Akaratlanul de nagyon viccesek a kínaiak, ezt úgy reklámozzák hogy "rear dearailleur pulley" és "Create your joyful life" ("teremtsd meg a boldogsággal teli életedet")

Amikor már a váltógörgő tartó csavarokat meg a kulacstartó csavarokat cserélgeti valaki, az is érdekes, bár kétség kívül lehet belőle is szép színeset szerezni 
Azért nem teljesen hülyeség mert ha összeszámolod hogy kb. 30 szabványcsavar (főleg M4-6) van egy átlag montin akkor lehet egy 50-100 grammot összespórolni ha mindet egyszerre lecseréled titánra
Arról persze ne beszéljünk hogy ugyanott vagy ha naponta egyszer fel és lefutsz a lépcsőn vagy a rajt elött köpsz hatot, csak arra kell figyelni hogy a startpisztolyost nem szabad eltalálni 
Egyébként nem zárom ki hogy a placebo hatása jelentős, ha valaki jól érzi magát mert "feltuningoltam vazze!" akkor biztosan jobban teker, akár sokat megy hegyre akár nem.
És a lyukakból milyen öröm lesz kipucolni az olaj és por mixéből összeálló dzsuvát.
Bááááááár - és akinek nem inge NE vegye magára - úgy vettem észre, aki ilyen csicsa alkatrészeket vesz, nem igazán jár komolyan terepre. Azt hiszi, ilyen cuccok miatt gyorsabban fog menni és könnyebben megy majd a gép fölfelé. De nem...
Vagy igen ? 
A lyukas görgőt én se vállalnám be az akadásveszély miatt, de praktikus szemszögből nézve azért sem mert oda üllepszik le a legnagyobb olajtrutymó, egy ilyen lyukasat tisztogatni különleges türelemjáték lenne.
Viszont elgondolkoztam rajta lyukas oldallapú lánccal kapcsolatban, ott jelentősebb a súlykülönbség de oda is bele megy a dzsuva ami sáros versenyen visszaadja a súlyt és a legrosszabb esetben még jobban bele is engedi a belső részekhez, és ezáltal nagyobb súrlódást okozhat.
Az ilyen szintű grammánniának elvileg csak élsportolóknak van értelme akik már tényleg kiedzették magukat, viszont azt hogy kb. 200g alatt nem érzed a súlykülönbséget nem azt jelenti hogy nem vagy egy pár másodperccel gyorsabb egy maratonon, mert az akár minimálisan alacsonyabb össztömeget mozgatni mégis kevesebb energiába kerül.