Kicsit vitatkoznék!
Nekem a kilences is bírja kb. olyan jól mint régen a hetes. Mivel sokkal több fokozatot használsz és jobban meg tudod választani az optimális áttételt kevésbé nyûvöd a rszt.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Started by
Cybe
, 2003. July 27. 12:04
Posted 2007. May 11. - 23:54
Posted 2007. May 11. - 23:39
Igaz. a 8as rendszer tényleg jobban bírja, az említett okok miatt.
A sebesség mindent megold.
Posted 2007. May 11. - 23:35
Hellóbelllóó!
egy olyan kérdésem volna...lehet hogy együgyû de szükségszerû.
nos a 8as fogaskoszorúnál a lánckerekek strapásabbak mint egy 9sebességesnél?
merthát olyant halottam, hogy ugyanakkora hosszra (eggyel:))több kereket helyeznek el..ezáltal keskenyebbek a fogaskerekek....ez most igaz vagy hamis?
vagy tulajdonképpen érezhetõ ez a fizikális különbésg már ha van vagy nincs vagy mittudomén...szóval valaki hozza el a fényt...
köszi és üdv. mindenkinek!
egy olyan kérdésem volna...lehet hogy együgyû de szükségszerû.
nos a 8as fogaskoszorúnál a lánckerekek strapásabbak mint egy 9sebességesnél?
merthát olyant halottam, hogy ugyanakkora hosszra (eggyel:))több kereket helyeznek el..ezáltal keskenyebbek a fogaskerekek....ez most igaz vagy hamis?
vagy tulajdonképpen érezhetõ ez a fizikális különbésg már ha van vagy nincs vagy mittudomén...szóval valaki hozza el a fényt...
köszi és üdv. mindenkinek!
Posted 2007. May 11. - 18:02
Budakalászon, Bp mellett 3km-re, de egy budai bringaboltban voltam. Lehet, hogy elõbb is meglesz. Azt mondták kedden telefonáljak, lehet addigra a beszerzõjük el tudta hozni.
Posted 2007. May 11. - 17:57
Posted 2007. May 11. - 17:50
Köszönöm! Jövõhét péntekre meglesz minden, összeszerelem és csapatok egyet az erdõben! Jól megérdemelt jutalomként :-) De messze még a péntek...
Posted 2007. May 11. - 17:37
Simán el lehet vele indulni, sokkal gyengébb váltással is mennek. Bírni fogja a terepezést.
Posted 2007. May 11. - 17:30
Nem bírom én ezt az idegi megterhelést, hogy jó lesz-e vagy sem!
Felhívtam a boltost és mondtam neki, hogy ha belehal is szerezzen nekem SX-4 hátsó váltóhoz való fékkart :-) Azt mondta, hogy beszél a beszerzõvel és minden ok lesz, nem gond, hogy késõbb szóltam, hogy mégse SX-5 váltókar kell. A hozzávaló váltókarral biztos jó lesz!
Hátránya annyi, hogy késõbb nem tudok áttérni 8 sebességesre, csak váltókarcserével.
Szerintetek egy ilyen Sram SX-4 váltókar+váltóval, meg 7 sebességes bringával el lehet indulni esetleg egy maratonon? Persze ha már megedzettem magam eléggé! És valami könnyebb terepezést kibír?
Köszi!
Zsoltee
Felhívtam a boltost és mondtam neki, hogy ha belehal is szerezzen nekem SX-4 hátsó váltóhoz való fékkart :-) Azt mondta, hogy beszél a beszerzõvel és minden ok lesz, nem gond, hogy késõbb szóltam, hogy mégse SX-5 váltókar kell. A hozzávaló váltókarral biztos jó lesz!
Hátránya annyi, hogy késõbb nem tudok áttérni 8 sebességesre, csak váltókarcserével.
Szerintetek egy ilyen Sram SX-4 váltókar+váltóval, meg 7 sebességes bringával el lehet indulni esetleg egy maratonon? Persze ha már megedzettem magam eléggé! És valami könnyebb terepezést kibír?
Köszi!
Zsoltee
Posted 2007. May 11. - 13:41
Remélem fog mûködni! ....
A boltosban meg elvileg lehet bízni, elvégre több kerót rakott össze, mint én...
Csak tudja, hogy mit lehet és mit nem!
Te kis buta ! Ha szerencséd van, minden o.k. lesz.
De ha kifogsz 1-2 olyan eladót, akinek fingja nincs semmirõl, akkor kezdõdnek a bajok. Hogy én már milyen sötét figurákat láttam a pult mögött !!!! Ha találsz 1 normális boltost, vigyázz rá, mint a szemed fényére ! Nagy kincs az.
Marci
Posted 2007. May 11. - 10:40
Köszönöm! Ezt nem tudtam eddig, hogy vagy 8 vagy 9 sebességes. Azt hittem van valami amit át kell állítani a váltókaron, és attól függ. Látszik, hogy nem értek hozzá...
Posted 2007. May 11. - 10:19
A váltókar vagy 8 vagy 9 sebességes, a 9es 100% hogy nem megy 7es sorral, de a boltos biztos tudja és 8as váltókart fog hozni.
Posted 2007. May 11. - 10:06
Remélem fog mûködni! Jövõ héten kiderül, és majd írok, hogy mik a tapasztalatok.
A boltosban meg elvileg lehet bízni, elvégre több kerót rakott össze, mint én...
Posted 2007. May 11. - 09:52
Most olvastam vissza, hogy Sram a hátsóváltó...
Akkor csak remélem hogy mûködni fog, Srammal nem volt még dolgom.
Akkor csak remélem hogy mûködni fog, Srammal nem volt még dolgom.
Posted 2007. May 11. - 09:32
Hmmm... Megfontolandó! A gond az, hogy olvastam h a SRAM hátsóváltók csak SRAM váltókarral mennek.
Az biztos hogy a gyárilag összepasszoló cuccok tuti mûködnek.
Azért gondoltam erre az összeállításra, mert késõbb lehet h átállok majd 8, esetleg 9 fokozatra, így nem kell majd akkor megvenni a váltókart.
Boltban azt mondta az eladó, hogy mûködbni fog így, de azért gondoltam megkérdezem tõletek is. Nehogy vissza kelljen vinni, vagy másikat venni.
Az biztos hogy a gyárilag összepasszoló cuccok tuti mûködnek.
Azért gondoltam erre az összeállításra, mert késõbb lehet h átállok majd 8, esetleg 9 fokozatra, így nem kell majd akkor megvenni a váltókart.
Boltban azt mondta az eladó, hogy mûködbni fog így, de azért gondoltam megkérdezem tõletek is. Nehogy vissza kelljen vinni, vagy másikat venni.
Posted 2007. May 11. - 09:10
Indexes rendszer esetében (az elmúlt bõ 15 év) szerintem célszerû az odavalót az odavalóval használni - 7seb. váltót a 7 seb. váltókarral, mert ha nem akkor valahol ugye gebasz lesz.
Lehet kapni olcsón régi Alivio váltókart (most konkrét boltot nem tudok mondani, de fel lehet kutatni), az szerintem elég jó az árához képest, igénytelen is stb.
Én ezt használom a montimon, nem egy hájtek, de azok a dolgok sosem érdekeltek. Ez eddig jól mûködik (cimbiknél is).
Lehet kapni olcsón régi Alivio váltókart (most konkrét boltot nem tudok mondani, de fel lehet kutatni), az szerintem elég jó az árához képest, igénytelen is stb.
Én ezt használom a montimon, nem egy hájtek, de azok a dolgok sosem érdekeltek. Ez eddig jól mûködik (cimbiknél is).
Posted 2007. May 11. - 07:00
Hello!
Na megvolt a bringaboltos túra!
Sikerült vennem egy duplafalú felnit, meg egy simánjó fogaskoszorút.
Kompromisszumot kötöttem a pénztárcámmal, mert a 8 fokozatúhoz kazettás agy kellett volna, de akkor majdnem duplája lett volna a felni :-(
Elég lesz nekem a 7 fokozat is, ha eddig elvoltam 6-tal...
Váltókarjuk és váltójuk nem volt, de megrendeltem.
SRAM SX-5 váltókar 8/9 sebességes, a váltó pedig SRAM SX-4 7/8 sebességes.
Ez szerintetek használható lesz egy 7 sebességes rendszerben? A váltókar miatt kérdezem, mert az ugye 8/9 sebességhez van...
Köszi: Zsoltee85
Na megvolt a bringaboltos túra!
Sikerült vennem egy duplafalú felnit, meg egy simánjó fogaskoszorút.
Kompromisszumot kötöttem a pénztárcámmal, mert a 8 fokozatúhoz kazettás agy kellett volna, de akkor majdnem duplája lett volna a felni :-(
Elég lesz nekem a 7 fokozat is, ha eddig elvoltam 6-tal...
Váltókarjuk és váltójuk nem volt, de megrendeltem.
SRAM SX-5 váltókar 8/9 sebességes, a váltó pedig SRAM SX-4 7/8 sebességes.
Ez szerintetek használható lesz egy 7 sebességes rendszerben? A váltókar miatt kérdezem, mert az ugye 8/9 sebességhez van...
Köszi: Zsoltee85
Posted 2007. May 10. - 21:08
nagyon kolbászol,már próbáltam is ilyet de az én acerám jobb!edzõbringába jó...
ilyen árban esetleg shimano?
ilyen árban esetleg shimano?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2007. May 10. - 16:54
a hajtókar hajlik rendesen amúgy használható sztem....
egy bicajos társamnek asszem ez a kar, van és érdekes mód nem lazul le neki...
egy bicajos társamnek asszem ez a kar, van és érdekes mód nem lazul le neki...
Posted 2007. May 10. - 16:31
csumi.
Vkinek van tapasztalata a truvativ háziszabvány hajtómûrögzítéssel?
Erre a póversplinre, vagy mire gondolok. konkrétan ebben a párosításban lennék érdekelt:
http://ebike.hu/term...wer-spline/2322
http://ebike.hu/term...owerspline/2299
85kg vok, CC/túra felhasználásban érdekelt, de abban nagyon.
Vkinek van tapasztalata a truvativ háziszabvány hajtómûrögzítéssel?
Erre a póversplinre, vagy mire gondolok. konkrétan ebben a párosításban lennék érdekelt:
http://ebike.hu/term...wer-spline/2322
http://ebike.hu/term...owerspline/2299
85kg vok, CC/túra felhasználásban érdekelt, de abban nagyon.