Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ubul86:ha túl hosszú vagy rövid a tengely akkor rossz lesz a láncvonal.én 1-2 mm-en nem szoktam lovagolni nagyon.

zsalesz:tedd fel nyugodtan nekem is ilyen volt ennek valami oka van de nem sérült!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
nem a "valtast konnyito fogak"-at lattad veletlenul serultnek?

zsalesz

zsalesz

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

A képen látható hajtómûvet rendeltem, meg is jött és a fogak néhol sérültek! Ez a híres Shimano minõség?! Van esetleg valaki akinek hasonló tapasztalata volt? Azért lehet használni???http://images.google...u:official&sa=N

Üdv.

ubul86

ubul86

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok! Ebike-ról szeretnék rendelni monoblokkot a négyszögtengelyes hajtómûvemhez. De fogalmam nincs, hogy mekkora tengelyhossz is kéne nekem.

2005-ös Magellan Draco felszereltségem van egy Crater vázon. A váz mindegy (68 cm-es átmérõ), de a hajtómûrõl halvány lila gõzöm sincs. A honlapon annyi van, hogy "Bike+ alu". Kösz szépen!

http://www.csekert.h...@419@@887570645

Itt vannak a 2005-ös B+ hajtómûvek, de az enyém egyikhez sem hasonlít úgy igazán. A hajtókar belsõ oldalában valami "tracer" felirat van, ennyit látok. Egyébként ezen a linken vagy 110 mm-es tengelyhosszot javasolnak, vagy 116-osat. Én méricskéltem, és szerintem a láncvonal 47,5 mm. De ebben nem vagyok biztos, mert nem tudtam pontosan mérni.

Ráadásul az ebike-on 116-os tengelyhosszt nem is találok. 115-ös van, meg 117-es. Vagy ez már mindegy?

Egyáltalán miért olyan fontos ez a tengelyhossz?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Race Face Ride XC és Evolve XC között sok különbség van szerintetek?
evolve: "Manufactured from 6066-T6 aluminum, this material is over 30% stronger than 6061." Ride XC meg 6061 es. de megér ez +10e árkülönbséget?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

a shimano láncok pedig kompatibilisek a sram patentszemekkel, csak arra figyelj, hogy van 8s meg 9s patentszem is...

nekem két bringán is remekül mûködik full Shimano hajtás Sram lánccal, a patentszem is sh lánccal, bár az eléggé nehézkes volt összerakni. ha jól emlékszem, utána már nem szorult, de azóta meg már nem azt a láncot koptatom..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
na ákos...ezt nem kellett volna írnod:D
most néztem épp az xt hajtókar árcsökkenését:33e
most lesz egy kis dilemma:S
majd még olvasgatok kicsit hátha van xt lx összehasonlítás.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
XT tányér egy istenrohadása....:D
kopik meg nem is oly merev

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
És ne akarj xt tányérokat, raceface vagy fsa a jó választás (majdnem egy lx hajtómû árába kerülnek).

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szerintem ha majd raksz rá valami jófajta olajat (nem rossz a shimano gyári trutyi, sõt, de azért egy jól megolajozott lánc az mégis csak más) és kicsit jobban összekopik a rendszer, akkor szépen fog váltani az is. esetleg nincs olyan jól beállítva, min az a bizonyos lx, a bowdenek nem nyúltak még be vagy épp hogy már túlnyúltak vagy kiszáradtak...

a shimano láncok pedig kompatibilisek a sram patentszemekkel, csak arra figyelj, hogy van 8s meg 9s patentszem is...

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
sziasztok,
összeraktam egy olyan kombót, amiben minden xt, kivéve a láncot, az sram pc69 és minden új. de nem olyan gyors a váltás, mint egy homogén (igaz összekopott) lx szettnél, meg zajosabb is, a láncon még a gyári ragacs van. ja és: elég rendesen koptatja a nagytányért a lánc...
namost: megfelelõ a lánc a többi elemhez vagy érdemes cserélni?
a shimano féle csapos megoldás nem nagyon tetszik, a link miatt vettem sramot. elvileg mûködõképes lehet egy shimano lánc sram vagy másmilyen patentszemmel (ha nem az a neve, akkor az a kézzel bontós típus)?
ha cserélni kell, maradjak az xtnél, vagy ki lehet hozni ua. a teljesítményt patentszemes lánccal (sram, connex vagy kmc)?
még egy kérdés (nem nagyon találtam rá infót): kb. mennyibe kerül egy nagyobb méretû (talán 48/38/26?) lánckerék szett, ami xt szintû?
kösz, elõre is a választ.
üdv, tg

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
hehe köszi :D világos minden...csak amikor beirtam gyorsan cselekedtem :D
nem töltöttem több idõt amakkor, emezzel..

de egy deore lx-et szerzek bé aztán vagyjó vagy sem..

kösz infot :D

üdv

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

úgy tudom, a Simánjó kerekeknek direkt nem egyforma a fogazatuk, a láncfelkapás elõsegítése miatt. (?)
a mart (céencézett) tányérok meg azt tudják felmutatni a préseltekhez képest,hogy például könnyebbek lehetnek, vagy merevebbek ugyanolyan súly mellett, mert az anyag vastagságát is bûvölik ahol kell, meg a fogaknál például vékony, a többi részen vastag, esetleg simán szebben néz ki :)
szóval gondolom több eszköz áll a rendelkezésükre, mint az egyszerû préselésnél.

CNC: tömb/lemez alapanyagból kivágott forma (jelen esetben)
Préselt, kovácsolt: bizonyos szinten edzett.

igen nem könnyebb, de a préselt valószinüleg jobban is bírja...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Hellóbelo

Mi a véleményetek a shimaoéknak az elix hajtómûjérõl ?
Érdemes megvenni ?
vagy ebben az árban van jobb ami integrált? vagy az isis-es hajtás jobb ? mert sztem nem,(árban) vagy vegyek bmx hajtókart?? :D tanácstalan vagyok.segitsen ki valaki kérem!

üdvözletem!

már ezt nálam is kitárgyaltuk(lehet másnál is)meg a simánjó vs. truva kérdést is.keress rá!

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Nos szóval, B+ iSiS -em most ment tönkre eredetileg iSiS Race -t akartam bele venni, de a boltban lebeszéltek róla, mert, hogy az fölösleges, szóval B+ -t inkább nem is veszek többet ^^.
Elsõt nem ismerem, acor meg egyik barátomnak van, az is recseg.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az olvasás és a keresés csodákra képes. ;)

A sebesség mindent megold.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Hellóbelo

Mi a véleményetek a shimaoéknak az elix hajtómûjérõl ?
Érdemes megvenni ?
vagy ebben az árban van jobb ami integrált? vagy az isis-es hajtás jobb ? mert sztem nem,(árban) vagy vegyek bmx hajtókart?? :D tanácstalan vagyok.segitsen ki valaki kérem!

üdvözletem!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Szóval plz Monoblockot tanácsnak:D.

http://www.neuzer.hu...p?CategoryID=14
http://www.csekert.h...mucsapagyak.pdf
http://www.mali.hu/i...2&topic=catalog

RF-et az Xfactorban tudsz venni, Lurdy Ház pl, de ha ezek közül választasz, ezek is bírni fogják, csak olcsóbbak :)
Lehet, egy Truva is megfelelõ lenne, de minek kísérletezni :P

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
úgy tudom, a Simánjó kerekeknek direkt nem egyforma a fogazatuk, a láncfelkapás elõsegítése miatt. (?)
a mart (céencézett) tányérok meg azt tudják felmutatni a préseltekhez képest,hogy például könnyebbek lehetnek, vagy merevebbek ugyanolyan súly mellett, mert az anyag vastagságát is bûvölik ahol kell, meg a fogaknál például vékony, a többi részen vastag, esetleg simán szebben néz ki :)
szóval gondolom több eszköz áll a rendelkezésükre, mint az egyszerû préselésnél.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Na szóval nekem nem hajtókar kell, mert az van Igaz, csak Truva Blaze, de egyenlõre jól bírja. Szóval plz Monoblockot tanácsnak:D.
És, ha a 2 -es választ választod plz, írd le, hogy kb mennyi 1 olyan, illetve, hol lehet beszerezni.

És az írást nézzétek el, ez kocara is vonatkozik :D.