Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

nem, lehet, félreértesz, én csak arra akartam kilyukadni, hogy a hollowtech II-s intergrált csapágynál nem kell feltétlenül egybõl újat venni, ha csapágy baja van. ezt a press fit dolgot meg nem is vágtam, amikor haver cserélte, tuti nem volt még ilyen. de tök zsír. :)
ha hülyeséget mondtam, én kérek elnézést...

az integrált hajtõmû csapágya 3800 Ft körül van, azért az sem egy nagyon vészes ár érte

tom_

tom_

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
nem, lehet, félreértesz, én csak arra akartam kilyukadni, hogy a hollowtech II-s intergrált csapágynál nem kell feltétlenül egybõl újat venni, ha csapágy baja van. ezt a press fit dolgot meg nem is vágtam, amikor haver cserélte, tuti nem volt még ilyen. de tök zsír. :)
ha hülyeséget mondtam, én kérek elnézést...

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
es azzal hogy csak csapagyat cserelsz eljutsz a press-fit rendszerig.
ezek szerint a monoblokk egy felesleges elem volt a hajtasok evoluciojaban?!

tom_

tom_

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
egyébként ez a ne szedd szét dolog is hülyeség! persze ráírják, mert rajtad kívül mindenki jobban jár, ha újat veszel, haveromnak a csapágy ment benne tönkre, kb. 1500 km után, vett bele ipari csapágyat, 1500 HUF/db áron, azóta nincs baja. nekem xt van, kb. 20-25000 km benne, most kezdett el recsegni, ha kiállva tekerek, so sztem én is azt a megoldást fogom kipróbálni....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Üdv!

Egy vázon kívül elhelyezkedõ (integrált) csapágyas hajtómûvet le lehet szedni a vázról? Shimano M542 -rõl lenne szó, vázból szeretném kivenni a csapágyakat.
A perselyekre rá van írva, hogy ne szedjem szét, de gondolom magára a perselyre vonatkozik, ezenkívül jelölve van a meghúzási irány is.
Sikerült szerszámot szerezni hozzá, azonban nem enged semmi erõnek. A szerszámot satuba fogtam, a vázat forgattam, de éreztem, hogy nagyon kezd nyúlni, ezenkívül a szerszám is kicsit belenyalt a perselybe, pedig rendesen felfeküdt minden fog. Mit lehet tenni?

A.

milyen szerszammal csinaltad?

Week

Week

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
hali.
Van egy bts hajtókarom és megszeretném úgy csinálni a kerékpárom hogy csak egy lánctányéros legyen. Az lenne a problémám hogy nem tudom hogy melyik monoblokk illik hozzá. 68/113mas vagy 68/108as vagy milyen kéne hozzá? Amúgy valami közepes tányérral szeretném használni (34es vagy 38assal) plusz egy hátsó váltó láncterelõvel.

Szóval milyen monoblokk kéne a hajtókaromhoz, valaki tud javasolni valamit?

Köszönöm elõre is

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
en is pont tegnap pucoltam ki a race face integraltat mert nagyon ropogott.(X eve nem volt piszkalva, X >2 ev)
nekem az eroker hosszabitasa tette lehetove a bontast de ahogy hallom ez neked megvolt.meg a duplaja is.talan csavarlazitozd hatha.
de utana nem ernek veget a borzalmak.a gyari menetrogzito miatt vegig nagyon szorul a menet es ha kitekerted belul nem kis rendetlenseg fog varni (hala a menetrogzinek).
visszarakasnal en bekentem jo sok zsirral a menetet.meg igy is szorult de mar 15 perc alatt be tudtam tekerni mind 2-t.
gyakrabban kellene szetszedni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hogyne lehetne leszedni? Amikor beragad, én azt szoktam csinálni, hogy a bringát feje tetejére állítom, s a szerszámot egy gumikalapáccsal addig kocogtatom, amíg el nem kezd a csapágymenet lazulni. A szerszám "beenyalt a perselybe" dolgot nem értem, elvileg bordás a széle, ha azt elkezdte szétszedni, akkor baj van. De persze nekem az utóbbi években már nem ragad be, mivel nincs értelme atomkeményre húzni, s a menetre zsírt is kenek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Üdv!

Egy vázon kívül elhelyezkedõ (integrált) csapágyas hajtómûvet le lehet szedni a vázról? Shimano M542 -rõl lenne szó, vázból szeretném kivenni a csapágyakat.
A perselyekre rá van írva, hogy ne szedjem szét, de gondolom magára a perselyre vonatkozik, ezenkívül jelölve van a meghúzási irány is.
Sikerült szerszámot szerezni hozzá, azonban nem enged semmi erõnek. A szerszámot satuba fogtam, a vázat forgattam, de éreztem, hogy nagyon kezd nyúlni, ezenkívül a szerszám is kicsit belenyalt a perselybe, pedig rendesen felfeküdt minden fog. Mit lehet tenni?

A.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

milyen hmû ?

én anno tudtam venni csak balos kart. mongy az xt volt. s még mindig ez volt a legolcsóbb, nem barkács +oldás

shimano fc-m440 octalink - valami szérián kívüli darab.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
milyen hmû ?

én anno tudtam venni csak balos kart. mongy az xt volt. s még mindig ez volt a legolcsóbb, nem barkács +oldás
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

en inkabb cserelnek egy egesz hajtast.
egyebkent helicoil.de hogy hol...?!

Jah amúgy a heli-coilt ismerem, csak nem tudom van-e ebben a méretben egyáltalán...

Widermeister

Widermeister

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Üdv!
Szeretném megkérdezni,hogy Sram X9 -es 3*10-es hajtómûvet használhatok 3*9-es rendszerhez?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Ha megcsinálják párezer forintért akkor biztos perselyezek, mert nincs most 13-22e forintom egy új hajtómûre, még akkor se, ha ennek az árát megadja a srác (8e). Néztem van 6-7e forintért 2 integrált deore is tányérok nélkül, de egyiket szintén perselyezni kell, másikról meg le vannak vágva a kistányér csöcsei. :( Aztán azok rondák is, meg a csapágyuk is tuti a végét járja...

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Segítsétek Urak!
hajtókar pedálmenet perselyezés ügyében kit érdemes keresni aki jól dolgozik, és lehetõleg nem millióékért? :) Vagy mi ennek a menete, hogy szokták csinálni?
Egyik barátnõ 13 éves öccsének sikerült elkapnia a bal pedállal egy oszlopot, és sajnos nem a pedáltengely görbült...

dateee

dateee

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok

SRAM kompatibilitással kapcs. kérnék segítséget, mivel a netet átkutatva sem látok kristálytisztán. Egy trekking bicajt rakok össze, amire Sram Apex hátsó váltót tettem és X5-ös (9 sebes) váltókart 9-es sorral. Összerakás után kiderült, hogy nem jó a húzás, a váltókar nagyobbat mozdul, mint kellene. Netes kutakodás: Van sima ESP 1:1, meg Exact Actuation 1:1, a kettõ nem ugyanaz, az EA vsz kevesebbet húz, a váltókarom pedig egy régebbi fajta lehet, még a régi 1:1-gyel ( ez a fajta van: SRAM X5 Trigger Shifter | SRAM , míg a mostaniek ezek: X5 Trigger Shifters | SRAM ) A kérdésem az, ha megveszem a SRAM 9-es doubletap flatbar váltókarját ( DoubleTap ), ami ugyanúgy Exact Actuation, mint az apex váltó, mûködni fog egy 9-es SRAM montis sorral (11-32, a váltó tudja) ?

ha valakinek van ezzel tapasztalata és segít, megköszönöm

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
sok sikert :D
hasonlóval szoptam, nincs semmi hasznos robbantott.

az alja jött le és egy lapos, kb 1Ft-os méretû spirálrugó esett ki?
ha igen, keresd meg a 2 pontot ahova beleakadtak a végei (kopásnyom), onnantól türelemjáték.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Nemakarok topicot nyitni neki így ide tenném fel a kérdést!

http://www.nexternal...l-m570right.jpg

Ilyen tipusu váltókarnak kellene egy robbantott rajz vagy összeszerelési video mert a rugó kiugrott a helyébõl ami a lefeleváltást biztosítja.
Visszetenni meg nemtudom mert van 2mm-es rész ahol visszekéne tenni a rugót de az meg lehetetlen. Szétkell kapnom hozzá hogy visszategyem.
Így ehhez kéne a rajz vagy video amin öszeteszik vagy egy leírás.

Thx.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

a lancszelesseg csak a hatso sornal erdekes (a kozok miatt), elol talan a hatos (vagy hetes?) ota ugyanaz.

Köszi!