ez jól hangzik... de úgy tudtam, montiban a 48-as tányér a legnagyobb (szóljatok azonnal, ha rosszul tudom!)- vagy te országúti tányérra gondoltál monti hajtómûre?
ha jól figyeltem, ezek a nagy, 52-es-53-as tányérok ötcsavaros rögzítésûek, ezek szerint olyan hajtókar kell hozzájuk. (feltételezve, hogy MTB karra felrögzíthetõek, amirõl nem tudom hogy így van-e)
apró bökkenõ, hogy a mostani hajtó egy turney, ami nem cserélhetõ lánctányéros. de úgyis szeretnék valami komolyabb hajtómûvet, ami könnyebb is.
Van nagyobb lánctányér monti hajtómûre is, dh-sok használnak nagyot.
A monti lánctányér lehet 4 v. 5 csavaros(de nem egyezik meg az országúti lánctányérral, mert máshová teszik a lyukköröket), a maiak inkább már csak 4 csavarosak. Figyelni kell a lyukkörre,mert ott is lehetnek eltérések(akár 4-4 csavaros között is).
A tourny-n valóban nem cserélhetõ a tányér, az a hajtómû arra jó, ha elkopott felteszed az íróasztalodra, s huzatban nem viszi el a szél a papírokat.
HA komolyabbat veszel akkor a tengely szélességével (ha nem integrált) is könnyen be lehet állítani, hogy akár az országúti kar is kényelmesen elférjen a láncvillától, de ne is tekerj feleslegesen nagy terpeszben. Nekem nem volt szerencsém isis-octalink megoldáshoz, így majd aki abban jártas megválaszolja, hogy milyen szélességû tengelyek léteznek.
Ha integráltat veszel akkor pedig be kell probálni a vázba az országúti hajtómûvet, hogy a lánctányérok találkoznak-e a láncvillával.
Viszont az országúti karra nem tudsz kissebb tányért feltenni, azaz ha a késõbbiekben rádöbbensz, hogy szeretnél erdõben, dombon, hegyen tekerni... Érted!