Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tudom... :)

de azert vennek meg egy-ket mast is. ha pl a Middleburn hajlando lenne vegre kijonni a kivul fekvo monoblokkos temajaval, amit 2006 marciusra igertek, akkor nem erdekelne hogy mennyibe kerul, azt vennem. de meg mindig a negyszogtengelyes karokat aruljak, mert ez jo nekik... [angolok]

inkabb azt szoktam mondani, hogy truvativot ne

a Race Face annyira nem rossz, es a csapagyai csereszabatosak a shimanoval ha esetleg nem birnak, veszek helyettuk egy XT-t apropenzert. a karnak meg sok baja nem lehet, a tanyerok meg kerdes nelkul jobbak, mint a Big S.

es konnyebb is, mint az XT. es nem is annyira kommersz ;) Igazabol persze XTR kellene, de barom draga

thezcsi: miertis? :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Te mondod mindig, hogy hajtómûbõl csak shimano.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hogy milyen hülye kérdéseid vannak manapság...:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
RF deus vagy shimano XT 2008? :chin:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ez elvileg kevlárbetétes vagy mi a szösz:
http://ridebike.hu/t...ek/vazvedo/5060

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
szerintem nem az a probléma hogy elforog-e, hanem hogy szétszaggatja a lánc

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
konás, ha azt a neoprén láncvillavédõt a két végén jó erõs powertape-pel (ez a legjobb) vagy szigszalaggal rárögzíted és 3-4 darab gyorskötözõvel izomból ráhúzod a vázra, akkor kíváncsi vagyok, ki forgatja azt ott el. nekem 2,5 éve ugyanaz a 890ftos author láncvillavédõm van (gy.k. ugyanaz a vázam), a tapet ~3/4ed évente szoktam cserélni vagy ha már nagyon leszedte a magasnyomású/valami (ha jól rá van rakva, akkor nem engedi ,hogy bármilyen kis kõ bemenjen a láncvillavédõ alá és ott karcolja a vázad), a gyorskötözõk közül eddig egy pattant el a 2,5 év alatt, de mivel anno az obiban 100 dbos kiszerelésben vettem, ezért ennek a pótlása nem gáz.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts

nem találtam jobb topicot a kérdésemnek és csak most kezdtem biciklizni, ezért bízom benne, hogy elnézitek nekem... :)

láncvilla védõ után szeretnék érdeklõdni. elöl elég sokszor felkapja a láncot a fogaskerék, ilyenkor lenyúzza azt a 6 réteg szigszalagot és 2 réteg leukloplastot, amit gondosan odatekergetek. ugyaezt játsza a láncvilla tetején a közepénél is.
milyen kemény anyagot lehetne odaragasztani, amit nem nyúz/tör/nyír el a lánc?
(a neonprémes láncvillavédõben nem hiszek. azt is el tudja nyírni, ha beszorul a lánc a villa és a tányérak közé.)
valami karbonszerûség, esetleg kompozit mûanyagot lehet venni erre a célra?

en villavedonek mindig a jolbevalt gumibelsot hasznalom.
-Levagok egy megfelelo darabot
-utana hosszaba elvagom, hogy ne cso legyen.
-2 oldalu ragaszto a vazra par helyen
-Rateszem a vazra, majd gyorskotozovel rogzitem :)

Nem tul konnyu megoldas, de urgabugralni, meg DHzni jo :)

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nem találtam jobb topicot a kérdésemnek és csak most kezdtem biciklizni, ezért bízom benne, hogy elnézitek nekem... :)

láncvilla védõ után szeretnék érdeklõdni. elöl elég sokszor felkapja a láncot a fogaskerék, ilyenkor lenyúzza azt a 6 réteg szigszalagot és 2 réteg leukloplastot, amit gondosan odatekergetek. ugyaezt játsza a láncvilla tetején a közepénél is.
milyen kemény anyagot lehetne odaragasztani, amit nem nyúz/tör/nyír el a lánc?
(a neonprémes láncvillavédõben nem hiszek. azt is el tudja nyírni, ha beszorul a lánc a villa és a tányérak közé.)
valami karbonszerûség, esetleg kompozit mûanyagot lehet venni erre a célra?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Üdv!
Létezik olyan lánctányér BMX-es hajtómûhöz(luftalarm),ami montis lánccal is használható?
*Revelations ch. XIII v.18*

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

9-es rendszer használhatatlan 8-as láncal?

jahm.

legalsón épphogy, és legfelsõn egész jól elmegy.
a többin nemjó.

Kala: jaja, csak egy hézagoló, mivel 8-as és 7es sor között nincs lényegi különbség. csak a szélessége.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

közben találtam 7es kazettás sort, Suntour, azt mondod, hogy akkor csak egy megfelelõ alátét kell, és mehet rá egy rendes agyra?

Igen, régen én is terveztem, csak egy alátét kell.
http://ebike.hu/term.../alkatresz/4973

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 posts
a köv. kérdésem lenne:

119mm.s tengelyhosszt ajánlanak a hajtomühöz amit szeretnék venni és ezt lehetne használni 117mm.s monoblokkal ? következö méret már 122.5mm.s lenne...

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

létezik 7es kazettás agy is, by shimano, de a 8/9 és a 7 között egy hézagoló alátét a különbség, szóval akár azzal is összedobhatod, ha erre lenne igényed (illetve találsz neked tetszõ áron)
Felnit is lehet, ugyanúgy valószinüleg új küllõk, akkor viszont már nincs értelme a régi agyat megtartani(ha megteheti)

közben találtam 7es kazettás sort, Suntour, azt mondod, hogy akkor csak egy megfelelõ alátét kell, és mehet rá egy rendes agyra?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
9-es rendszer használhatatlan 8-as láncal?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
létezik 7es kazettás agy is, by shimano, de a 8/9 és a 7 között egy hézagoló alátét a különbség, szóval akár azzal is összedobhatod, ha erre lenne igényed (illetve találsz neked tetszõ áron)
Felnit is lehet, ugyanúgy valószinüleg új küllõk, akkor viszont már nincs értelme a régi agyat megtartani(ha megteheti)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A következõ kérdésem lenne; adott egy 7es sor egy menetes agyon, szimplafalú felnihez fûzve. A tulaj erõsebb kereket szeretne, lehet találni vajh' 7-es kazettás sort, vagy csak a felnit lehet ilyenkor cserélni?

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
To Mizie: Volt ilyen nekem is. Szedd le a hajtómûvet, ill. ki a monoblockot és pucolj ki minden illeszkedõ felületet teljesen. Leginkább a monoblock bal oldali rögzítõanyájának menetére figyelj. Szereld össze a mono menteinek zsírzásával, húzz meg mindent kellõen, és minden rendben lesz.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Kisérletet teszek a howitzer kipucolására, utoljára.
Szétszedem a legapróbb darabokra, kiszedem a csapágyat is a házból, mindent szárazra törlök, lemosok, aztán jófajta zsírral bekenem.
Azzal azon kívül h letörölgetem nem nagyon lehet mit kezdeni ugye?
Ha utána is recseg, akkor sztem visszaviszem:/

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
Az miért lehet hogy amikor az utóbbi idõben tekerek akkor a
hajtómû/monoblokk körül folyamatosan kattog valami?

semmi hatása nincs, pont olyan merev az egész mint új korában
csak "zavar a hangzavar" :)

(4szög tengelyes deore hajtókar és monoblokk - nincsenek egy évesek)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077