lehet vissza számolni sebességbõl és áttételbõl? Ill. mennyi az ideális pedál fordulat? Valami írást tudtok errõl? Képlet?

Asszem valami ilyesmi lesz.

Ha beírod ezt egy ecelbe, akkor bármelyik paramétert változtatod, kiadja a helyes adatot. Ha nem megy, adj egy emil címet és átlövöm.

A kerék kerület 2,2 m
B áttétel 2,4
C sebesség 30000 m/h
D fordulat 94,6969697 1/perc

D=(C/(A*B))/60

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Pedálfordulatot lehet vissza számolni sebességbõl és áttételbõl? Ill. mennyi az ideális pedál fordulat? Valami írást tudtok errõl? Képlet?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Akkor gondolom acélból van. Az bírhatja ilyen sokáig.

persze, csakis acél, fõleg középsõnél

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

m411-bõl van 48-38-28-as fogkiosztás is, m410-bõl csak 42-32-22.

lehet. kompatibilisek egymással a tányérok (amik meg minimálisan nem, azokat is meg lehet oldani)
igen.

Még egy fontos különbséget találtam,az ajánlott tengely hosszt.Az én monoblokkomhoz a 411 felel meg.Viszont az csak 175 mm-es hajtókarral rendelhetõ onna ahonnan venni szeretném,a mostani hajtókarjaim pedig 170 mm-esek.Észre venném a kettõ közt a különbséget azonos fogszámú lánctányéroknál?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Akkor gondolom acélból van. Az bírhatja ilyen sokáig.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Rossz duma ! Rendszeresen vagyok német nyelvterületen, ott ügye német billentyûzet van és simán írsz rajta ékezetes betûket. Az igaz, hogy nagyon idegesítõ, több nyomás kell egy ékezetes betûhöz. Akkor már inkább kihagyja az ember - én is megunom hamar a szabályoskodást. Vagy lent átállítod HU-ra de akkor minden betû máshol lesz, mint ami rá van írva. Amúgy, tudom, hogy Albionban él tamaska.
A vetésforgónál nem tudom mi lehetett a gondod. Gondolom a középtányérral lehettek a gondjaid, az kopik el leggyorsabban és elkezdett ugrálni a lánc. Legalábbis nálam így volt.

nálam a középtányért elég sokat bír, több sort-láncot is kiszolgál, pedig csak azt használom

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

angol billentyûzeten nem szokott lenni ékezetes betû.én egyszer próbáltam ezt a forgós módszert,nem jött be.egy darabig jó volt,aztán hirtelen kopott el minden

Rossz duma ! Rendszeresen vagyok német nyelvterületen, ott ügye német billentyûzet van és simán írsz rajta ékezetes betûket. Az igaz, hogy nagyon idegesítõ, több nyomás kell egy ékezetes betûhöz. Akkor már inkább kihagyja az ember - én is megunom hamar a szabályoskodást. Vagy lent átállítod HU-ra de akkor minden betû máshol lesz, mint ami rá van írva. Amúgy, tudom, hogy Albionban él tamaska.
A vetésforgónál nem tudom mi lehetett a gondod. Gondolom a középtányérral lehettek a gondjaid, az kopik el leggyorsabban és elkezdett ugrálni a lánc. Legalábbis nálam így volt.
Marci

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Létezik, vagy legalábbis létezett 15 fogú. Asszem, az ACS csinálta, valahogy kirakták oldalra a kilincsmûvet, hogy elférjen. Tartok tõle, hogy nehéz lenne beszerezni. Aztán vannak kisebbek is (14...), de azokhoz már másmilyen agy is kell, amin kisebb átmérõjû a menetes rész. (BMX agy.)

Minõségben a White Industries racsnikat tartják a legjobbnak, de azt sem kapni minden sarkon, meg drága is. Egy noname-hoz képest tán a Dicta is elõrelépés lesz, Shimano meg pláne.

Köszönöm. Megnéztem a White Industries-t, ez valóban drága (külföldön 16.000, itthon 20.000 Ft). Shimano-t kapni 3-5.000 Ft-ért is, ezt fogom megnézni úgy vélem! :)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
angol billentyûzeten nem szokott lenni ékezetes betû.én egyszer próbáltam ezt a forgós módszert,nem jött be.egy darabig jó volt,aztán hirtelen kopott el minden

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

ha tobb lancot cserelgetsz egy fogaskereksorral az mitol vetesforgo? marmint a "forgo" reszt ertem, de mi koze a veteshez? :)
on

A nyelvtan dolgozatod az ékezetes szavak helytelen írásmódja miatt: 1-es !!!!
Csak a névelõket és a 2 betûs szavakat tudtad hiba nélkül leírni !
Ülj le, fiam.
:D:p;)
Marci

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Sziasztok,

létezik 16 fogszámosnál kisebb hátsó szabadonfutó (egysebességes persze)? Illetve az érdekelne inkább, kapható-e ilyen. Jelenleg egy noname 16 fogas szabadonfutó van ss paripámon, de keresek ennél csendesebbet, kicsit talán minõségibbet is, ha lehet kisebb, ha nem, akkor azonos fogszámmal. :)

Létezik, vagy legalábbis létezett 15 fogú. Asszem, az ACS csinálta, valahogy kirakták oldalra a kilincsmûvet, hogy elférjen. Tartok tõle, hogy nehéz lenne beszerezni. Aztán vannak kisebbek is (14...), de azokhoz már másmilyen agy is kell, amin kisebb átmérõjû a menetes rész. (BMX agy.)

Minõségben a White Industries racsnikat tartják a legjobbnak, de azt sem kapni minden sarkon, meg drága is. Egy noname-hoz képest tán a Dicta is elõrelépés lesz, Shimano meg pláne.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Szerintem semmi. :) Egyszerû szleng.

ha tobb lancot cserelgetsz egy fogaskereksorral az mitol vetesforgo? marmint a "forgo" reszt ertem, de mi koze a veteshez? :)

on