Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekem eleve jó volt a menet, csak itt "divat", hogy minden középcsésze-behajtás előtt áthúzzák a menetvágót a középrészen, "frissítés" céljából :)

az más

én az elbarmolt, újravágott kombóra értettem

• Vejne likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

azért az újravágott nem feltétlen lesz tökéletes.

nekem eleve jó volt a menet, csak itt "divat", hogy minden középcsésze-behajtás előtt áthúzzák a menetvágót a középrészen, "frissítés" céljából :) 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

itt még az olaszt is újrametszik :) kb. 2 perc. Bár már jártam rosszul az olasszal: kieső hajtásoldali csésze, ha nem menetrögzítőzöd

azért az újravágott nem feltétlen lesz tökéletes.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ez BSA, és igen bicóboltokban újra tudják metszeni a menetet.

itt még az olaszt is újrametszik :) kb. 2 perc. Bár már jártam rosszul az olasszal: kieső hajtásoldali csésze, ha nem menetrögzítőzöd

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Azt hittem ez a BB30, de akkor én tudtam rosszul. Lényeg hogy menet van a vázban ami ferde és az a kérdés javítani lehet-e? Ha igen hol?

34317.jpg

Ez BSA, és igen bicóboltokban újra tudják metszeni a menetet.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Azt mondja a hivatalos Shimano írás, hogy az új 2x11-es hajtáshoz való átdobó 10 fogas tányérpárhoz való, máshoz nem lesz jó. Aztán olvasom a mai GT tesztben, hogy az általam annyira szeretett 38/24-es tányérokkal jön gyárilag a bringa. 

Hasonlóképp, valahol az elején azt írták, hogy a 11-es XT/XTR sor/váltó nem lesz keresztbe csereberélhető. Nos, valamelyik - asszem Canyon - bringán gyárilag volt XTR váltó, XT sor.

Na. Hun az igazság? :D

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

BB30-as váznál nincs menet a vázban, nem egészen értem amit írsz....

Azt hittem ez a BB30, de akkor én tudtam rosszul. Lényeg hogy menet van a vázban ami ferde és az a kérdés javítani lehet-e? Ha igen hol?

34317.jpg

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Hello,

Tudja valaki hogy hol lehetne megjavíttatni a váz közép csapágy menetét?

Kicsit ferde jobb oldalon a menet, emiatt a közpcsapágy szorul, BB30 és átmenő tengelyes is.

Neten láttam hogy vannak menetjavító készletek ,de többe kerül mint egy váz, ezért gondolom van aki ezzel foglalkozik.

BB30-as váznál nincs menet a vázban, nem egészen értem amit írsz....

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Hello,

Tudja valaki hogy hol lehetne megjavíttatni a váz közép csapágy menetét?

Kicsit ferde jobb oldalon a menet, emiatt a közpcsapágy szorul, BB30 és átmenő tengelyes is.

Neten láttam hogy vannak menetjavító készletek ,de többe kerül mint egy váz, ezért gondolom van aki ezzel foglalkozik.

Edited by Atombike, 2015. October 14. - 19:32.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

mi az a "tűrésálló"?

Nyelvújjítás :) Tűrőképes, gyűrés-álló -ra gondoltam.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

mi az a "tűrésálló"?

• Vejne likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Valami biomérnök nincs itt, aki sár-dzsuva-fémforgácszabáló GM baktériumok előállításán szorgoskodna? Az megoldaná a lánctisztítást, az olajat meg fennhagynák a drágák.

Nanotechnológia a jövő. Ráöntesz egy dekát, CTRL+F1 (csoportosítás ;)) és parancs "láncvédelem/tisztítás". A szükséges energiát a környezetből veszik (pl. rádiohullámok, hőmérsékletkülönbség, súrlódási energia ha kell) és folyamatosan mozognak, körbeveszik, kisajtolják lefelé a koszt. A nagyságuk miatt tűrésállók, nem nagyon kell pótolni, ha egy "sejt" elveszti a kapcsolatot leáll és szétbomlik környezetbarát részecskékre. PKI-val kódolva van hogy ne lehessen bezavarni/ellopni, ha másra kell nálad a kulcs és átugrik ahová kell :)

Igen, igazad van, de arányaiban azért más, mintha a földbe, lefolyóba kerülne. 

A levegőböl ugyanúgy belekerül a földbe, lefolyóba csapadékon keresztül. Az hogy átdobod más keritésén nem megoldás, mert az meg a saját szemetét fogja átdobni a tieden és ugyanott vagy, csak még van egy plusz konfliktus is a szomszéddal. A másik szempont meg hogy ha elégeted amellett hogy elősegited a melegház hatást még problémásabb vegyületeket is létrehozhatsz amik rákokozóak stb.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Jah, és Sram-ék előírják a minden bontás utáni új patentszemet, igaz én csalok egy kicsit, mert legalább 3x felhasználom. Szóval, ha összeadom a karbantartás összegét, mondjuk egy termékeny 13ekm-es évben, akkor nem biztos, h ez a gazdaságos.

Próbálj benzinnel takarítani, 2 liter egy évre simán elég. Flakonban szépen leülepedik a szemét. Sram 9s patentszemben nálam lehet vagy 5-6ekm.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

A legegyszerűbb ha összegyűjtöd a maradék koszos löttyöt és leviszed MOL kúthoz.

A napraforgó olaj maradékot is átveszik.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Attól hogy megy a légkörbe még nem környezetbarát :)

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Valami biomérnök nincs itt, aki sár-dzsuva-fémforgácszabáló GM baktériumok előállításán szorgoskodna? Az megoldaná a lánctisztítást, az olajat meg fennhagynák a drágák.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

think local, shit global. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

...Nagyon 1xű az ok. Aránylag olcsón kapom (500Ft/ nagy flakon) hatékony, és "környezetbarát", mert ami lecsöpögött azt meggyújtom és nem marad csak a nyoma. 

Attól hogy megy a légkörbe még nem környezetbarát :)

• Vejne likes this

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Simon: miért a féktisztító? Benzines, gázolajos (legalább arra használd, ha már másutt megbukott :) ) vagy hígítós mosás ugyanúgy kivisz mindent. :) Utána lehet applikálni száradás után a kenőanyagot.

...Nagyon 1xű az ok. Aránylag olcsón kapom (500Ft/ nagy flakon) hatékony, és "környezetbarát", mert ami lecsöpögött azt meggyújtom és nem marad csak a nyoma. 

• donciccio and Vejne like this

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Simon: miért a féktisztító? Benzines, gázolajos (legalább arra használd, ha már másutt megbukott :) ) vagy hígítós mosás ugyanúgy kivisz mindent. :) Utána lehet applikálni száradás után a kenőanyagot.

szerk: mail jött dropboxról, beléptem, és ilyet is találtam:

https://www.dropbox....i_test.pdf?dl=0

:)

https://www.dropbox....nenten_Test.pdf

itt a "bewertung tretlager" táblázatban a chorus-centaur lánctányérok keménységét érdemes összevetni. Ahogy említettem, a teszt előtt 1 évvel még a centaur is chorus tányérokkal futott, aztán persze "olcsósított" a campag, az ár meg maradt.. :D

https://www.dropbox....ue (1).pdf?dl=0

ez a 2007.es centaur-rekord cikkje. NB: a centaur tányér kissé tartós anyagúra sikerült, muszáj volt olcsósítani.

Edited by Vejne, 2015. October 12. - 06:09.

• donciccio likes this