Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Ha visszarakja leharcolja a lánckerekeket is a kopott lánccal. A lánc nyúlása mennyi volt amikor levetted?

Sajna annyira megnyúlt, hogy a nyúlásmérő könnyen belement, szóval nem lehetett tovább várni a cserével.
ujlanc.jpg
A másik vége természetesen egy vonalban volt.

Ha kicsit megszárad az idő, még babrálok a váltóval, aztán ha nem sikerül semmit összehozni, jöhet egy új sor is :/

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ha visszarakja leharcolja a lánckerekeket is a kopott lánccal. A lánc nyúlása mennyi volt amikor levetted?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

800km után nem szabadna ugrania. De a ha meg ugrik, akkor mit tudsz csinálni ? Lenccsere után meg mit kéne állítani ? Semmit.

Ilyenkor nincs más megoldás, mint hogy ha nem tudod beállítani, akkor mehet vissza a régi lánc. Azzal már nem fog ugrálni.

Marci

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás
Raktam új láncot a gépre, és induláskor a kedvenc fokozatomon ugrál, mint akit csiklandoznak (más fokozaton meg nem próbáltam)
Csak be kéne állítani rendesen (amivel próbálkoztam is), vagy sorcsere is kellene?

800km (igen, nyolcszáz) volt a láncban és a sorban is

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

sunrace patentszem pl. jó a shimanóba

10-es XT lánchoz KMC patentszemet használok gond nélkül.

Akkor mind a kettő jó? A Connex link szimpatikusabb, mert rozsdamentes acél és azt írják könnyebb is levenni mint a KMC-t. Nem találtam egyértelmű utalást, hogy jó a Shimanohoz, de több helyen olvastam, hogy különböző Shimano láncokkal hosszú ideje gond nélkül használták. Legalább a rajta levő gyári Shimanot meg tudom bontani és vissza tudom rakni, felhasználom a láncforgatáshoz (bár ez nem XT).

A Connex 10s8 (Nickel) a legszimpatikusabb lánc eddig ár/érték arányban. Itt-ott olvastam rosszakat, ezért előbb csak egyet fogok kipróbálni.

nonolada76

nonolada76

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Shimano Deore+Deore LX vagy SRAM X5+Bike+ váltók+ hajtómű párosok közül melyiket választanátok?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

amire mutat a nyil hogy kotyog az egy konusz.ha meghuzod nem fog kotyogni.

ahova a c gyuru mutat az a c gyuru.ott is szokott kotyogni azon nem lehet segiteni.

megkeresed a gyuru bevagsat es laposcsavarhuzoval kipattintod a c gyurut es lejon a csillag a szabadonfutorol.

a hajtokarokat is ellenorizd mert azok szeretnek kikotyogosodni.

sajnos nagyon gyakori problema.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

ha erdekel van egy felesleges alu 52-42 fogas tanyerral.

plusz egy halom potalkatreszem.

neked a karok hogy birjak?

azoknak a tengely csatlakozasa szokott behalni ezert van annyi alkatreszem.sajnos

Még nem tudom hogy bírják, most szereztem a gépet:)

Kipróbálásnál éreztem, hogy valami nem oké, de szeretem a kihívásokat. Igazából ezzel a rendszerrel még nem találkoztam, de gondoltam egyszerűen javítható.

Az enyém is alu, késő volt már, a középrészre koncentráltam:)

Csináltam egy fényképet, ahol megakadtam. Találtam egy c gyűrűt, de az benne van a sűrűjében... 
http://www.kephost.c..._khqdhbvp9t.jpg
A középcsapágynál az egyik perselynél fémforgácsot találtam, a persely nem néz ki jól, azzal valamit majd kezdenem kell. 
Holnap szétszedem az egész gépet, megnézem hogy áll a többi része. 
Alkatrész ügyben meg majd meglátjuk. Először megnézem, hogy áll a többi része.

jackbacsi87 módosította - 2014. február 12. - 20:16

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

10-es XT lánchoz KMC patentszemet használok gond nélkül.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Valóban ugyanannyiba kerül. Nekem a patentszem követelmény tisztításhoz és forgásban való használathoz. A 10 sebességeshez már nem jó az SRAM patentszem. K

sunrace patentszem pl. jó a shimanóba

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ha erdekel van egy felesleges alu 52-42 fogas tanyerral.

plusz egy halom potalkatreszem.

neked a karok hogy birjak?

azoknak a tengely csatlakozasa szokott behalni ezert van annyi alkatreszem.sajnos

ridelife módosította - 2014. február 12. - 01:21

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

hasonlo hajtasom van csak alu.

a bordas resz alatt van egy c gyuru azt kell lepattintani es lejon a fogas.

1mm mozgas meg belefer.ha ennel nagyobb a kotyogas akkor kuka.nem nagyon lehet mit kezdeni vele.

(ha csak a szabadonfuto csapagyai nem lognak)

ok,köszi a tippet, holnap nekilátok. remélem valahogy sikerül összeeszkábálni. amúgy jó állapotban van, a kotyogás viszont nagy, tekerés közben eléggé zavaró. majd meglátjuk.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

hasonlo hajtasom van csak alu.

a bordas resz alatt van egy c gyuru azt kell lepattintani es lejon a fogas.

1mm mozgas meg belefer.ha ennel nagyobb a kotyogas akkor kuka.nem nagyon lehet mit kezdeni vele.

(ha csak a szabadonfuto csapagyai nem lognak)

ridelife módosította - 2014. február 12. - 00:37

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy shimano ffs-em van és a lánctányérok bemozdulnak oldalra, valahol kilazult valami..... Elkezdtem szétbontani a cuccot, de megakadtam. Találtam egy képet a neten, az enyém is így néz ki, és nagyjából én is itt tartok.
http://i104.photobuc...zpscbeacae6.jpg

A tengelyen van az a sok fogas valami, azt kéne lebányásznom, van ötletetek, mivel lehetne?

Előre is köszi!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Valóban ugyanannyiba kerül. Nekem a patentszem követelmény tisztításhoz és forgásban való használathoz. A 10 sebességeshez már nem jó az SRAM patentszem. Kísérletezni nem szeretnék vele, hogy talán jó lesz a KMC / Connex vagy valamelyik másik vagy sem és utána megszívom 3 lánccal amit berendeltem. Inkább maradnék a gyári megoldásnál: SRAM vagy Connex. Nemrég volt egy hosszas megbeszélés itt a láncokról, nekem abból az jött le, hogy a Shimano / SRAM -al teljesen versenyképes, sőt még talán jobb is a Campagnolo vagy Connex.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

Nem kérdés. XT-t.

Shimano láncokkal szemben ezek nem egyenrangú ellenfelek. Árban sincs nagy különbség.

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Valakinek van tapasztalata konkrétan ezekkel a láncokkal?

- SRAM PC-1051

- Connex 10s8

Mindegyik 20 EUR körül van. 2-3db-ot vennék.

A Connex 10s8-t van olyan jó, mint a 9 sebességesek? Kicsit korábban részletesen volt vesézve a téma. Erről konkrétan túl sok visszajelzést nem találtam a neten. Az SRAM 1051-ről jókat írnak. Melyiket vennétek?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Nekem van talán egy ilyen,de normál tengelyes,csapággyal.Megnézzem?

Ja,de normál csapággyal van.

Áhh, várhat. Nagyon max fél év-egy év múlva lesz ebből úgyis csak valami. S valoszinuleg nem fogok se GXP se egyéb középcsapágyat venni, hanem maradok UT-nél, s ha lepottyan valami jó, olcsó fekete, kompakt, akkor lecsaphatok rá.

Csak nézegettem a középcsapágy árakat, és egyik rendszer sem ad olyan olcsót, mint az UT. Sokszor egy középcsapágy ára majd' fele a hajtókarénak, ami azért meredek.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

BB386. És csapágy kelleni fog. ha egyáltalán bármivel lehet ezt applikálni olasz középbe 

Nekem van talán egy ilyen,de normál tengelyes,csapággyal.Megnézzem?

Ja,de normál csapággyal van.

arpi07 módosította - 2014. február 06. - 19:37

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

BB386. És csapágy kelleni fog. ha egyáltalán bármivel lehet ezt applikálni olasz középbe 

Vejnecske módosította - 2014. február 06. - 19:36