Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Az meg mondjuk elég morbid, ha a nyár óta így járkálsz vele, mert a kart nem is tudod annyira ráhúzni, hogy megütközzön a csapágyakon, így meg simán csúszkálhat jobbra-balra az egész cucc. Valamit azonnal rakj alá.

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Igen HL2-es
Lehet nekem is ilyen egyedi hézagoló éne, mert nekem is gyakran kezd recsegni. Ilyenkor álltalában kiszedem megtisztitom, bezsirozom, azt visszarakom. De eléggé unom, mert kb 1000km meg kell csinálni:( szoval ha van valkinek valami jó ötlete szivesen várom. Mondjuk attól is lehet, a recsegés, hogy csak az egyik alátét van meg:chin: mert nem tudom mikor hagytam el, csak ma tünt fel amikor tisztitottam. Amikor nyáron tisztitottam akkor nemtom, hogy megvolt e nem emlékszem:)
Ja ha neked is HL 2-es van akkor az is érdekel, hogfy hol lehet ilyet csináltatni, vagy neked honnan van?

Igen, ez az egyetlen megoldás, mert a mûanyag hézagolókkal minden vázban idõrõl-idõre fellazul, rendre utána kell húzni, és akkor megszûnik. Nálam ez meg baromi sûrûn jelentkezik, mert havi 3000km-t tekerek. Gépmûhelyben csináltak hozzá alu-ötvözetbõl, azzal koppra meghúzod, és meg se moccan. Ha kell a mûanyag, a tiéd.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Igen HL2-es
Lehet nekem is ilyen egyedi hézagoló éne, mert nekem is gyakran kezd recsegni. Ilyenkor álltalában kiszedem megtisztitom, bezsirozom, azt visszarakom. De eléggé unom, mert kb 1000km meg kell csinálni:( szoval ha van valkinek valami jó ötlete szivesen várom. Mondjuk attól is lehet, a recsegés, hogy csak az egyik alátét van meg:chin: mert nem tudom mikor hagytam el, csak ma tünt fel amikor tisztitottam. Amikor nyáron tisztitottam akkor nemtom, hogy megvolt e nem emlékszem:)
Ja ha neked is HL 2-es van akkor az is érdekel, hogfy hol lehet ilyet csináltatni, vagy neked honnan van?

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Várj, várj, ez HOLLOWTECH II-es?

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Nincs ötletetek, hogy hol tudok szerezni alátétet az LX hajtomüvem monoblockjába. Ilyen kis müanyag gyürü, de az egyik valahogy elveszett. Mondjuk nem tudom, hogy hogyan, az is lehet, hogy tisztitáskor gurult el,de nem találtam, pedig mindent átnéztem:(
Így most csak az egyik oldalon van.

Nem fogod elhinni, de hever itthon egy pár darab. Én már nem ezt, hanem egyedi alumínium hézagolót használok, mert enélkül folyamatosan fellazulnak a csészék, és elkezd recsegni a cucc a vázban.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Kérdezd meg thez-t priviben, hogy külön vásárolható e, õ a bennfentes Shimano ügyben!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Nincs ötletetek, hogy hol tudok szerezni alátétet az LX hajtomüvem monoblockjába. Ilyen kis müanyag gyürü, de az egyik valahogy elveszett. Mondjuk nem tudom, hogy hogyan, az is lehet, hogy tisztitáskor gurult el,de nem találtam, pedig mindent átnéztem:(
Így most csak az egyik oldalon van.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Sziasztok!

Szimpatizálok ezzel a Saint hajtással, gondolok én itt konkrétan a "hátsó részre" tehát a hátsó agyra és az arra szerelhetõ váltóra.

Heyhó,
ha amellett döntesz, hogy cserélsz, akkor elsõnek gyõzõdj meg róla, h kompatibilis-e a váltó a vázaddal, már volt ezzel pár embernek problémája.
Én nem látok különösebb rációt a cserében.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
az új hussefel csak howitzerrel jó

de ha találsz még valahol régebbit, az jó lesz a gigapipe isis monoblokkra is

hussefelt és holzfeller is létezik két tányér+rockringes verzióban
Autist Team:)

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy csak én nem találok kéttányros fr hajtómûvet ami jó lenne a giga pipe-ra,vagy tényleg nem igazán lehet itthon kapni,illetve,hogy tényleg csak a howitzerrel lehet e használni a hussefeltet?Elõre is köszi!!
Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kicsit nehezebb lesz, es kicsit erosebb is, es valszeg egyiket se fogd eszrevenni.

ha epitenel bringat a semmibol, azt mondanam vedd meg, de egy novatec/XT paros szerintem a hetkoznapi bringasok 90%-anak tokeletes lehet. nem hiszem hogy ertelmes dolog lenne raaldozni a fejlesztesre.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!

Szimpatizálok ezzel a Saint hajtással, gondolok én itt konkrétan a "hátsó részre" tehát a hátsó agyra és az arra szerelhetõ váltóra.Mivel marha dög drága ezért nem fogok egybõl fejest ugrani a buliba ezért szeretnélek titeket megkérdezni hogy ki mit tud errõl, mennyire éri meg, mennyivel jobb mint a hagyományos váltópapucsos megoldás???Jelen esetben nekem Deore XT-van egy Novatec átütõs agyal tehát ezzel szemben mi a negatívum/pozitívum mennyire érné meg ledobni ezt a rendszert egy Saintért?

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Lehet, hogy az eurobike, vagy valami kiállítás volt...

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Valahol, valamikor olvastam valamit (túl konkrét, nem? :)...) szíjhajtásos bringáról, találkoztatok már ilyennel, tud valaki errõl?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az fsa-nak is van, az is 2-3k huf.
nekem az xtr-ben az volt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
2-3 ezer forint az egész.
truva, shimano.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Az Ultegra az Ultegra, de lehet kapni normális áron is.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
köszi a válaszokat! mostmár értem, hogy mi akar ez lenni...azért annyira nem olcsó megoldást...az ultegra hajtómû gyári önlehúzó csavarja 8000ft/pár...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
önlehúzó gyürü, a hajtómücsavaron levõ müanyag gyürü helyére.
ahogy csavarod kifelé a csavart, az távolodik a tengelytõl, de a hajtókarból nem tud kijönni - húzza lefelé a tengelyrõl azt is.
okos, kreatív és filléres megoldás, nem kell tartani a kiszakadó menetbõl a hajtókarból, nem kell külön szerszám, na meg villáskulcsok.

ha valaki sürübben szereli a bringát, a hajtómüvet, érdemes beszerezni egy pár ilyet.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
lehuzza a hajtomuvet mikozben kicsavarod a tengelybol.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...