Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Indította
Cybe
, 2003. július 27. 12:04
Írta 2007. július 04. - 20:44
Az M12 belsõ menet azt jelenti, hogy 12es csavar tartja a karokat a monoblokk tengelyén, az M15 meg azt, hogy 15ös, az M12 az erõsebb, mert több a tengelyben az anyag.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. július 04. - 20:32
A 2005 utáni Hussefeltek csak Howitzerrel használhatóak.
Nekem Hussefeltem van, sztem vmi Konáról bonthatták le, 34es tányérral+bashguarddal vettem.
A kar sztem az áráért nagyon jó, merev és szép..tömege meg lehet több egy integráltnál, de hát nem is annyiba kerül.
Monoblokkból én az XR-t vettem. Noshát nem egy könnyû darab, de birja egész jól. AMi zavar, hogy néha elkezd recsegni, aztán lemosom picit beolajozom, még mindig csinálja, aztán gondol egyet és abbahagyja. Nem is lazult még le, sztem nem is fog.
Ennek ellenére megérte sztem, 20ért vettem az egészet újonnan..
Nekem Hussefeltem van, sztem vmi Konáról bonthatták le, 34es tányérral+bashguarddal vettem.
A kar sztem az áráért nagyon jó, merev és szép..tömege meg lehet több egy integráltnál, de hát nem is annyiba kerül.
Monoblokkból én az XR-t vettem. Noshát nem egy könnyû darab, de birja egész jól. AMi zavar, hogy néha elkezd recsegni, aztán lemosom picit beolajozom, még mindig csinálja, aztán gondol egyet és abbahagyja. Nem is lazult még le, sztem nem is fog.
Ennek ellenére megérte sztem, 20ért vettem az egészet újonnan..
Írta 2007. július 04. - 20:26
Nos kedves fórumozók már nem elõször felteszem azt a kérdést h közületek vkinek van -e vmilyen tapasztalata Truvativ hussefelt 1.1 v 2.2 -es howitzer hajtómûvel kapcsolatban valamint h ezekhez a hajtómûvekhez használható-e a
Trzuvativ Howitzer 68/73-as monoblokk v egyáltalán ajánlott-e azt használni?És ennél a monoblokknál mit jelent az h M12 v M15 belsõ menet?
Segítségeteket Elõre is KÖSZÖNÖM
Trzuvativ Howitzer 68/73-as monoblokk v egyáltalán ajánlott-e azt használni?És ennél a monoblokknál mit jelent az h M12 v M15 belsõ menet?
Segítségeteket Elõre is KÖSZÖNÖM
Írta 2007. július 04. - 19:40
Írta 2007. július 04. - 19:38
Hello!
Vki tudna segíteni,h milyen monoblokk kéne egy Mongoose Pro Rockadile ADL vázba?1 Shimano STX hajtókart szeretnék rárakni.Odáig jutottam,h 68 mm a vázszélesség a monoblokknál...
Monblokkoknál átmérõbeli különbség van?Mi a szerepe a moblokk tengelyhosszuságnak?
Köszi....
Vki tudna segíteni,h milyen monoblokk kéne egy Mongoose Pro Rockadile ADL vázba?1 Shimano STX hajtókart szeretnék rárakni.Odáig jutottam,h 68 mm a vázszélesség a monoblokknál...
Monblokkoknál átmérõbeli különbség van?Mi a szerepe a moblokk tengelyhosszuságnak?
Köszi....
Írta 2007. július 03. - 23:32
Jó akkor egyszerûen nem vagyok grammániás . Köszi az infókat, holnap utazom Fertõ tó megkerülése bringával címû túrára, kívánjatok szép idõt .
Nektek meg további szép napot és nyarat.
Nektek meg további szép napot és nyarat.
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.
Írta 2007. július 03. - 23:27
Fogaskoszorúnál a súly nem befolyásolja a tartósságot, sõt a drágább, könnyebb és tartósabb.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. július 03. - 23:17
Írta 2007. július 03. - 23:15
Nézem a súlyt persze, de csak annyira, hogy súlyhoz viszonítva ez meddig fogja bírni magyarúl mennyi anyag lehet benne --> Nem vagyok grammániás .
Milyen kiosztásban ajánjátok a cuccokat? (11:32 / 11:34 / egyéb?
Milyen kiosztásban ajánjátok a cuccokat? (11:32 / 11:34 / egyéb?
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.
Írta 2007. július 03. - 23:09
Írta 2007. július 03. - 23:02
ha már sram akkor én egy sram5.0 ás 9est sort javallanék. turázgatsára erre arra tökéletes és ~4500 körül megkapod. bikemarket.hu-n még olcsobb....
mi az h nem tudsz irni? én sinbe rakott jobb kézzel elpötyörészek itt te meg miért ne tudnál?
Mert leszoktak fikázni a helyesírásomért , amúgy XC-re használnám, erdõben és országúton, nem teljesen túrázásra.
Írta 2007. július 03. - 22:50
ja bocs PG 950 et akartam irni csak elirtam... kb deore ár. döntsön a jövö beli tulaj. én sramot venném..
áhh enté most megvicceltél a moddal
áhh enté most megvicceltél a moddal
Írta 2007. július 03. - 22:47
A 950-es tényleg olcsó.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. július 03. - 22:45
zolkow: régen én is 8asrol váltottam 9esre, és azt mondom megérte/megéri. maradj 11-32nél akkor több láckereked van kisebb méretekben... 970 es racsni jo lesz láncbol viszont én beéérném az olcsobb pg951 el is. csak azt cserélgesd mikor eljött az ideje...
Írta 2007. július 03. - 22:42
lehet hogy nincs igazam, de egy szempont, hogy most azért kezdtem lecserélni a hajtást 9-es rendszerre nyolcasról, mert:
-8 fokozatnál néha szerettem volna kisebb lépcsõket (11-32-es sorom van)
-úgy nézem, a "komolyabb" rendszerek már egy ideje csak 9 fokozatúban jönnek ki.
lehet hogy elk*rtam egyébként, és egy valag pénzt most kidobok, mert az Alivio szett is remekül mûködött, de ha feljebb akarok lépni, az már 9-es rendszer. nemtom még, kopás terén mire számítsak, 970-es Sram sort és 971-es láncot néztem, a többi cucc mind LX.
ilyesmi...
-8 fokozatnál néha szerettem volna kisebb lépcsõket (11-32-es sorom van)
-úgy nézem, a "komolyabb" rendszerek már egy ideje csak 9 fokozatúban jönnek ki.
lehet hogy elk*rtam egyébként, és egy valag pénzt most kidobok, mert az Alivio szett is remekül mûködött, de ha feljebb akarok lépni, az már 9-es rendszer. nemtom még, kopás terén mire számítsak, 970-es Sram sort és 971-es láncot néztem, a többi cucc mind LX.
ilyesmi...
Írta 2007. július 03. - 22:39
ha már sram akkor én egy sram5.0 ás 9est sort javallanék. turázgatsára erre arra tökéletes és ~4500 körül megkapod. bikemarket.hu-n még olcsobb....
mi az h nem tudsz irni? én sinbe rakott jobb kézzel elpötyörészek itt te meg miért ne tudnál?
Írta 2007. július 03. - 22:34
Ahham, még nem döntöttem el, hogy hányast akarok, mert új váltókar is lesz, mivel az egyik egyrészt gajra ment, a hátsó meg csak 7-es, arra kinéztem 1 X.9-es sram marokváltót, mert ezalatt a 6 év alatt szívemhez nõtt a (Sram 5.0), valószínûleg 9-es sort fogok hozzá venni, mert a 7-es nagyon kevés.
És mindenképp SRAM vagy Shimanoban gondolkodom, najó a többi sincs kizárva de efelé hajlok.
Ha Sramból választok melyik darabok jöhetnek szóba?
És szerintetek milyen kiosztásba jó / érdemes venni?
Még mindig nemtudok írni, válaszotokat elõre is kössz
És mindenképp SRAM vagy Shimanoban gondolkodom, najó a többi sincs kizárva de efelé hajlok.
Ha Sramból választok melyik darabok jöhetnek szóba?
És szerintetek milyen kiosztásba jó / érdemes venni?
Még mindig nemtudok írni, válaszotokat elõre is kössz
Írta 2007. július 03. - 20:04
Törtem már 8-as Sram sort, valószínûleg anyaghibás volt. A 970 és a 980-as sor látszólag azonos anyagból van, azonos felületkezeléssel és sajnos most már nem is olyan olcsó. Az LX és az XT teljesen eltérõ. Azt mindenképpen döntsd el, hogy hány fokozatú lesz a rendszered, mert a kettõ nem kompatibilis. Túrázgatásra mindegy mit veszel, bírni fogja. A SunRace-nek és a BBB-nek is vannak és jó sorai, de a Zoggie a legolcsóbb.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. július 03. - 19:51
Kazettából ha Shimano, akkor vagy XT, vagy XTR, de ez utóbbi nem éri meg, XT alattiak, pedig nem jók.
Sramból meg mindegy mit veszel...
Sramból meg mindegy mit veszel...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Írta 2007. július 03. - 17:55
Szerintetek?
Sram 8/9-es fogsor vs Shimano 8/9-es? - Sram váltókat és váltókarokat használok, sram lánccal, A fogaskoszorúm Shimano menetes van bent. (Új agyhoz ami kazettás lesz, újjat kell majd vegyek, új láncal - láncban maradok sramnál az fix, de fogsorra kérek tapasztalatokat). --> Válaszotokat / tapasztalatotokat plz indokoljátok.
Ja és nemtudok írni, segítségeteket elõre köszönöm. ^^
Sram 8/9-es fogsor vs Shimano 8/9-es? - Sram váltókat és váltókarokat használok, sram lánccal, A fogaskoszorúm Shimano menetes van bent. (Új agyhoz ami kazettás lesz, újjat kell majd vegyek, új láncal - láncban maradok sramnál az fix, de fogsorra kérek tapasztalatokat). --> Válaszotokat / tapasztalatotokat plz indokoljátok.
Ja és nemtudok írni, segítségeteket elõre köszönöm. ^^