Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
basszus akkor inkább a '06-os aliviot?mert az isoflow karjának az a hajlítása...juj! mert egy árban van az alivioval nagyjából, de akkor nem veszek.vagy esetleg valami b+ hajtómû?mindegy milyen csak négyszögtengelyes legyen és férjen bele a 7000-be!mert nézhetem az ebike-on de hátha nem tudom hogy melyik a jobb:D értetek remélem köszike pápá

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mondjuk nekem már hajlott, sõt, tört el tengelyem (XT elsõagyban), de nem imbolygott :) - Tök hirtelen meglazult, s lett vagy fél-fél centi holtjátéka. Mire beértem a célra a csapágygolyók porrá õrölték a csészék maradékát, tehát teljes kibelezés / javítás lett a vége.

A kezetta viszont idõvel kikotyogósodhat - azaz a holtjátéka kicsit nagyobb lesz az egészségesnél.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Mindenképp kell kicsit imbolyognia a kazettatestnek, (shimano kompatibilis agynál), mert az a váltást is segíti. Az hogy kicsit kotyog, természetes, hisz egy "bonyolult", forgó szerkezet, és muszály hogy lazán forogjon, így lazábbak az illesztések tûréshatárai. Menet közben az erõhatásokra úgyis összefeszül. A tengely tuti nem hajlott el!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Amikor a novatechemben elhajlítottam a tuning alu tengelyt akkor brutálisan ment jobbra-balra a kazetta.

A sebesség mindent megold.

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

itt is felteszem a kerdest: szerintetek ha a hatso XT agyban van egy kis imbolygas, marmint nem az agyban, hanem megtekerve a fogaskoszorun latszik, hogy imbolyog egy kicsit, akkor a tengely ferdult el? Ha igen, akkoran valami jelentosege? Erdemes kicserelni a tengelyt? Ill. mennyibe faj egy XT tengely?

Egy kicsit mindig is fog. Csak egy kicsit, az tök normális. A kazettának is van lógása.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
elöször nézd meg a fogsort nem e lazult fel a csavar ha nem akkor kapd le és néz meg a kazettatestet kotyog-e valsz fog inentöl esetleg lelazulhatott bár ez ritka eset vagy megkopott és lóg egy kicsit ilyenkor szétkell kapni és látszani kell a hézagolokkal de inkább kotyogjón mint szoruljon az én kazimat 3szor kaptam szét és a végén ugy raktam össze ahogy vokt:)továbra is lóg:D de 10 kazibol 8egy PICI kotyog ugyhogy nem nagy gáz

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Pécs és nemtudom hogy van-e nekik még..
megaztán az 1100-re se tenném a nyakamat de 1000 1-200huf..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Lord_Leslie! Hol vetted annyiért? Vennék én is! :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
xt-hez is lehet tengelyt kapni, apróalkatrészként - ha szükséges.
de nem a tengelyen múlik.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Xtr gyorszárat 1100ér vettem ~féléve
a kazettatest lazult meg inkább szerintem.

edit: ja igen, ugyanannyiért volt XT is..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
XTR tengely van az biztos, asszem 2000Ft darabja.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

itt is felteszem a kerdest: szerintetek ha a hatso XT agyban van egy kis imbolygas, marmint nem az agyban, hanem megtekerve a fogaskoszorun latszik, hogy imbolyog egy kicsit, akkor a tengely ferdult el? Ha igen, akkoran valami jelentosege? Erdemes kicserelni a tengelyt? Ill. mennyibe faj egy XT tengely?

Szerintem ha a tengely hajlik el atól nem imbolyog a kazettatest. A tengely nem forog menet közben... Lehet h. meglazult kicsit a kazetta, lehet h. egyszerûen ilyen. Nekem eddig minden agynál elõjött az imbolygás de engem nem izgat. Asszem Yasec Octadrive hátsóagya küszöböli ki az agytest és a kazettatest összefûzése miatt fellépõ imbolygást. Ha baromságokat beszélek nyugodtan javítsatok ki.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem hiszem hogy van olyan külön hogy XT-tengely..
szerezz bele vmi jó alutengelyt és meg van oldva..

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
saint, 45-50 körül...:)
atomlab agyak, a 10-es 22 ezer talán.

www.bemp.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Csak egy elméleti kérdés. Van olyan hátsó agy, aminek tartós a racsnimechanikája és 10es átmenõtengelyjel használható (nem novatechre és b+ra gondolok), és ha van melyik az és mennyibe kerül?

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

LX es Hone kozott pedig annyi, hogy a kar es a csillag talalkozasat kell figyelni, az egyik el van forditva 180 fokot ha megnezitek.

Sokáig néztem, és szerintem az nem megfordítva van, csak egy kicsit más. Amúgy minden tekintetben matt ugyanaz a hone meg az lx. A szín más.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

valaki tudna véleményt vagy tapasztalatot mondani a Truvativ Isoflow hajtómûrõl?mert láttam 100 ezres bringákon is de amúgy meg 6000-ért lehet kapni!

Jah és ha azt veszel lánctányérokat cserélj, mertz voltmár olyan is hogy az elsõ nap elhajlott...(nem egy szumós volt a gyerek.)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

valaki tudna véleményt vagy tapasztalatot mondani a Truvativ Isoflow hajtómûrõl?mert láttam 100 ezres bringákon is de amúgy meg 6000-ért lehet kapni!

Edzõgépre megteszi, az ilyen ócsó és rugalmas cuccok esetén jó ha nem pozícioált az elsõ váltó, így nincs gond azzal h. beletekeri az ember a láncot a váltókalitkába.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Olcsó alsókategóriás hajtómû, rugalmas, gyenge, nehéz, de az egész a súlyodtól függ.
A leírását keressd a biker.hu -n vagy a truvativ.com -on.