Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Nagyjából így néz ki.itt
Ez a csapágy és a tengely között helyezkedik el.
Az általad linkelt oldalon nem lehet látni ezt a részt.
A csapágyról kéne egy robbantott ábra nem a hajtókarról.

Rákérdeztem haveromnál hogy is csinálta pontosan. A csésze 1mm-rel mélyítve lett esztergán, ennek a kis mûanyag kupaknak pedig levágta azt a kis peremét ami beleakad a csapágy belsõ gyûrûjébe. Annyi történik, hogy összerakásnál a tengely kitolná a mûanyag izét, de megtámasztja összerakásnál és akkor a helyén marad. Amúgy 2RSR csapágyat rakott be.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Nagyjából így néz ki.itt
Ez a csapágy és a tengely között helyezkedik el.
Az általad linkelt oldalon nem lehet látni ezt a részt.
A csapágyról kéne egy robbantott ábra nem a hajtókarról.

Melyik az a központosító mûanyag kupak? hanyas számú?
http://users.atw.hu/...fcm760crank.GIF

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Azért kérdezem, mert igazából nem az a gond, hogy szélesebb a boltban kapható csapágy, mint a gyári és emiatt jobban kilóg, mert az két keskenyebb alátét berakásával ellensúlyozható, hanem azért nem jó, mert a központosító mûanyag kupak is rövid rá.

Melyik az a központosító mûanyag kupak? hanyas számú?
http://users.atw.hu/...fcm760crank.GIF

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Szíjhajtáshoz keresek alkatrészeket, tudna valaki segíteni? Link, gyártó, forgalmazó, webshop, stb.
Köszi!

Gyõrben a Peppekerékpárnál kapható a Trek District ami szíjhajtású. Kérdezd meg õket, hogy tudnak-e alkatrészeket hozni hozzá (hátsó agy, hajtómû, szíj). van weboldaluk.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Szíjhajtáshoz keresek alkatrészeket, tudna valaki segíteni? Link, gyártó, forgalmazó, webshop, stb.
Köszi!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
nemtom', nekem régebben sem volt bajom a shimanoval, pedig akkor még sokat mentem.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
általában aki sokat megy és próbálta mindet, kifejezetten nem szokta a rf-t dícsérni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Koca váltott xt-rõl deus-ra, neki többször állt be az xt, a RF még nem....

Ez az ezerbõl egy kategória. Nekem is volt olyan shimano középcsapágyam ami kibírta 2006os évet szétszedés nélkül.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Koca váltott xt-rõl deus-ra, neki többször állt be az xt, a RF még nem....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Vagy vesztek egy RaceFace-t amiben szabvány a csapágy, meg jobb a tömítés :)

Vagy nem.
Honnan van ez a legenda, hogy a raceface jobb?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Vagy vesztek egy RaceFace-t amiben szabvány a csapágy, meg jobb a tömítés :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Nem pont fordítva?

ÉN ha valaminél csak a korróziót akarom meggátolni akkor inkább olajozok mint zsírzok. Persze ehhez a csapágynál az is hozzátartozik, hogy tudjam mondjuk olajozgatni X km-enként bontás nélkül, vagy ne jusson be kosz, és ne jöjjön ki az olaj. Viszont mivel a tömítés nem megoldott ezért zsír kell oda. Aztán vagy cseréli az ember a csapágyat 3300ért, vagy megpróbálja megügyeskedni hogy olcsóbban könnyebben cserélhetõ legyen szabványos csapágyra, vagy pucolgatja, de én inkább átalakítanám a csészét úgy mint haveromnak.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Autókat már jó ideje 5 évre terveznek...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az olaj hamar eltávozik, ha van helye kijutni, de a zsír jobban a helyén marad.

Kerámiánál annyira csekély a kopás adott idõintervallumot tekintve a standard csapágyakhoz képest, hogy nincs szükség zsírra különösebben.
Ha egyszer kezedbe akad egy integrált kerámiás csapi meglátod mennyivel forog könnyebben, ez rélszben amiatt van, hogy kevésbé torzul a felület terhelésre így kissebb az érintkezõ és ez által súrlódó felületek nagysága....meg gondolm elenyészõ mértékben a zsír is fejt ki valamennyi ellenállást.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha kenésre csak a korrózió miatt lenne szükség akkor elég lenne enyhén olajozni a golyókat, de mégis zsírozzák.

Nem pont fordítva?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

mert a kerámia jóval keményebb és kopásállóbb mint mondjuk az acél meg az alu, nem igényel kenést sem mivel nem korrodál....

Ha kenésre csak a korrózió miatt lenne szükség akkor elég lenne enyhén olajozni a golyókat, de mégis zsírozzák.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mert a kerámia jóval keményebb és kopásállóbb mint mondjuk az acél meg az alu, nem igényel kenést sem mivel nem korrodál....

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

A kerámiás csapágyak miért örkéletûek(?) a dzsuva abba nem tud belemenni,illetve tönkretenni?

Amugy én enduros csapágyat használok a Sh integrált csészében, bár nagy dzsuvában nem használom

Akkor azért.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
A kerámiás csapágyak miért örkéletûek(?) a dzsuva abba nem tud belemenni,illetve tönkretenni?

Amugy én enduros csapágyat használok a Sh integrált csészében, bár nagy dzsuvában nem használom

Acros A-BB MTB R1 HollowTech II Keramik Lager mit Schalen re+li - BIKE-COMPONENTS.DE
Lehet olcsóbb venne mindig egy újat shimanoból, mint ezt. :)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Az autoipar es kerekparipar ossze sem hasonlithato egymassal, eg es fold a ketto. Technologia, toke, gyartas es minden egyeb tekintetben.

Sztem ez nem így van.A mostani mercik kerékcsapágya sem fogja már kibírni 22 évig.Akkor még más volt minden, most tényleg a fogyasztói társadalom világát éljük és ez szinte mindenben így van.Talán az ûrtechnika cáfolhat meg egyedül.Technológia, tõke és gyártás van a bringában is.