Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Értem!Ilyenkor gondolom szükségem lesz hosszab csavarokra ugye?
Hát majd meglátjuk millesz egyenlõre még nem az enyém az a láncvezetõ jelenleg a Boxom van de nemakarom lecserélni szal lehet átalakítom ugyanis 46 fogashoz való nekem meg 42 es a tányérom.Ahogy méricskéltem elméletileg elférne a linkplate ha letakarítanám a boxguide tetejét és lehet elkapom a sikítót és le is fogom ugyanis úgyse lesz nekem 42 nél nagyobb tányérom max kisebb.NAh mindegy köszi a helpet meg pikcsört majd írok mire jutottam a dologgal!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a belsõ átmérõje azonos egy tányér belsõ átmérõjével, így kivülre kerül.
a tányérod pedig ugyanoda, csak belülre.
egy nomrál(vagyis 4) csavart tartja õket, egyik felét az anya másikat ugye meg nem

a c alaku lemez meg takarodik a belsõ "tányérral" a monoblokk alá...

nem hiába nem találtad, hisz magyar "találmány"..:)

ugyanúgy kéne felkerülnie mint, a képen az enyémnek.

elvileg semmi fennakadás nem lehet, így kéne müködnie.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
ahham!
Köszi ez a kép jól jött!Tehát akkor tányér le go belülre és rockring föl?
Csak az a baj hogy ez nem lesz ilyen egyszerû!Elmondani sajnos nem tudom képet meg nem találtam róla neten de egy STG láncvezetõrõl van szó!Ott a külsõ részt kell felrakni a lánctányérhoz de nem olyan mint egy rockring!Neten én errõl nem találtam képet sajnos ide meg nemtudok berakni képet ezért bekartam megjelenítendõ képnek a cuccost.Van ugya a görgõs rész az megy be a mono alá a másik amin a felirat van pedig a hajtókarra.De hogy tudom én azt rátenni?Látszani fog majd a képen hogy a csavarhelynél nincs ott az a perem amivel felfekszik a hajtókarra hanem kör alakú az egész.Tudom kicsit idiótán írtam le de nemtudom jobban remélem veszed az adást :D !

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Belülre nem lehet teni a tányért!Fene egye meg hogy nem tudok ide képet betenni sokkal egyszerübb lenne a dolgo mert látnátok a láncvezetõt meg mindent!Nah mindegy elnézést hogy kicsit koplikáltan írtam.Nemtudom hogy lesz jó az a láncvezetõ de valamit ki kell találnom mert a jelenlgei Boxguide-om sürgõsen le kell cserélnem mert a linkplatet nem tudom állítani tõle mert beleér bizonyos fokozatokban.Azt a láncvezetõt meg hogy fogom ráoperálni azt meg megint nemtudom.Amit még nézegettem és talán jó lenne az az Acor láncvezetõje az a nagy de van havernak és irdatlan retek megoldás (legalább is szerintem) az elférne de azt ha igyen adnák se kéne (õ is lekpta egy hét után).Szal nemtudom milesz meg hogy hogyan oldom meg a Saintot.Egyáltalán a sima egy tányérosra lehet rockringet tenni?

kukucs:asszem kicsit reszeltem még egy korábbi karra a lánctányért, így simán jóvolt.
asszem egy truva tányért mentettem át(38as), a saint sajátja egy picit vastag volt ahhoz hogy jól be tudjam lõni a terelõt hozzá.
amúgy kép:
http://dolog.uw.hu/saint-nagy.jpg

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Hali!
ha használtan veszek egy ss kereket, persze rajta a fogaskerékkel, akkor azt tudom majd új lánccal használni? nem fog szarozni, mint a használt koszorúk?
egy ss fogaskerék mennyi is?

a menetes, nem racsnis 400 (vagy 450?) a Zp-ben
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
Hali!
ha használtan veszek egy ss kereket, persze rajta a fogaskerékkel, akkor azt tudom majd új lánccal használni? nem fog szarozni, mint a használt koszorúk?
egy ss fogaskerék mennyi is?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Belülre nem lehet teni a tányért!Fene egye meg hogy nem tudok ide képet betenni sokkal egyszerübb lenne a dolgo mert látnátok a láncvezetõt meg mindent!Nah mindegy elnézést hogy kicsit koplikáltan írtam.Nemtudom hogy lesz jó az a láncvezetõ de valamit ki kell találnom mert a jelenlgei Boxguide-om sürgõsen le kell cserélnem mert a linkplatet nem tudom állítani tõle mert beleér bizonyos fokozatokban.Azt a láncvezetõt meg hogy fogom ráoperálni azt meg megint nemtudom.Amit még nézegettem és talán jó lenne az az Acor láncvezetõje az a nagy de van havernak és irdatlan retek megoldás (legalább is szerintem) az elférne de azt ha igyen adnák se kéne (õ is lekpta egy hét után).Szal nemtudom milesz meg hogy hogyan oldom meg a Saintot.Egyáltalán a sima egy tányérosra lehet rockringet tenni?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Nem arról van szó, hogy az eredetileg kívül levõ tányér nem illeszkedik a középsõ helyre?
Mert nekem a gagyi ruktionnal ez volt. A nagytányért nem tudtam a középsõ helyére feltenni, mert átmérõben 1 vagy 2 mm-el nagyobb a csillag átmérõje. De kise reszelgetéssel (mármint a tányéron) orvosolható.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
elolvastam kétszer mire megértettem gecc :)
saint-re belülre nem lehet tenni a tányért?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!

Saint hajtómûvel bíbelõdök és remélem tudtok segíteni.Szeretnék venni olyan láncvezetõt ami két görgõs és olyan mint egy rockring és négykaros (tehát a belsõ része felkerül a középrészhez azon van a két görgõ és olyan mint egy belsõ rockring a külsõ része pedig felkerül magára a hajtómûre a lánctányéros oldalra akár egy rockring).Namost nekem egy tányéros Saintem van és nézegettem és egyenlõre nem igazán tudom hogy hogy fog erre felmenni a láncvezetõ külsõ része ugyanis nem olyan mint a Hussefelt.Ott fogtam lecsavaroztam a lánctányért és a négy kar belsõ részére tettem és már volt is hely a rockringnak de itt nemtom hogy van elég ha csak hosszabb csavart teszek be és kész?Aki tudja a megoldást vagy ilyenje van vagy akármi kérem ne tartsa magába a trükköt!Elõre is köszönöm!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
idonkent latni rf-ket sokat
/szabvanyos csapi bennuk istenem.../

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
shimano bb-un53/54. a regis syncrosok voltak tartos darabok, meg a Race Face is. de ilyeneket mar sztem nem nagyon talalni. sajnos.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Hát nekem a Shimano BB-UN26-om birta 3-4 honapig a durvulást, és még mindig egész jo álapotban van, bár azota már rég le lett cserélve, most egy dobozban porosodik...de szerintem tulélte volna 1 évig is...Olyan 2000 párszáz pengöért lehet kapni ha jol emlékszem.

wishmaster

wishmaster

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
üdv. kéne valami megbízható négyszöges monoblokk, enyhébb durvulásra, olcsón:)
mit ajánlotok?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ha már tányérok: :)

Feltöltött kép

és itt egy nagyon komoly összeállítás:

http://www.bikecult..../chainring.html

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en is feltettem ket FSA-t a shimanok helyett. mondjuk konnyites is volt a dologban, mivel a kozepso shimano acel volt... meg ultraszexin neznek ki
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Pedig nem is. :) De tényleg nem kopott még el.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Hihi, még egy dolog: a kistányérom már 3 éve az eredeti Shimano...nyilván, mert az tartós...:D

izomszagot érzek... :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

FSA tányéroktol óvakodjatok ! Nagyon puha az anyaguk, akkor már inkább Gebhard, bár az FSA nagyon szép, ezt el kell ismerni. De többen szidják, hogy nem jók.

Ehhez képest nálam 15ezret kibírtak, nagyrészt terepen...mondjuk tény, hogy nem egy Raceface...de a Shimano 2-3000-es futási idejéhez képest "ultratartós"...

magellanboy;
Sajna idén én szinte csak nagy dzsuvában versenyeztem, ez egy ilyen év volt. Tehát tény, hogy egy jó kis strapateszt. De a Shimano-k nekem a dakarozástól is elkoptak - túl hamar. Persze relatatív, nyilván csak egymáshoz képest lehet a különbözõ tányérok kopásállóságát összevetni. Pl amikor még STX-RC-vel tekertem évi 2000-et, azt gondoltam, hogy tartós a Shimano...most, hogy havi 1000-et megyek, már kicsit más az ábra... A lánctányér azért ritkán ugrik, akkor már inkább a fogsor fog...(egyébként én is tisztántartott, 3-láncot-forgatós rendszerrel megyek...)

Hihi, még egy dolog: a kistányérom már 3 éve az eredeti Shimano...nyilván, mert az tartós...:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nicolai gboxx-ok is ilyesmivel mennek

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...