Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Szélesebb monoblokk kell, kisebb a láncvonal mint kellene... Ill ha újabb monoblokk, vagy integrált, akkor rossz az alátételezés...

'06os serpens, z-maxszal... láncvonalat érintõ változás nem volt, truva blaze

a 2000km elég karcsú, elég kíméletesen bánok a hajtásommal, úgyhogy annál több lenne sztem, de az rettenet kevés, s-rõl 5-8000 között hallottam
kezd egyértelmû lenni a választás

köszi

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

...mit lehet csinálni egy elsõ váltóval, ha kistányéron beleér a kerékbe... :-/ párhuzamosan van a lánctányérokkal, csak most vettem észre, h a z-max külsõ bütykeit veri

köszi

Szélesebb monoblokk kell, kisebb a láncvonal mint kellene... Ill ha újabb monoblokk, vagy integrált, akkor rossz az alátételezés...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
én is így emlékeztem. azt viszont meg tapasztalt felhasználók mondták rá, hogy max 2000 km.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

sziasztok

de az xt mindegyiknél könnyebb, xt váltóval és s lánccal, truva hajtókarral, melyik a jobb?

a piros sram meg az xt, grammra egy súlyban vannak...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
a shimano sorok sokkal tartósabbak.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
sziasztok
nem akarok s vs sram vitát kirobbantani, csak nem találtam választ a fórumon...
xt v 990es fogsort vegyek?
990bõl is 2 fajt van, a pirosított, edzett trapézzal, ami piszok drága és a régebbi.
de az xt mindegyiknél könnyebb, xt váltóval és s lánccal, truva hajtókarral, melyik a jobb?

a másik kérdésem, h mit lehet csinálni egy elsõ váltóval, ha kistányéron beleér a kerékbe... :-/ párhuzamosan van a lánctányérokkal, csak most vettem észre, h a z-max külsõ bütykeit veri

köszi

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Alapállapotban 73-as házszélességnél csak a jobb, tehát a lánc felõli oldara kell 1db. Ha mindez 68-as, akkor jobbra kettõ, balra pedig egy, és nem függhet a láncvonaltól, mert ha eltolod valamerre ehhez képest, akkor már a hajtókarok nem lesznek egyforma távolságra, az egyik kicsit beljebb, míg a másik kicsit kijjebb lesz a váz középvonalához képest. Tehát nincs variáció. Recsegni pedig a fellazulástól szokott, úgy látszik a gyári mûanyag gyûrûk túl puhák, és engedik a csészéket, alu hézagolókkal ez a probléma teljesen megszûnik.

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Na pont ez a bajom, mivel nem lehet koszos, mert most takaritottam ki, és rendesen is meghuztam, mondjuk megtépni nem akartam. Ugyhogy mostmár teljesen nem tudom. Ezért gondoltam erre a rohadt gyürüre, de akkor ugy tünik, hgy ez se jött be.:(

A lánctányércsavarokat old meg, vedd le a tányérokat, kis tisztítás, majd újra tedd vissza. Némi kenõanyag is mehet a menetekre. Kb. két hét múlva kicsit húzz utána a tányértartó csavaroknak. A tisztítás során a csavarok, anyák meneteit és a csillag felfekvõ felületét is alaposan.
Ezek után már nem fog recsegni a holoowtech II.

Üdv!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de a gyürü miért recsegne?:)
akkor tud recsegni egy fém alkatérsz ha por van rajta/benne.
megtépni meg megkell, igaz csak ésszel

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

a recsegést sosem gyürü ottléte vagy nemottléte okozza:)
ennél sokkal sokkal egyszerübb oka van: koszos:)
vagy nincs meghúzva. vagy hasonlo vicces ok.

Na pont ez a bajom, mivel nem lehet koszos, mert most takaritottam ki, és rendesen is meghuztam, mondjuk megtépni nem akartam. Ugyhogy mostmár teljesen nem tudom. Ezért gondoltam erre a rohadt gyürüre, de akkor ugy tünik, hgy ez se jött be.:(

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a recsegést sosem gyürü ottléte vagy nemottléte okozza:)
ennél sokkal sokkal egyszerübb oka van: koszos:)
vagy nincs meghúzva. vagy hasonlo vicces ok.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Na ITTEN megtaláltam majd hazamegyek azt jól megfejtem:)
De ahogy nézem szerintem nekem a mindkét oldalra 1-1 kell.
Köszi a segitséget.

Edit:
És ha nem ez akkor mi okozhatja a recsegést?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
csak ismételni tudom magamat :)

edit: az ábrát nézd

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

honnan gurult el?:) és hány db?:)

Na ez jó kérdés hétvégén szétszedtem, mert recsegett, és csak a job oldalán volt a balon pedig nem. Azt hittem azért recseg, mert nincs ott is, de mostmár nem vagyok benne biztos. Egyéb ötlet? Vagy mindenképpen kell lennie mindkét oldalon, csak az változhat, hogy mennyi?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
70 az az olasz monoblokk.
68 v 73. nézd meg a leírását a hajtókarnak, abban bennevan mekkorához hány gyürü kell, és a láncvonaltól függ hova kell tenni, melyik oldalra.
honnan gurult el?:) és hány db?:)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Na jó most igy nem tudom fejböl mekkora a házam meg nem is vagyok othon, hogy megmérjem.
Tehát meiknél hogyan kell?
Ha jól tudom 2 méret van az egyik 68 talán a másik meg valami 70 de nem vagyok bitos. Javitsatok, ha tévedek.

Egyébként egy 2004-es TREK 6700-as ról beszélünk.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
monoblokkházszélességtõl függ..:)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Mindkét oldalra kell ez a müanyag hézegoló gyürü? Mert a jobb oldalo van 1 db és azt mondták az egyik boltban, hogy csak oda kell bal oldalra meg nem. Akkor most hogy is van ez?

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

Ha kell a mûanyag, a tiéd.

Privi ment.
Köszi

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
off:

ksyp: ha 15percen belül eszedbe jut valami, lehetõleg használd a módosítás gombot.
ingyenes :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda