Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

ismét: nem csak saint, jó a hone is. semmi mással nem megy.

Akkor félreinformáltak?Amúgy itt most nem a kerékagyon van a hagsúly az most mellékes!Én több embertõl hallottam hogy állítólag a Saint váltóra fel van rakva egy kis kiegészítõ alkatrész aminek hála felmegy a tengelyre.Ha ennek a kis toldaléknak kiszeded a csavarját akkor lejön róla és máris olyan mint egy hagyományos váltó ergo mehet fel a jól megszokott váltópapucsra!Akkor ez kamu lenne ezek szerint?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
kivéve némelyik XTR és DURA ACE dobozban, illetve zacsisban:)
és még jópár márkában van hozzá szerszám, PRO, és egyéb.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
maga a mûanyag kulcs (tl-fc16) az valami bruttó 250 huf kiskeráron. ezzel kell felszerelni a hajtókart.
a monoblokk kulcs a drágább (tl-fc32)
egyik sem alaptartozék.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
alátéteket szoktak, ha HT2-es a cucc, a szerszám az nem jellemzõ, de HT2-es monoblokk behajtó kulcs + olyan kis basz, amivel a bal oldali kart lehet rendesen ráhúzni együtt 3000-3500 FT, attól függ, hol veszed (én pl bringabutikban vettem 3000 ért a kettõt)...amúgy én lx-et vennék, nekem jobban bejön ez a hogyismondjam? "élesített" forma, mint az xt kerek formája, és szerintem ma az egyik legjobb ár/érték arányú hajtómû a ht2-es lx. meg nincs is pénz xt-re.:( amúgy miért fontos az, hogy alu vagy acéltengely?

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
köszi a segítséget mindenkinek

hát val'szeg XT lesz belõle, ha összejön!
Egyébként egy ilyen nem belépõkategóriás cucchoz adnak olyan kiegészítõket mint pölö: alátétek vagy esetleg szerszám?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
isten ments, hogy miattam fázz meg:) inkább elhiszem nektek bemondásra

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Az van benne, kicsvartam múltkor és nincs is súlya gyakorlatilag...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

az XT-n gyárilag alu csavarok vannak?

a 2007-es katalógus szerint igen. ha akarod megnézem az én hajtókaromat, de hideg van odakinn :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
az XT-n gyárilag alu csavarok vannak?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
És mi van, ha vesz egy Lx-et, elhasználja a tányérokat és csak aztán vesz könnyebbeket? :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
vagy vesz lx-et, és kezdésnek kicseréli az acél kistányért és az acél lánctányércsavarokat. és akkor lehet eléri az xt-t súlyban. persze lehet árban is. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és az alu tengely lenne az elõny?:) mármint véletlenül van az lx feletti kategóriában mindnek acél tengelye?
tányért késõbb is tud hozzá venni pl lx-re valót, vagy bármi mást.. ha megteheti az xt-t vegye, könnyebb és szebb. ha viszont spórolni szeretne, akkor az lx.

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

sziasztok!

Éppen hajtómû vásárlás elõtt állok és van két kiszemltem FC-M580 és FC-M760.
Nem tudok dönteni a kettõ között. Ami különbséget találtam az az ár ;) meg a grammok!
A véleményetekre lennék kíváncsi melyikbe érdemesebb beruházni!?

Én ma az LX-et venném. Jóval olcsóbban, súlyban-merevségben is majdnem ugyanazt tudja mint az XT. A lánctányérok is alig a 2/3-ába kerülnek hozzá. Más design és az LX-nél a tengely is aluból van. LX. LX.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
sziasztok!

Éppen hajtómû vásárlás elõtt állok és van két kiszemltem FC-M580 és FC-M760.
Nem tudok dönteni a kettõ között. Ami különbséget találtam az az ár ;) meg a grammok!
A véleményetekre lennék kíváncsi melyikbe érdemesebb beruházni!?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ismét: nem csak saint, jó a hone is. semmi mással nem megy.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!

Légyszi erõsítsetek meg mert kétségeim vannak!A Saint váltót nem csak és kizárólag Saint agyal lehet használni ugye?Én úgy tudom hogy az az adapter szerû bigyó leszedhetõ róla és akkor rendesen felmászik váltópapucsra is!Jól tudom én ezt a dolgot vagy félre vagyok informálva és mindenképp Saint agy kell hozzá?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem 951-esem van, de a boltban pl minden bringara azt teszunk, kiveve ha valami jobb, akkor szoktunk 971-est vagy megjobbat.

sztem nem rosszak
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Van már valakinek hosszútávú tapasztalata az új 9es Sram láncokról (951, 971, 991)? Fõleg a kopásállóság érdekelne, nem vagyok egy láncszaggató. Csak az oldallapok lettek átdolgozva és az anyaga/felületkezelése maradt a régi? Nekem nagyon úgy tûnik mintha 951~49, 971~59, 991~69 v.99. Jó lenne valami viszonyítási alap mert én jelenleg PC69est nyúzok, de a családban már megfordult 49es és 59es is.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
OK!
Köszi!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
:)
nem hosszabb, hanem a normális "3 lánctányéros" csavarszett kell hozzá, nem az 1 tányéros. (azaz amit bármely 3 tányéros hajtómûböl kiszedsz)