bazze én meg itt kajálok-zabálok a fórum felett, mert az ilyen csikkfájt pont arra jó
Na, de téma: a HG50-es nekem cca. 8k km-t bírt el egy campy soron, amin előtte "ellőttem" egy KMC alap hétsebis modellt, egy HG40-est és egy HG50-est is. a Sorban volt bőven, cserébe szép állapotú volt, és sikerült használtan eladnom ^^
a 10-es campag láncokkal "vigyázni" kell, mert a campag nem 0.75-nél javasolja a cserét, hanem 0.3-nál az erbetűs fekvetekerős pirosarculatos fórumra tettem be szkrínsotokat, amiben 10-11-es láncokat tesztelt a virslis fritz túrmag, és vicces módon kijött, hogy a 11-es campag láncok tartósabbak a 10-esektől. Pl. a 11-es chorus nagyon masszív, de a 11-es record már kevésbé, illetve, a 10-es record sem túl tartós egy 10-es velocéhoz képest.
A shimano 10-es láncait dicsérték nagyon, ellenben a sram leszerepelt és a kmc is.
SteZso szerint amúgy az Author egy fos, amit csak kevésbé sikeres és nem gondolkodó emberek vesznek, mert totál eladhatatlan és nincs jó ár:érték aránya sem Szerinte amúgy egy 10-es láncnak (miche v campag veloce) ki KELL bírnia 10k km-t legalább. Csodálkozott is, hogy én a velocét 6ezer után cseréltem.
Havernak a Tiagra 10-es szettben a KMC lánc 8ezer km-t volt fent, aztán azzal együtt adta el a bringát. Stílusfüggő is, gondolom.
Most a Korallon egy PC-850-est zúzok, előtte 1200 km-t mentem egy HG50-el, de összehasonlítani sem tudom a kettőt futásra-csendességre. A Sram jobb. Most cca. egálban vannak km-ügyileg. A 8s miche sor meg úgy néz ki, mint a 8s campag 2 szezon után