Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nekem eleve jó volt a menet, csak itt "divat", hogy minden középcsésze-behajtás előtt áthúzzák a menetvágót a középrészen, "frissítés" céljából :)

az más

én az elbarmolt, újravágott kombóra értettem

• Vejne kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

azért az újravágott nem feltétlen lesz tökéletes.

nekem eleve jó volt a menet, csak itt "divat", hogy minden középcsésze-behajtás előtt áthúzzák a menetvágót a középrészen, "frissítés" céljából :) 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

itt még az olaszt is újrametszik :) kb. 2 perc. Bár már jártam rosszul az olasszal: kieső hajtásoldali csésze, ha nem menetrögzítőzöd

azért az újravágott nem feltétlen lesz tökéletes.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ez BSA, és igen bicóboltokban újra tudják metszeni a menetet.

itt még az olaszt is újrametszik :) kb. 2 perc. Bár már jártam rosszul az olasszal: kieső hajtásoldali csésze, ha nem menetrögzítőzöd

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Azt hittem ez a BB30, de akkor én tudtam rosszul. Lényeg hogy menet van a vázban ami ferde és az a kérdés javítani lehet-e? Ha igen hol?

34317.jpg

Ez BSA, és igen bicóboltokban újra tudják metszeni a menetet.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Azt mondja a hivatalos Shimano írás, hogy az új 2x11-es hajtáshoz való átdobó 10 fogas tányérpárhoz való, máshoz nem lesz jó. Aztán olvasom a mai GT tesztben, hogy az általam annyira szeretett 38/24-es tányérokkal jön gyárilag a bringa. 

Hasonlóképp, valahol az elején azt írták, hogy a 11-es XT/XTR sor/váltó nem lesz keresztbe csereberélhető. Nos, valamelyik - asszem Canyon - bringán gyárilag volt XTR váltó, XT sor.

Na. Hun az igazság? :D

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

BB30-as váznál nincs menet a vázban, nem egészen értem amit írsz....

Azt hittem ez a BB30, de akkor én tudtam rosszul. Lényeg hogy menet van a vázban ami ferde és az a kérdés javítani lehet-e? Ha igen hol?

34317.jpg

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hello,

Tudja valaki hogy hol lehetne megjavíttatni a váz közép csapágy menetét?

Kicsit ferde jobb oldalon a menet, emiatt a közpcsapágy szorul, BB30 és átmenő tengelyes is.

Neten láttam hogy vannak menetjavító készletek ,de többe kerül mint egy váz, ezért gondolom van aki ezzel foglalkozik.

BB30-as váznál nincs menet a vázban, nem egészen értem amit írsz....

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Hello,

Tudja valaki hogy hol lehetne megjavíttatni a váz közép csapágy menetét?

Kicsit ferde jobb oldalon a menet, emiatt a közpcsapágy szorul, BB30 és átmenő tengelyes is.

Neten láttam hogy vannak menetjavító készletek ,de többe kerül mint egy váz, ezért gondolom van aki ezzel foglalkozik.

Atombike módosította - 2015. október 14. - 19:32

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

mi az a "tűrésálló"?

Nyelvújjítás :) Tűrőképes, gyűrés-álló -ra gondoltam.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

mi az a "tűrésálló"?

• Vejne kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Valami biomérnök nincs itt, aki sár-dzsuva-fémforgácszabáló GM baktériumok előállításán szorgoskodna? Az megoldaná a lánctisztítást, az olajat meg fennhagynák a drágák.

Nanotechnológia a jövő. Ráöntesz egy dekát, CTRL+F1 (csoportosítás ;)) és parancs "láncvédelem/tisztítás". A szükséges energiát a környezetből veszik (pl. rádiohullámok, hőmérsékletkülönbség, súrlódási energia ha kell) és folyamatosan mozognak, körbeveszik, kisajtolják lefelé a koszt. A nagyságuk miatt tűrésállók, nem nagyon kell pótolni, ha egy "sejt" elveszti a kapcsolatot leáll és szétbomlik környezetbarát részecskékre. PKI-val kódolva van hogy ne lehessen bezavarni/ellopni, ha másra kell nálad a kulcs és átugrik ahová kell :)

Igen, igazad van, de arányaiban azért más, mintha a földbe, lefolyóba kerülne. 

A levegőböl ugyanúgy belekerül a földbe, lefolyóba csapadékon keresztül. Az hogy átdobod más keritésén nem megoldás, mert az meg a saját szemetét fogja átdobni a tieden és ugyanott vagy, csak még van egy plusz konfliktus is a szomszéddal. A másik szempont meg hogy ha elégeted amellett hogy elősegited a melegház hatást még problémásabb vegyületeket is létrehozhatsz amik rákokozóak stb.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Jah, és Sram-ék előírják a minden bontás utáni új patentszemet, igaz én csalok egy kicsit, mert legalább 3x felhasználom. Szóval, ha összeadom a karbantartás összegét, mondjuk egy termékeny 13ekm-es évben, akkor nem biztos, h ez a gazdaságos.

Próbálj benzinnel takarítani, 2 liter egy évre simán elég. Flakonban szépen leülepedik a szemét. Sram 9s patentszemben nálam lehet vagy 5-6ekm.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

A legegyszerűbb ha összegyűjtöd a maradék koszos löttyöt és leviszed MOL kúthoz.

A napraforgó olaj maradékot is átveszik.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Attól hogy megy a légkörbe még nem környezetbarát :)

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Valami biomérnök nincs itt, aki sár-dzsuva-fémforgácszabáló GM baktériumok előállításán szorgoskodna? Az megoldaná a lánctisztítást, az olajat meg fennhagynák a drágák.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

think local, shit global. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

...Nagyon 1xű az ok. Aránylag olcsón kapom (500Ft/ nagy flakon) hatékony, és "környezetbarát", mert ami lecsöpögött azt meggyújtom és nem marad csak a nyoma. 

Attól hogy megy a légkörbe még nem környezetbarát :)

• Vejne kedveli ezt

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Simon: miért a féktisztító? Benzines, gázolajos (legalább arra használd, ha már másutt megbukott :) ) vagy hígítós mosás ugyanúgy kivisz mindent. :) Utána lehet applikálni száradás után a kenőanyagot.

...Nagyon 1xű az ok. Aránylag olcsón kapom (500Ft/ nagy flakon) hatékony, és "környezetbarát", mert ami lecsöpögött azt meggyújtom és nem marad csak a nyoma. 

• donciccio és Vejne kedveli ezt

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Simon: miért a féktisztító? Benzines, gázolajos (legalább arra használd, ha már másutt megbukott :) ) vagy hígítós mosás ugyanúgy kivisz mindent. :) Utána lehet applikálni száradás után a kenőanyagot.

szerk: mail jött dropboxról, beléptem, és ilyet is találtam:

https://www.dropbox....i_test.pdf?dl=0

:)

https://www.dropbox....nenten_Test.pdf

itt a "bewertung tretlager" táblázatban a chorus-centaur lánctányérok keménységét érdemes összevetni. Ahogy említettem, a teszt előtt 1 évvel még a centaur is chorus tányérokkal futott, aztán persze "olcsósított" a campag, az ár meg maradt.. :D

https://www.dropbox....ue (1).pdf?dl=0

ez a 2007.es centaur-rekord cikkje. NB: a centaur tányér kissé tartós anyagúra sikerült, muszáj volt olcsósítani.

Vejne módosította - 2015. október 12. - 06:09

• donciccio kedveli ezt